Перший пішов!

26.01.2014, 10:11 Переглядів: 8 314

«ТелеграфЪ» пропонує читачам подивитися, чим колишній перший віце-мер Андрій Погрібний та Віктор Калашник, який невдовзі стане першим заступником міського голови, відзначились за 3 роки своєї каденції

У команді міського голови серйозні зміни. Перший віце-мер Кременчука пан Погрібний звільнений з посади. Він планує працювати у Києві. Наступним першим віце-мером міський голова збирається призначити пана Калашника (чинний віце-мер). «ТелеграфЪ» пропонує читачам подивитися, чим ці посадовці відзначились за 3 роки своєї каденції.

 

Аналізуючи, що вони робили, можемо визначитись, чого чекати надалі. Нагадаємо, обидва чиновника – члени молодої команди міського голови Бабаєва, разом з ним прийшли до міськвиконкому після перемоги останнього на виборах 2010 року.

 

Перший пішов!

Андрій Погрібний, перший віце-мер (колишній)


До міськвиконкому пан Погрібний прийшов у 2010-му, у складі молодої команди свіжообраного мера пана Бабаєва. За своєю харизматичністю Погрібний був тут «перший після бога» – діяв активно, висував купу пропозицій, завжди підтримував мера. До виконкому він прийшов з бізнесу. У 1998-му створив сімейну компанію «Голландські троянди», яка спеціалізувалася на вирощування та продажу посадкового матеріалу.

 

Дохід: 640 тис. 205 грн. (2012, декларація)

Дитинство і уподобання


Про дитинство колишнього першого-віце-мера відомо, що у 3 класі він добре малював і любив співати. У дорослому віці, за версією «Телеграфа», пан Погрібний полюбив стригти – найчастіше липи.


Липові стрижки


Кар’єру чиновника пан Погрібний почав з ефектної спецоперації – на пару з паном Бабаєвим вони ініціювали тотальну стрижку лип на центральній вулиці Леніна. Липи були в шоці. Кременчужани теж.


Зів’ялі троянди


Друга ефектна спецоперація – троянди у подарунок. Мер Кременчука заявив, що засадить все місто трояндами. І пан Погрібний організував безкоштовні (так стверджували у мерії) троянди. Їх було багато. І всі вони померли на клумбах. Преса бігала і фотографувала мертві троянди, а потім їх вночі повикопували.


Квітникар і садівник


Три роки поспіль створена паном Погрібним фірма «Голландські троянди» вигравала тендери на озеленення Кременчука. Грошові суми зростали від півмільйона до 1,5 млн. грн. На всі закиди преси пан Погрібний відповідав, що наразі не має жодного відношення до фірми «Голландські троянди».

 

«Тут були Ося і Андрюша!»


На пам’ять Кременчуку пан Погрібний залишив статую Остапа Бендера. Вона стоїть біля ТЦ «Галактика» на вулиці Леніна. Як виявилось, Ося – один з його дитячих кумирів. Погрібний ініціював встановлення пам’ятника Бендеру. «Телеграфу» залишилось ініціювати пам’ятний напис на стіні ТЦ «Галактика» – «Тут були Ося і Андрюша!». Адже вони тут були.


Скандал з малосімейками


Пан Погрібний очолював комісію, яка вирішувала питання приватизації кременчуцьких малосімейок. Вибухнув скандал, нині він набув статусу кримінальної справи – посадовці, які брали участь у процесі, сидять на лаві підсудних, їм інкримінують хабарництво (наразі воно називається «неправомірною вигодою»). Проти Погрібного звинувачення не висувалися.


Активно закривав 14-ту школу


Пан Погрібний активно виступав за закриття 14-ї школи. Він дуже хотів організувати в її приміщенні центр надання адміністративних послуг. Навіть літав разом з нардепом Шаповаловим до Грузії – щоб подивитися на їхні центри. Школу закрили. Центр адмінпослуг там так і не створили.


Скандал із тролейбусами


Пан Погрібний активно підтримував мера Кременчука в історії придбання львівських тролейбусів. Тролейбуси виявились не новими, а кредит за них місто має сплатити величезний. Та пан Погрібний до останнього стверджував, що фіолетові тролейбуси – це щастя для міста.

 

Перший пішов!

Віктор Калашник, Другий номер

чинний віце-мер, відповідає за освітню та медичну галузь у місті

 

Дохід: 1 млн. 001 тис. 923 грн.
(2012, декларація, банківські рахунки)


За освітою пан Калашник – лікар. Вперше у політичному житті Кременчука яскраво засвітився на виборах міського голови 2006 року. За півроку до виборів команда кременчуцького мільйонера пана Матицина почала презентувати Віктора Калашника як креативного лідера новоутвореної громадської організації «Рідне місто». Передвиборча кампанія була настільки потужною, що популярність маловідомого пана Калашника просто вибухнула. Втім, вибори пан Матицин програв, і невдовзі пан Калашник з ним попрощався. Прощання було прохолодним. Вдруге фігурант вигулькнув і засвітився на виборах міського голови 2010 року вже у команді кандидата Бабаєва. Бабаєв переміг і Калашник став віце-мером.

 

Дитинство і уподобання


Про дитинство чинного віце-мера відомо, що у школі він вважався модником і ходив на уроки у розкішних «кльошах». Щодо уподобань, то нині фігурант слухає пісні Крука та Дженніфер Лопес, дивиться мультик «Ну, погоди!» і «Любить плюшевих ведмедиків» – про це він повідомляє у соцмережах, у відкритому доступі.


Медична реформа


Саме пану Калашнику, як віце-меру, довелося втілювати медичну реформу в Кременчуці (хоча він був проти неї). Дуже нервували лікарі та персонал міських поліклінік – бо поліклініки перетворювали на центри первинної медико-санітарної допомоги шляхом реорганізації та злиття. Люди боялися скорочень.
Сьогодні у місті не вистачає 50% сімейних лікарів, загалом же штат лікарів укомплектований лише на 73% (станом на 2013р.).


Міфічний хоспіс


Два роки влада обіцяє побудувати у Кременчуці хоспіс – заклад для смертельно хворих людей, у тому числі, онкохворих, за якими нікому доглядати. Хоспіс все ще не побудований. Як віце-мер з питань медицини, пан Калашник у цьому питанні особливого ентузіазму не продемонстрував.


Недобудована школа-дитсадок


Нову школу-дитсадок у 278 кварталі на Молодіжному так і не добудували. Спершу її обіцяли відкрити у 2012 році, потім у вересні 2013-го, та щоразу урочисте відкриття зривалося. Будівництво все ще не завершене через брак коштів. Віце-мер з питань освіти пан Калашник особливого ентузіазму у вирішенні цього питання не продемонстрував.


Закриття шкіл №№ 13, 14


Пан Калашник особисто не був ініціатором закриття 14-ї школи задля створення в її приміщенні центру адміністративних послуг. Втім, коли міський голова Бабаєв вирішив це зробити і його підтримали перший віце-мер Погрібний та нардеп Шаповалов, пан Калашник опору не чинив. Теж висловився за закриття школи. 13-ту ж здав взагалі тихо, без бою.


Китайська медицина і квиток за 12 тисяч гривень


У 2013-му кременчужан ледь не почали лікувати за китайськими методиками. Віце-мер пан Калашник, начальник міського управління медицини пан Литвиненко та депутат міськради пан Холод злітали до китайського міста-побратима Цзяюйгуань – для обміну досвідом. Квиток коштував 12 тисяч гривень – вдвічі більше, ніж місячна зарплата пана Калашника. Та він розповів пресі, що економив і складав гроші на квиток. Коли чиновники повернулися, то пообіцяли, що невдовзі до Кременчука приїдуть обмінюватися досвідом китайські лікарі, і народу  запропонують траволікування, точковий масаж та голковколювання. «ТелеграфЪ» дуже сподівався побачити цей екзотичний атракціон з травичкою і голками – та китайці не приїхали.


Любитель котиків (котофан)


У 2012-му році на одній із сесій Кременчуцької міської ради пан Калашник був помічений за грою з комп’ютерним котиком – поки депутати за щось там голосували, віце-мер грався. То був до біса симпатичний котик – він нявкав, кліпав очима та махав лапкою. Оператор «Телеграфа» це зафільмував – то був кадр року.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх