Кременчугские депутаты не поддержали требования отставки правительства и импичмента Президенту (РЕЗОЛЮЦИЯ)

2.12.2013, 16:56 Переглядів: 6 372

Кременчугские депутаты не поддержали требования отставки правительства и импичмента Президенту

Закончилась внеочередная сессия кременчугского горсовета

Кременчугские депутаты не поддержали требования отставки правительства и импичмента Президенту

В Кременчуге закончилась внеочередная сессия горсовета. Об этом сообщает корреспондент "Кременчугского Телеграфа" Татьяна Донченко.

 

По словам корреспондента, на сессии депутаты рассматривали всего один вопрос - об общественно-политической ситуации в Украине. На утверждение депутатам был предложен проект резолюции, подготовленный аппаратом горсовета с резолюцией секретаря горсовета Василия Ивко.

 

В резолюции идет речь о поддержке курса евроинтеграции, призыв к руководству страны и политическим партиям соблюдать мир и спокойствие в стране и требование привлечь к уголовной ответственности всех, причатсных к насилию на Майдане в Киеве.

 

"Кременчуг - за мирный труд, за стабильность, за свободу волеизъявления народа, но в правовом поле, постепенное, но уверенное движение к евроинтеграции," - так заканчивается обращение.

 

Альтернативный вариант резолюции предложил депутат от фракции "Рідне місто" Кирилл Юхно. Также фракция партии "Батьківщина" предложила поправки в основной проект резолюции. В частности, "Батьківщина" просила депутатов проголосовать за требование отставки правительства, импичмента Президенту, подписания соглашения с ЕС.

 

Было много выступлений от представителей разных фракций (подробнее о выступлениях немного позже).

 

В итоге депутаты проголосовали за проект, составленный аппаратом горсовета (32 депутата из 44). Резолюция, предложенная Кириллом Юхно и поправки "Батьківщини" не набрали необходимого количества голосов.

 

РЕЗОЛЮЦИЯ, ЗА КОТОРУЮ ПРОГОЛОСОВАЛИ ДЕПУТАТЫ

 

Резолюція

 

Кременчуцька міська рада, громадськість м. Кременчука вкрай стурбовані суспільно-політичною ситуацією, що склалася у нашій державі останніми днями. Особливо широкого резонансу набули події, які відбулися 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності в м. Києві.

 

Заявляємо, що Кременчук – місто трудівник, одне з найбільших промислових міст України, яке підтримує курс на євроінтеграцію. Кременчужани прагнуть якнайшвидше вступити до Євросоюзу, кременчужани бажають жити за європейськими стандартами і будувати майбутнє сильної європейської держави. Але таке доленосне для держави рішення повинно прийматися зважено й розумно.

 

Тож, ми закликаємо керівництво нашої країни, лідерів усіх політичних партій, усю прогресивну громадськість України до збереження миру і спокою в державі.

Ми переконані, що громадяни України мають право вільно виражати свої думки і заявляти про це, в тому числі, і на загальних зібраннях. Вважаємо недопустимим застосування силових методів при проведенні мирних акцій будь-якого спрямування.

 

Ми вимагаємо притягнути до відповідальності усіх причетних до насилля. Водночас, ми не виключаємо можливості різного роду провокацій, які можуть призвести до дестабілізації ситуації в країні й підбурюють народ до неправомірних дій. У цей час, коли Україна знаходиться у вкрай складній суспільно-політичній та економічній ситуації, досить важливо зберегти мир і спокій, особливо не допустити кровопролиття.

 

Ми закликаємо в жодному разі не допустити порушення роботи організацій та установ, які відповідають за життєдіяльність міста, виплату пенсій та зарплат, за інші життєво необхідні функції, які стосуються кожного мешканця країни. ­

 

Ми просимо активну громадськість: давайте будемо мудрими і людяними, давайте приймати лише обдумані і добре зважені рішення, які підуть на користь, як всієї держави, так і кожного громадянина України зокрема.

 

Кременчук - за мирну працю, за стабільність, за свободу волевиявлення народу, але в правовому полі, за поступовий, але впевнений рух до євроінтеграції.

 

Прийнято позачерговою ХХХІХ сесією Кременчуцької міської ради VI скликання Полтавської області 2 грудня 2013 року

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх