«Мене звільнили за те, що я – не член чинної команди влади», - Ілона Бобер прокоментувала своє звільнення

24.02.2017, 12:01 Переглядів: 8 322

«Мене звільнили за те, що я – не член чинної команди влади», - Ілона Бобер прокоментувала своє звільнення

Екс-директор гімназії №5 оскаржуватиме рішення про своє звільнення у суді

 

16 лютого департамент освіти звільнив з посади директора 5-ї кременчуцької гімназії Ілону Бобер. Наказ про звільнення у присутності пані Бобер зачитав заступник начальника міського департаменту освіти Валерій Лобода.

 

За офіційною версією, підставою для звільнення став скандал із перевезенням учнів гімназії (1–3 класи) до Міського палацу культури (МПК) 27 січня. На думку департаменту, директор гімназії «самоусунулась від виконання своїх обов’язків», через що 38 дітей повезли на захід із «порушенням вимог ЗУ «Про автомобільний транспорт».

 

 

 

Версія подій у викладі екс-директора 5-ї гімназії


«ТелеграфЪ» запропонував екс-директору 5-ї гімназії Ілоні Бобер відповісти на кілька запитань:


– За що вас звільнили?

 

– Мене звільнили за те, що я – не член чинної команди влади і відверто не підтримую її, мене звільнили саме як члена команди Олега Бабаєва. Мене звільнили суто з політичних мотивів.


– На чому базується ваше переконання?


– Я поясню, на чому воно грунтується. Воно грунтується на тому, що під час мого звільнення був порушений законний порядок звільнення з посади. Директора школи не звільняють через одну якусь історію чи навіть помилку. Є порядок, має бути одна догана, друга, потім можливе вже й звільнення.


– Ви не маєте двох доган, які мали би передувати звільненню?


– Ні, я не маю таких доган!


– Ви визнаєте, що під час перевезення учнів вашої гімназії до Міського палацу культури були порушені правила перевезення дітей?


– Ні, я не визнаю будь-яких порушень, бо наявність порушень правил перевезень може встановлювати виключно поліція під час термінової зупинки транспортного засобу! Поліцією має бути складений відповідний акт про порушення. Не може бути встановлений та доведений факт порушень лише за словами кількох батьків або дітей!


– Ви стверджуєте, що акта про порушення правил перевезення дітей немає?


– Ні, немає! Звідки він може з’явитися, адже поліція не зупиняла автобус, і ніхто поліцію не викликав, усі звинувачення базуються на розповідях.


– Але ж вас звільнили саме за історію з перевезенням дітей на міський захід? Хіба ні?


– Можливо, десь накази грунтуються на документах, у нашому місті значна частина таких документів та наказів написані у стилі казкобайки – розповіді про щось-десь.


– Історія з автобусом почалася через пост у Фейсбуці, який нібито розмістила бабуся однієї з учениць вашої гімназії Неля С. Ви спілкувалися з цією бабусею? Вона існує у природі?


– Особисто я не спілкувалася, це робила класний керівник, але та жінка, бабуся, вона не дружить з інтернетом і навряд чи могла самостійно розмістити там інформацію.


– Натомість у цій історії, крім загадкової «бабусі», існують реальні батьки, які обурені умовами перевезення їхніх дітей до МПК, вони зверталися до депутата Сідерки, були на зустрічі з вами, хіба ні?


– Скаргу підписали четверо батьків, а подяку за організацію проведення заходу підписало близько 30-ти.


– Ви оскаржуватимете розпорядження про звільнення чи ні?


– Звісно, я оскаржуватиму це рішення, бо воно ухвалене з порушенням закону! Через ту історію з перевезенням мене могли б звільнити як директора, але ж я ще й вчителем працювала – у мене було 12 годин, я викладала англійську мову у 7-х класах, натомість розраховували мене повністю. А я ж не писала заяв про своє бажання звільнитися з посади вчителя!


– Ви наполягаєте на тезі про політичні мотиви?


– Все почалося після мого виходу з фракції «Батьківщини», після того як я вступила до «Єдиного Кременчука». Це був старт нападів на мене та мою гімназію. Якщо вже щиро казати, я знала, що колись цей день настане – вони мене звільнять у будь-який спосіб. Оскаржуватиму я рішення про звільнення, бо воно незаконне, і щоб довести, що люди не повинні миритися із беззаконням.

 

Ілона Бобер повідомила «ТелеграфЪ», що оскаржуватиме рішення про її звільнення з посади як незаконне.

 

Спроба № 3


Історія зі шкільним автобусом – не перший конфлікт екс-директора Ілони Бобер із чинною владою. У 2016-му році вона оскаржувала у суді догану, винесену їй за те, що під час ремонту спортзалу учням замість фізкультури на уроках показували кіно. У серпні 2016-го мало відбутися судове засідання в Автозаводському суді, та на той час стало відомо, що догана скасована – таким чином зник предмет оскарження у суді.


2-го вересня 2016 року міський голова Малецький підписав розпорядження про перевірку правомірності користування спортивним майданчиком гімназії № 5. Директора гімназії підозрювали у тому, що за її розпорядженням спортивний майданчик здають в оренду.


Коли журналісти на брифінгу запитали мера, чому не перевіряють на предмет незаконної оренди спортмайданчики інших шкіл, Віталій Малецький відповів, що «в інших школах є спортмайданчики, які ніхто ніколи не здавав за гроші».

 

Інший бік медалі


Ілона Бобер – член команди Олега Бабаєва, причому тієї її частини, яка наразі не потрапила до влади.


Ілона Бобер тривалий час очолювала 5-ту гімназію. Олег Бабаєв, ще коли працював керівником ПАТ «Кременчукм’ясо», обрав 5-ту гімназію підшефною для підприємства. Відповідно, м’ясокомбінат тривалий час допомагав гімназії з придбанням обладнання, з ремонтом даху тощо. 5-та гімназія і наразі залишається підшефною школою м’ясокомбінату. Тільки очолює підприємство наразі Ірина Дроздова – у 2015-му році вона балотувалася на посаду міського голови і була одним із основних суперників Віталія Малецького.


Екс-директор 5-ї гімназії Ілона Бобер – член депутатської групи Ірини Дроздової «Єдиний Кременчук». Групу створили перед виборами. Аби увійти до неї, Ілона Бобер – на той час депутат міськради, член фракції «Батьківщини» – вийшла зі складу фракції «Батьківщини».


Лідер «Єдиного Кременчука» Ірина Дроздова вибори міського голови програла. Члени її групи не потрапили до міської ради. Серед них і Ілона Бобер.
І Ілона Бобер, і Віталій Малецький були свого часу членами «Батьківщини», яку у Кременчуці очолював Олег Бабаєв.


Натомість шефи 5-ї гімназії – ПАТ «Кременчукм’ясо» – один з активів нардепа Жеваго. Відповідно, нардеп іноді приїздив до гімназії як почесний гість на 1 вересня. Конкурент нардепа Жеваго у Кременчуці – нардеп Шаповалов. На міських виборах Шаповалов підтримував кандидата Малецького, Жеваго – кандидата Дроздову.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх