Вакарчук розійшовся у Кременчуці

21.09.2016, 09:03 Переглядів: 24 200

Вакарчук розійшовся у Кременчуці

Репортаж з концерту «Океану Ельзи»

Це було щось! Такого концерту Кременчук не пам’ятає. Здавалось, що легендарний гурт «Океан Ельзи» зібрав чи не півміста – стадіон «Кремінь» був заповнений ущент. 

 

Закон підлості спрацював. Було холодно. І ще лякали дощем. Проте це не зупинило палких прихильників, які з 17-ї години – як і просили організатори, почали заповнювати стадіон. Вже було близько 19-ї – час розпочинати концерт, однак люди все прибували й прибували, заповнюючи трибуни та фанзони. І концерт ніяк не розпочинався. Кожен грівся, як міг. Хтось обіймами і кавою, хтось сьорбав холоднюче пиво. Хтось носився із пляшкою коли, від якої добряче несло спиртякою. Дівчата у тоненьких колготах із надією сльозно вигукували «Вакарчук! Вакарчук!», сподіваючись, що їхній кумир десь за лаштунками чує цей «крик душі». Аби згаяти час із користю, кременчужани взялись за мобільні телефони та селфі палки. Знімки на шталт «Я на концерті Океану Ельзи» миттєво заполонили інстаграм та усі можливі соцмережі. Як же ж раніше було нудно чекати на зірок, коли не було смартфонів…

 

В очікуванні музикантів пройшло 50 холодних хвилин. Сутінки вже поглинули стадіон, тож світлові ефекти шоу стали яскравішими. Вийшов Вакарчук.

 

-  Добрий вечір, Кременчук! Ми раді, що ви сьогодні зібралися тут. Оскільки холодно, то ми сьогодні будемо багато рухатись і багато жартувати. Почнемо жарти прямо з першої пісні. Я її хочу по іншому назвати…

 

«А за вікном майже зима» пролунало над кременчуцьким стадіоном замість «майже весна». Що було дуже актуально, до речі. Особливо для тих, хто сидів на трибуні: без танців примерзнути можна.

 

Далі співак вибачився перед кременчужанами. По-перше, за затримку – пояснив, що не розпочали вчасно, адже не усі глядачі устигли зайти до сьомої вечора.

 

- По-друге, хотів вибачитись за погоду, але подумав, що ми тут не при чому,  - пожартував він. -  Знаєте, у нас дивно тур проходить. У Кропивницькому виходиш – холодно. Приходиш через три дні в Херсоні – + 28 градусів… Дякуємо, що в холодну погоду замість того, щоб лежать в теплих ліжках і дивитись серіали, прийшли слухати якусь групу «Океан Ельзи».

 

Було багато «сонячних» пісень для зігріву. А коли «О.Е.» співали пісню «Сонце», яку, до речі, присвятили Кузьмі, загиблому лідеру гурту «Скрябін», музикантам передали жовті квіти. Кременчужани заздалегідь домовились їх принести у соцмережах.

 

«Я до тебе», «Відчуваю», «Вище неба», «Там, де нас нема», «На небі», «Без бою», «911», «Не питай», «Не йди», «Зелені очі» та багато інших хітів виконали  «О.Е.» для кременчужан. Окрім «матьорих» хітів були й менш відомі композиції. Одна з них була написана вже давно, але тепер її «витягли» на світло:

 

- Як буває – устромив голову у шафу, побачив якусь річ, яку сто років не носив і випадково не викинув. Так ми з цією піснею. Тепер  весь тур її гратимемо. Згадуємо, як нам було класно тоді, коли мені було років 22. 

 

 

Якщо спочатку публіка була доволі спокійна, то коли лідер гурту почав виконувати свої «фірмові» стрибки,  кременчужани зайшлись танцювати. А потім додались ще й «фітнес» пісні від «О.Е»:

 

 - Фітнес пісні – це коли сцена, перша і друга фан-зона стрибає, а трибуни заздрять, - прокоментував Вакарчук. - А Влада (гітарист гурту Влада Опсеница, серб – ред.) крутить своєю зачіскою, показуючи який у нього крутий шампунь.

 

 

Музиканти виступали у Кременчуці понад дві години. Хоча з урахуванням часу затримки більшості глядачів довелось провести мінімум 3,5 години на ногах, ніхто не скаржився. «Це круто!», «класно!» і «бомбезно», чулись  щасливі вигуки.

 

- І що, правда не холодно? – питав Вакарчук у розігрітої публіки.

- Нєєєєєє, - неслося звідусіль.

- Ну так роздягайтеся!

 

Не бачили, чи роздягався хтось із кременчужан, проте Слава таки ризикнув. І наприкінці концерту зняв ту майку геть. На радість шанувальницям – коли дівчата верещали, мабуть, здригнулися вікна в усіх будинків по вул. Чкалова. До речі, Кременчук став не першим містом, із яким лідер «О.Е.» вирішив екстравагантно попрощатися: колись кубики на торсі розглядали фанатки з Маріуполя, Києва і навіть Єревану.

Автор: Олена Яремко Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх