Кременчужанці Оксані Піддубній ЦВК відмовила у реєстрації кандидатом в нардепи

23.09.2014, 14:08 Переглядів: 5 415

Кременчужанці Оксані Піддубній ЦВК відмовила у реєстрації кандидатом в нардепи

21 кандидату від партії «Воля» Центрвиборчком відмовив у реєстрації. Серед них і кременчужанка Оксана Піддубна

23 вересня Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації кременчужанці Оксані Піддубній. На вибори до Верховної Ради її висунула політична партія «Воля». Оксана мала балотуватися в Кременчуці (146 округ).


У понеділок, 22 вересня, «ТелеграфЪ» в рамках проекту «Хто ви?» спілкувався з кандидатом Піддубною в прямому ефірі. Оксана розповіла, чому долучилася саме до партії «Воля», хто заплатив за неї виборчий внесок та з якою метою вона балотується в народні депутати.

А наступного дня, 23 вересня, ЦВК відмовила у реєстрації кременчужанці Оксані Піддубній та ще 20 кандидатам-мажоритарщикам від партії «Воля». У мотиваційній частині ЦВК зазначено, що причина відмови – неналежним чином оформлені документи. Зокрема, в Комісії вказують на те, що рішення Позачергових і Національних зборів партії "Воля" щодо висування кандидатів у народні депутати України було підписано головуючим на зборах Галабалою О. та секретарем зборів Маньковським М. та не засвідчено печаткою партії. А головою Національного Секретаріату цієї партії є Анна Мельник, і підписувати партійні документи має право лише вона.


"Таким чином, до Комісії, не було подано рішень вищого керівного органу Політичної партії "Воля" про висування кандидатів у народні депутати України від цієї партії, передбачених пунктом 2 частини першої статті 55 Закону "Про вибори народних депутів", – пояснює Центрвиборчком.

Водночас кандидат у нардепи від «Волі» Юрій Дерев’янко (він же – провідний автор законопроекту «Про очищення влади») написав на своїй сторінці у

 

Фейсбуці наступне:
УВАГА!!!
ЦВК щойно безпричинно і незаконно відмовила кандидатам у депутати від партії "ВОЛЯ" у реєстрації.
Це відповідь недобитків режиму Януковича на мої рішучі дії як автора люстраційного закону «Про очищення влади» та активну позицію партії Воля!!!
Це безпрецедентно. Рідна сестра регіоналки Олени Лукаш (яка зараз перебуває у розшуку та переховується у Росії) - Секретар ЦВК Тетяна Лукаш, побачивши моє прізвище у реєстраційних документах, не знайшла нічого кращого, як знайти формальну причину для того, аби не допустити і мене, і моїх однопартійців на вибори.
По мажоритарних округах від ВОЛІ йдуть люди, які будуть боротися з одіозними представниками старої влади:
Марк Гордієнко проти Ківалова (135 округ) 
Олександр Курилов проти Жванії (140 округ)
Микола Парійчук проти Калєтніків (15 округ)
Юрій Михальчук проти Журавського (66 округ)
Оксана Піддубна проти Кравця, завхоза Януковича (146 округ)
Олег Рудницький проти Олеся Довгого (102 округ)
В той самий час ЦВК зареєструвало 205 комуністів, 127 колишніх регіоналів під маскою партії Тігіпка ПР і відмовило 21 патріоту партії Воля!!!

Політолог Сергій Таран (голова правління Центру соціологічних та політичних досліджень «Соціовимір», член партії "Воля") так прокоментував події з кандидатами-мажоритарниками від «Волі»:
– Коли на виборах не реєструють одного кандидата – певно, це випадковість. Коли кількох – це тенденція. Коли не реєструють кандидатів від всієї партії – це репресії.
Двадцять одному кандидату у народні депутати України по мажоритарних округах, які висунуті політичною партією "Воля", відмовили від реєстрації.
Заборону ініціювала Рідна сестра регіоналки Олени Лукаш (котра зараз перебуває у розшуку) – Секретар ЦВК Тетяна Лукаш, яка по-своєму зреагувала на прізвища, які стояли поряд з Законом "Про очищення влади" #4359а, який з боями та шинами днями був ухвалений у Верховній Раді. Взагалі, безпідставна заборона на участь у виборах партії – справа безперспективна. Бо на репресії завжди відповідають жорстким спротивом. Залишки регіоналів мали би це давно вивчити.

«ТелеграфЪ» запитав Оксану Піддубну, як вона оцінює відмову у реєстрації їй особисто та іншим кандидатам від «Волі». Оксана відповіла:
– Отказали же не только мне. Отказали всем кандидатам от «Воли по мажоритарным округам. Я полностью согласна с оценкой Юрия Деревянко, что это не совпадение, а, скорее, месть за закон о люстрации. Я не знаю, что сказать о документах. О том, что они, якобы, неправильно оформлены. Сама я очень ответственно отношусь к документам, кроме того, я же не сама подавала документы. Их готовили и проверяли очень грамотные юристы в партии. Как же могли не заметить таких важных ошибок? Одно могу сказать: завтра, в среду, я еду в Киев, на 10 часов назначен митинг, будем добиваться справедливости. И снова подавать документы на регистрацию. До 25 сентября еще есть немножко времени.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх