ДосЪє: Жеваго Костянтин Валентинович

23.10.2014, 15:27 Переглядів: 7 210

ДосЪє: Жеваго Костянтин ВалентиновичКандидат в народні депутати на окрузі №150

Костянтин Валентинович Жеваго народився 7 січня 1974 в селищі Іультин Магаданської області (Росія) — український бізнесмен та політик. Народний депутат України.

 

Ранні роки

 

Народився в сім'ї гірничого інженера. Дитинство провів у місті Дніпрорудне Запорізької області.

 

Освіта

З 1991 до 1996 року навчався на факультеті «Облік і аналіз зовнішньоекономічної діяльності» в Київському державному економічному університеті за фахом економіст-міжнародник, магістр економіки.

У 2003 році захистив кандидатську дисертацію «Міжнародні інвестиції та ефективний економічний розвиток» в Київському національному економічному університеті.

 

Сім'я

Батько — Валентин Олександрович, мати — Раїса Максимівна. Одружений. Дружина Аліна Володимирівна — викладач міжнародної економіки в Національному економічному університеті, кандидат економічних наук. Виховують сина Івана та дочку Софію.

 

Бізнес

1993–1996 — фінансовий директор АТЗТ «Фінанси та кредит». 1996–1998 — голова правління ФПГ «Фінанси та кредит», заступник голови ради ВАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат» та член наглядової ради ВАТ «Укрнафта».

 

Костянтин Жеваго, 34-х річний інвестор, став першим з українських мільярдерів, хто вивів одну зі своїх компаній «Феррекспо» на основний майданчик Лондонської фондової біржі. Восени 2007-го Ferrexpo plc була включена в індекс FTSE 250 — індекс Лондонської фондової біржі на підставі котирувань акцій 250-ти найбільших компаній.

 

Костянтин Жеваго визнаний журналом Forbes наймолодшим мільярдером в Європі, який зробив свій статок сам. Його банк «Фінанси і Кредит» входить в TOP-10 найбільших українських банків з сотнями філій по Україні. Він контролює розвинені і успішні підприємства в гірничорудній і металургійній галузях, суднобудуванні та машинобудуванні, у виробництві великовантажних автомобілів, фармакології та харчопромі в Україні, а також в країнах Західної Європи та Середньої Азії. Володіє футбольною командою Прем'єр ліги України «Ворскла» (Полтава).

 

Згідно з оцінками, зробленими спільно журналом Корреспондент, газетою Kyiv Post та аналітично-інвестиційною компанією Dragon Capital, активи Костянтина Жеваго в 2006 складали $1.9 млрд, і він посідає п'яте місце серед найбагатших українців.

 

За списком журналу Forbes у березні 2012 року Костянтин Жеваго займав 719 місце у світі та четверте в Україні з $1.8 млрд.

 

Політична діяльність

 

З 12 травня 1998 до 14 травня 2002 — народний депутат України 3-го скликання від виборчого округу № 149 Полтавської області. Член Комітету з питань економічної політики, управління народного господарства, власності та інвестицій. Був членом фракції НДП, групи «Відродження регіонів», фракції ПРП «Реформи-конгрес» та групи «Солідарність».

 

З 14 травня 2002 до 25 травня 2006 — народний депутат України 4-го скликання від виборчого округу № 150 Полтавської області. Член Комітету з питань правової політики, член Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи. Був членом групи «Європейський вибір», фракції «Регіони України» та «Реформи і порядок».

 

З 25 травня 2006 до 23 листопада 2007 — народний депутат України 5-го скликання від «Блоку Юлії Тимошенко», № 62 в списку. Член Комітету з питань правової політики.

 

З 23 листопада 2007 — народний депутат України 6-го скликання від «Блоку Юлії Тимошенко», № 62 в списку. Член Комітету з питань правової політики, член Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації. Керівник депутатської групи з міжпарламентських зв'язків з Японією. За весь час роботи Верховної Ради 6-го скликання був присутній лише на 11 засіданнях з 530.

 

На парламентських виборах 2012 року в парламент балотувався як самовисуванець по одномандатному мажоритарному округу №150 на Полтавщині і переміг. Член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, позафракційний.

 

Джерело: Вікіпедія

 

Програма кандидата zhevaho-07286-27.doc [32 Kb] (cкачиваний: 36)

 

ДОСЪЄ ІНШИХ КАНДИДАТІВ

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх