Шаховий клуб в Кременчуці працюватиме у колишній школі №14

20.07.2015, 16:38 Переглядів: 4 009

Шаховий клуб в Кременчуці працюватиме у колишній школі №14

До дня шахів місцевому шаховому клубу надали приміщення

До Міжнародного дня шахів у Кременчуці відкрили ще один шаховий клуб. Шахово-шашковий клуб “Каїсса” працюватиме в приміщенні колишньої школи №14 у центрі міста.

 

Як розповіли “Телеграфу” члени шахового клубу, приміщення вони чекали довго. У 2008 році після приватизації приміщення, клуб поневірявся то в дитячому садочку по вул. Петрусенка, то в підвалі ліцею №5.

 

«Місцева влада виділила приміщення для шахового клуба “Каїса”, але поки офіційного рішення не має, - зазначив Віктор Цимбал. - Якщо комусь не подобається клуб, нехай створять комунальний на базі дитячого клубу «Дебют» і приберуть оголошення: «Стороннім вхід заборонено». Такий клуб зможе сам себе утримувати. Адже як показав меморіал Грохотова, який проходить в січні, кількість бажаючих брати участь у цьому турнірі з кожним роком збільшується. Якщо проводити турнір в літній час, від цього місто тільки б виграло».

 

Традиційно у цей день пройшов турнір між членами клубу. У турнірі змагалися 6 жінок та 8 чоловіків, серед яких були чемпіони Кременчука та Кіровоградської області з шахів.

 

Переможницею турніру стала чемпіонка Кременчука, яка близько 5 років не грала в шахи - Лілія Васильченко. Друге місце посіла Марія Мальцева, третє - Лариса Яровая.

 

Шаховий клуб в Кременчуці працюватиме у колишній школі №14

 

Результати змагань серед чоловіків:

1. Сергій Сірик

2. Михайло Знайденко

3. Олег Бугай

 

Шахово-шашковий клуб “Каїсса” працюватиме у четвер, суботу та неділю з 11 до 19 години. Клуб знаходиться на другому поверсі в школі №14 (вул. Гагаріна, 14).

 

Нагадаємо, у Кременчуці працює дитячий шаховий клуб “Дебют” (вул. Перемоги, 24)

 

ДОВІДКА:

 

Каїсса - героїня однойменної поеми англійського письменника - сходознавця Вільяма Джонса, в якій розповідається, що бог війни Марс зачарувався красою дріади Каїсси і зміг домогтися її взаємності лише завдяки винаходу шахів. Каїса сподобалася не тільки войовничому Марсу, але й мирним шахістам, які оголосили її своєю музою та богинею шахів.

Теги: шахи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх