Вопросы сессии Кременчугского горсовета 31 марта: что будет резонансным

30.03.2015, 16:22 Переглядів: 3 604

В повестке дня 27 основных вопросов и 14 дополнительных

31 марта состоится сессия Кременчугского горсовета. Самыми резонансными обещают быть кадровые и регламентные вопросы и те, что касаются обеспечения землей бойцов АТО.

Так, в "Повестку дня"* включен вопрос о назначении заместителя городского головы. На эту должность предложен Сергей Ярош, который ранее ушел с должности начальника УЖКХ. На прошлую сессию секретарь горсовета Василий Ивко предлагал другую кандидатуру: предпринимателя и депутата Тараса Захарченко. Но сессия его не утвердила.

Также в повестке дня - вопрос о внесении изменений в состав исполкома. Предлагается исключить Валерия Медведовскго, который ушел с должности заместителя городского головы. Однако вопрос еще и в том, захочет ли сам Медведовский покинуть исполнительный комитет (речь идет об органе, который собирается на заседания и работает на общественных началах). Именно так поставил вопрос на заседании депутатских комиссий депутат Геннадий Иванян. Ведь можно не работать в аппарате мэрии, не получать зарплату, но быть членом исполнительного комитета.

Также сессия должна отменить предыдущее решение о выделении 2 га земли ООО «Кременчугская торговая гильдия». Эту землю депутат Александр Роженко предложил зарезервировать для бойцов АТО (дополнительный проект решения, на нем виза руководителя аппарата горсовета о том, что проект подан с нарушением регламента — не выдержаны сроки подачи проекта).

Будут баталии и относительно решения об утверждении протокола регламентной комиссии. Напомним, комиссия под председательством Игоря Семеняченко признала, что решение о выделении 2 га земли ООО «Кременчугская торговая гильдия» принято с нарушением регламента сессии горсовета.
Комиссия признала, что эти нарушения допустили глава земельной депутатской комиссии Валентин Стасюк, глава секретариата горсовета Александр Головач и секретарь горсовета Василий Ивко. Секретариат горсовета после решения регламентной комиссии принял решение о самороспуске.

Валентин Стасюк заявил в пятницу, что снимает с себя полномочия главы земельной комиссии (в повестке дня есть проект решение о его отзыве, но Стасюк дожидаться этого не стал). Хотя на сессии Стасюк пообещал всем сюрпризы: вероятно, они будут адресованы, в первую очередь, секретарю земельной комиссии Александру Березянскому, которого Стасюк обвиняет в фальсификации протоколов.

Плюс ко всем этим перипетиям — вопросы, касающиеся обеспечения земельными участками бойцов АТО. Здесь тоже не совпадают позиции рабочей группы, которой руководит вице-мэр Геннадий Музыка, и фракции «Батьківщина» (руководитель Евгений Холод). Это касается вопросов 25 и 26.

Дополнительные вопросы:

- Про внесення змін до рішення міської ради від 23 листопада 2010 року «Про затвердження структури виконавчих органів, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів» (Щодо трьох додаткових одиниць для ЦНАП).

- Про внесення змін до рішення міської ради від 27 січня 2015 року «Про затвердження міської Програми антитерористичних заходів на 2014-2015 роки» (Коригується список придбання засобів та приладів за кошти міського бюджету).

- Про резервування земельної ділянки для індивідуального будівництва учасників бойових дій, інвалідів війни, а також членів сімей загиблих учасників бойових дій, у тому числі учасників антитерористичної операції. (2 га земли, від яких після скандалу відмовилася «Кременчуцька торгова гільдія».

- Про проведення службового розслідування стосовно директора КП «Кременчуцька міська телерадіокомпанія» Перепелятника С.Л. Та відсторонення директора КП «Кременчуцька міська телерадіокомпанія» від виконання повноважень за посадою.

- Поточні земельні питання

 

* Повестка дня

 

КРЕМЕНЧУЦЬКА МІСЬКА РАДА ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ LVII СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ VI СКЛИКАННЯ

 

31 березня 2015 року

 

1. Про затвердження заступника міського голови.

Доповідає: Івко В.М. – секретар міської ради

 

2. Про внесення змін до рішення міської ради від 25 лютого 2014 року «Про внесення змін до рішення міської ради від 23 листопада 2010 року «Про утворення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради та затвердження його складу».

Доповідає: Шаповалов Р.В. – керуючий справами виконкому міської ради

 

3. Про виконання міського бюджету за 2014 рік.

Доповідає: Неіленко Т.Г. – заступник міського голова – начальник фінансового управління

 

4. Про затвердження звітів про надходження та використання коштів цільового фонду міської ради за 2014 рік.

Доповідає: Здойма М.В. – начальник управління економіки

 

5.Про надання згоди на прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука елемента благоустрою «Меморіальне місце пам′яті Олега Бабаєва» площею 91,2 кв.м по вул. Сумській в районі буд. № 46 в м. Кременчуці.

Доповідає: Москалик І.В. – в.о. начальника УЖКГ

 

6. Про визначення орендної плати за нежитлові приміщення в місті Кременчуці.

Доповідає: Волощенко О.Г. – начальник управління містобудування та архітектури

 

7. Про надання згоди на списання нерухомого майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука.

Доповідає: Іващенко П.В. – начальник Фонду міського майна

 

8. Про скасування пункту рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області.

Доповідає: Безверха І.О.- начальник управління земельних ресурсів

 

9. Про затвердження протоколу засідання постійної депутатської комісії з питань Регламенту, забезпечення законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування від 04.03.2015.

Доповідає: Семеняченко І.В. – голова постійної депутатської комісії з питань Регламенту, забезпечення законності, право- порядку, розвитку місцевого самоврядування

 

10. Про відкликання голови постійної депутатської комісії з питань еколо- гії та регулювання земельних відносин.

Доповідає: Семеняченко І.В. – голова постійної депутатської комісії з питань Регламенту, забезпечення законності, право- порядку, розвитку місцевого самоврядування

 

11. Про використання залишків коштів спеціального фонду міського бюджету станом на 01.01.2015 р.».

Доповідає: Неіленко Т.Г. – заступник міського голови – начальник фінансо- вого управління

 

12. Про затвердження протоколу засідання конкурсної комісії з вибору керуючої компанії індустріальним парком «ЦЕНТРАЛЬНИЙ» в м. Кременчук від 10.03.2015 № 2 з додатками.

Доповідає: Здойма М.В. – начальник управління економіки

Співдоповідач: Мельник А.В. – директор КП «Кременчуцький центр міжна- родних зв’язків та економічного розвитку міста «Кременчук Інвест»

 

13. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради від 27 січня 2015 року «Про виділення коштів за рахунок залишків бюджетних коштів загального та спеціального фондів міського бюджету станом на 01.01.2015 року».

Доповідає: Москалик І.В. – в.о. начальника УЖКГ

 

14. Про затвердження рішень виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області від 06.03.2015 № 143.

Доповідає: Москалик І.В. – в.о. начальника УЖКГ

 

15. Про внесення змін до рішення міської ради від 25 березня 2014 року «Про затвердження Міської програми влаштування нових дитячих ігрових майданчиків на 2013 – 2018 роки».

Доповідає: Москалик І.В. – в.о. начальника УЖКГ

 

16. Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області від 23 грудня 2014 року «Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради Полтавської області від 29 березня 2011 року «Про затвердження міської Програми «Охорони тваринного світу та регулювання чисельності бродячих та безпритульних тварин в м. Кременчуці на 2011- 2015 роки».

Доповідає: Москалик І.В. – в.о. начальника УЖКГ

 

17. Про внесення змін до рішення міської ради від 28 жовтня 2014 року «Про безоплатне прийняття до комунальної власності територіальної громади міста зовнішніх інженерних мереж водопостачання та водовідведення».

Доповідає: Москалик І.В. – в.о. начальника УЖКГ

 

18. Про продовження строку дії дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам в м. Кременчуці.

Доповідає: Безверха І.О. – начальник управління земельних ресурсів

 

19. Про продовження строку дії дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок громадянам в м. Кременчуці.

Доповідає: Безверха І.О. – начальник управління земельних ресурсів

 

20. Про продовження строку дії дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в м. Кременчуці.

Доповідає: Безверха І.О. – начальник управління земельних ресурсів

 

21. Про продовження строку дії дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою в м. Кременчуці.

Доповідає: Безверха І.О. – начальник управління земельних ресурсів

 

22. Про надання згоди на встановлення земельного сервітуту у м. Кременчуці.

Доповідає: Безверха І.О. – начальник управління земельних ресурсів

 

23. Про припинення права користування земельними ділянками.

Доповідає: Безверха І.О. – начальник управління земельних ресурсів

 

24. Про внесення змін до рішень Кременчуцької міської ради.

Доповідає: Безверха І.О. – начальник управління земельних ресурсів

 

25. Про надання земельних ділянок у м. Кременчуці у власність учасникам бойових дій.

Доповідає: Холод Є.М. – голова фракції «Батьківщина»

 

26. Про затвердження Положення про порядок забезпечення учасників бойових дій, а також членів сімей загиблих учасників бойових дій, в тому числі учасників антитерористичної операції, земельними ділянками із земель комунальної власності міста Кременчука.

Доповідає: Музика Г.М. – голова робочої групи, заступник міського голови

 

27. Різне.

 

Керівник апарату міської ради Н.В.Карпенко

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх