У кременчуцькій школі учні зустрілися із захисником Донецького аеропорту

9.02.2015, 14:44 Переглядів: 4 151

У кременчуцькій школі учні зустрілися із захисником Донецького аеропорту

Колишній випускник розповів про оборону ДАПу

 

6 лютого у Кременчуцькій загальноосвітній школі № 16 відбулася зустріч зі справжнім героєм, кіборгом, захисником Донецького аеропорту Миколою Вашурою.

 

За словами директора школи №16 Олексія Довбні, ця зустріч, раніше запланована на 6 лютого, могла не відбутися. На прохання бійця її перенесли на іншу дату. "Але в останні хвилини подзвонив Микола та о 17.00 6 лютого зустріч все-таки відбулася", - зазначив директор школи.

 

У кременчуцькій школі учні зустрілися із захисником Донецького аеропорту

Микола Вашура - випускник школи №16 (1992 р.) - один із двох кременчужан (інший - крюків'янин Сергій Косих), які обороняли від терористичних військ Донецький аеропорт.

 

Кіборг розповів дітям, як тримали атаку бойовиків і обороняли Донецький аеропорт.

 

Після спілкування зі своїм колишнім учнем директор школи Олексій Довбня написав на своїй сторінці в Facebook:

 

"17 квітня 2014 р. сепаратисти розпочали спроби встановлення контролю над Донецьким аеропортом, на 10-й день після проголошення так званої «Донецької народної республіки». Цього дня до аеропорту прибули від 70 до 200 бойовиків «ДНР», над входом до аеропорту було вивішено прапор цієї терористичної організації, проте аеропорт залишився під українським контролем. 6 травня робота аеропорту припинялася через загрозу безпеці польотів.

 

Бої за Донецький аеропорт, що почалися 26 травня 2014 року - збройне протистояння між українськими силовиками та терористичними збройними угрупуваннями самопроголошеної Донецької народної республіки за встановлення контролю над летовищем Донецького міжнародного аеропорту, що має стратегічне значення.

 

Оборона, за якою стежили мільйони, смуга землі, в яку вгризлися сотні бійців. Величезна кількість потужних атак ворога, щонайменше не один десяток героїв, які ніколи не повернуться додому. Легенда про "кіборгів" - такою ми запам'ятаємо оборону Донецького аеропорту, яка увійде в історію".

 

 

Автор: Dolli
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх