Вагоностроители предупреждают: Раковка может остаться без горячей воды

20.11.2013, 11:16 Переглядів: 2 570

Предприятие сообщает, что, учитывая тяжелое финансовое положение и недостаток оборотных средств, КВСЗ не сможет своевременно заплатить за газ в случае нарушения КП «Теплоэнерго» ранее достигнутых договоренностей

Раковка может остаться без горячей воды. Об этом идет речь в сообщении пресс-службы Крюковского вагоностроительного завода.
Причина - КП "Теплоэнерго" не оплатило долги за потребленное тепло.

 

По информации предприятия, когда КВСЗ работал стабильно и с прибылью, они могли позволить себе беcпроцентно кредитовать город и делали это годами. Но сейчас из-за тяжелого финансового положения и нехватки оборотных средств КВСЗ не сможет своевременно заплатить за газ в случае нарушения КП "Теплоэнерго" ранее достигнутых договоренностей.

 

Сообщение пресс-службы предприятия:

 

"Незвично рано, 30 вересня, розпочався цього року опалювальний сезон на Раківці. Теплоелектроцентраль Крюківського вагонобудівного заводу подала тепло в заклади та житлові будинки за рішеннями міськвиконкому, згідно з договором, укладеним між КВБЗ та Комунальним підприємством «Теплоенерго». Коли мешканці лівобережної частини міста ще потерпали від ранніх осінніх холодів, Раківка, завдяки КВБЗ, насолоджувалася затишком і теплом в оселях.

 

Хоча всі в Кременчуці, області та країні знають, що підприємство переживає не кращі часи. Через кризові явища на ринку знизився попит на продукцію вагонобудування, зменшилися обсяги виробництва. Задля економії коштів довелося вдатися до таких непопулярних методів, як скорочення робочого тижня. Незважаючи на це, Крюківський вагонобудівний завод, як і багато років поспіль, виконав і продовжує виконувати свої зобов’язання перед містом, розуміючи соціальну відповідальність.

 

Натомість має несплату заборгованості за відпущене тепло у минулі періоди та неповну сплату поточних платежів з боку споживача – КП «Теплоенерго». Судіть самі: за договором на новий опалювальний сезон (станом на 6 листопада) місто вже отримало тепла і гарячої води на 2 млн. 274 тис. гривень. Оплачено лише 1 млн.711 тис.

 

Крім поточних платежів, є ще борг минулих періодів - 12 (!) млн. гривень. І є підписаний головою правління ПАТ «КВБЗ» Євгеном Хворостом та керівником КП «Теплоенерго» Дмитром Питульком, затверджений президентом ПАТ «КВБЗ» Володимиром Приходьком та головою міста Кременчука Олегом Бабаєвим графік погашення цього боргу. Місто зобов’язувалося у серпні погасити 2 млн. гривень. Не виконало. У жовтні зобов’язувалося погасити ще 5 млн. гривень. Не виконало.

 

Коли КВБЗ працював стабільно і з прибутками, він міг собі дозволити безвідсотково кредитувати місто. Змушений був. І кредитував роками. А що робити сьогодні? З огляду на важке фінансове становище та нестачу оборотних коштів КВБЗ не зможе зробити своєчасну оплату за газ у випадку порушення КП «Теплоенерго» раніше досягнутих домовленостей.

 

Голова правління Крюківського вагонобудівного, енергетичні служби заводу та комунальники організували спільну поїздку в Національну акціонерну компанію «Нафтогаз України», щоб домовитися про передачу ПАТ «КВБЗ» фінансових казначейських векселів (взамін частини погашення заборгованості за графіком). Для того, щоб заплатити тими векселями за газ. Але процедура розрахунків векселями ще не опрацьована і «Нафтогаз» не може поки що її задіяти.

 

Якщо ситуація не покращиться КВБЗ буде змушений спочатку припинити подачу гарячої води для Раківки. І це може статися вже у листопаді.

 

Це буде крайнім заходом, і керівники ПАТ «КВБЗ» робитимуть все, щоб цього не сталося. Та, на жаль, не все залежить тільки від них. Сподіваємося, що керівники міста та області зі свого боку зроблять усе можливе, щоб Раківка була з теплом".

Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх