Що об’єднує прем’єра і кременчуцьких комунальників?

9.11.2012, 09:43 Переглядів: 2 635

Що об’єднує  прем’єра і кременчуцьких  комунальників?

Зазвичай ми не роздивляємось контейнери для сміття, не роздивлялися б і далі, коли б не одна маленька дівчинка. Вона повернулась із прогулянки з собакою і запитала: «Хіба правильно писати «смиття»?  Дівчинка стверджувала, що навіть її собака – інтелігентний ретрівер – знає, що правильно писати «сміття»!


«ТелеграфЪ» пішов і подивився на «смиття», яке так обурило грамотного ретрівера та його хазяйку.  Дійсно, біля колишнього військового шпиталю стоять сучасні контейнери для спеціалізованого збирання сміття. І на двох з них написано: «залишкове смиття». Ну, і якою це мовою? Українською, російською, чи сучасним урядовим суржиком?


Коли б то була якась приватна вивіска, ми б просто вирішили, що її автори – двієчники і не знають правил правопису. Та контейнери комунальні, і доглядають за ними кременчуцькі  комунальники. Тому ми й замислились – може, це не банальна безграмотність, а ненав’язлива така демонстрація поваги до чинного уряду? І особисто до прем’єр-міністра України? Адже український прем’єр пан Азаров воліє говорити не українською, а специфічним суржиком. Його «кровосісі» та «попєрєднікі» пішли в народ і побили всі рекорди популярності за індексом цитування. Прем’єрські «кровосісі» легко затьмарили президентські «курасани з маком та повидлом» і Анну Ахметову. Бо відрізнити «курасани» від «круасанів» може той, хто їх їв, а Анну Ахметову від Анни Ахматової – той, хто Ахматову читав. А «кровосісі» – вони і в Африці кровосісі.


От ми і думаємо – «смиття» по-кременчуцьки – це безграмотність чи демонстрація лояльності до уряду? А ви як вважаєте?

 

Анекдот
«Новини ужиткового мовознавства: Азаров лише на третьому році прем’єрства нарешті зрозумів, що «спаживчій кошек» – це норма харчування, розрахована на людину, а не на кота».  КорреспонденТ

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх