У Кременчуці швидко, оперативно та ефективно проведена загальноміська операція «Липова обрізка»

1.04.2011, 10:04 Переглядів: 6 390
Страшні сни «Телеграфа» в День сміху, 1 квітня.
Після проведення операції «Липова обрізка», за першим віце-мером (який її ініціював) закріпилося звання «Едвард Руки-ножиці!»

З приходом до влади нової команди, в Кременчуці відбуваються зміни, які можна оцінити по-різному. ’’Телеграф’’ вирішив пофантазувати, як ці зміни можуть вплинути на життя міста та його мешканців.

В рамках двомісячника чистоти, оголошеного мерією, в Кременчуці  швидко, оперативно та ефективно  проведена загальноміська операція «Липова обрізка». Підходять до завершального етапу операції «Каштани тут більше не цвітуть» та «Кущі тут більше не ростуть». Вже обрізані міські липи, обрізаються каштани, а також кущі спіреї, дейциї та форзиції – щоб не цвіли, зарази!

Міські архітектори презентували ескізний проект оновленої вулиці Леніна. Липи на ньому не розмахують гілками, не тріпочуть листям, не сиплять квітами. Стоять струнко, стовбур до стовбура – як на плацу.  Міському голові проект дуже сподобався.

Після обрізання лип в техніці «по самий стовбур», працівники спеціалізованого комунального підприємства успішно випробували на каштанах Придніпровського парку більш ефективну техніку обрізки –  «на пеньок». Група протестувальниць «Громадський спротив» вимагає, щоб алею пеньків назвали «Мерською». В порушення правил правопису, агресивні протестувальники наполягають, щоб на пам’ятній табличці було написано «Мерзька». 

 

500
тис. грн
500тис грн витратять на озеленення міста в 2011 році 

«Фемен» у Кременчуці!!!

Відома опозиційна поетеса Ольга Чорная організувала акцію протесту проти обрізання лип та каштанів – бо їй принципово не подобається слово «обрізання!». Задля  захисту зелених насаджень, поетеса запросила до Кременчука найгарніших дівчат із фундації «Фемен» – це такі шикарні українки-топлес.  Дівчата одразу відгукнулись і висадили десант у Кременчуці. Тепер бігають по місту топлес, відволікають увагу робітників із бензопилами, і ті – замість того, щоб різати гілки – ріжуть собі пальці.

Драма прораба!
Побачивши фантастичний успіх дівчат із «Фемен», опозиційна поетеса Ольга Чорная вирішила протестувати за їхньою рецептурою. У такому стильному образі її побачив вусатий прораб, який керував обрізанням останніх міських лип.  Прораб ойкнув, кинув пилу і втік з місця обрізання. Того дня він дуже напився, загубив десь фотокартку дружини, плакав, уві сні кричав і кликав маму.  Наразі прораб кинув обрізати липи і проходить реабілітаційний курс психотерапії.

Таємниче зникнення міського голови!

Побачивши фантастичний успіх опозиційної поетеси Ольги Чорной та дівчат із «Фемен», група протестувальниць «Громадський спротив» прийняла рішення протестувати в кабінеті міського голови топлес! Мер міста терміново залишив кабінет, вислизнувши через потаємний вихід.

Штрафні санкції

Кожен підприємець повинен придбати за власні кошти і посадити біля власного офісу 5 (п’ять) саджанців від фірми «Гардііпацани». Підприємці, які мають торговельні заклади на вулиці Леніна, Пролетарській, Першотравневій, Перемоги та Жовтневій, зобов’язані радісно і абсолютно добровільно купити по 10 (десять) саджанців фірми «Гардііпацани», і висадити перед торговельним закладом. Бізнесменів, які купили і висадили саджанці, мер міста особисто поплескає по плечу і назве патріотами.  Бізнесмени, які не купили і не посадили саджанці, будуть визнані непатріотами.  Для непатріотів орендна ставка за землю під торговельним об’єктом буде збільшена.

Ефективна технологія закопування грошей!

В Кременчуці успішно впроваджується  прогресивна технологія закопування грошей в необмежених обсягах.  Її ефективно застосовує нова команда міськвиконкому. Щосуботи команда  дружно виходить заривати в землю дорогі екзотичні саджанці фірми «Гардііпацани». Це переважно сакури, баобаби та альбіції – бо завдяки їм гроші закопуються швидше. «Родзинка» технології в тому, що спершу у фірми «Гардііпацани» (з якою міцно пов’язаний перший віце-мер) за бюджетні кошти та кошти спеціальних фондів закуповуються  дорогі саджанці. Вартість замовлення – від півмільйона гривень і вище. Потім саджанці енергійно закопуються в різних місцях. Після чого проводиться прес-конференція для ЗМІ, де чиновники рапортують, скільки сакур та баобабів вони висадили.  Потім сакури та баобаби засихають. Бо гроші на їхній полив кошторисом  не передбачені.  І графіків поливу не існує. І взагалі в місті одна поливальна машина. Та і який дурень поливатиме ці саджанці? Адже вони можуть і прижитися. А як тоді закопати наступні півмільона? Де саджати партію новеньких баобабів? Ні, полив – це не наш метод.

«Я, бабушка, упавшая с липы, выражаю искреннюю благодарность мэру...»

 Деякі малосвідомі кременчужани з подивом, – а іноді навіть з обуренням – сприймають реалізацію прогресивних програм міської влади.  Щоб просвітити цих відсталих громадян, найманий радник  Саcа Г. читає на місцевому радіо курс лекцій на тему «Без ветвей деревья стали как-то стройнее. Без деревьев город стал как-то уютней!». Крім того, Саcа Г. активно пише на сайті газети «ТелеграфЪ» коментарі зі словами щирої подяки меру.  Вони мають вигляд листів від  кременчужан, які страждали алергією на липовий цвіт – і ось тепер, коли жодна липа в місті не цвіте, вони як на світ народилися, за що і дякують меру.   

Апофеозом просвітницької роботи Саcі Г. на сайті «Телеграфа» став лист, начебто написаний бабусею, яка впала з липи. Він так і починався: «Я, бабушка, упавшая с липы, выражаю искреннюю благодарность мэру Кременчуга...» (Саcа Г.  державною українською мовою не володіє, тому всі листи «обурених кременчужан» пише російською). Так от, далі в листі «бабушка» розповідала, що раніше вона щороку збирала липовий цвіт, видряпувалась на дерева і падала звідти. І так вона дряпалась і падала рік за роком. А зупинитися не могла – «підсіла на екстрім».  І ось, нарешті, у місто прийшов справжній господар і навів порядок серед лип.  Тепер липового цвіту немає і не буде, бабуся більше його не збиратиме, з дерев не падатиме, – за що вона щиро вдячна новому міському голові!

КРЕМЕНЧУК РЕАЛЬНИЙ

 

«І меру обрізка сподобалась». Міська влада оголосила двомісячник чистоти. По місту почалося «велике обрізання». Двірники безграмотно ріжуть  кущі у дворах. А працівники КП «Благоустрій Кременчука» порізали липи на центральній вулиці міста. «На обрізку дерев дав добро віце-мер Андрій Погрібний. І меру обрізка сподобалась!» – каже начальник цеху озеленення КП «Благоустрій Кременчука».
«Кременчуцький ТелеграфЪ», 24 березня 2011 р.

«І меру обрізка сподобалась». Міська влада оголосила двомісячник чистоти. По місту почалося «велике обрізання». Двірники безграмотно ріжуть  кущі у дворах. А працівники КП «Благоустрій Кременчука» порізали липи на центральній вулиці міста. «На обрізку дерев дав добро віце-мер Андрій Погрібний. І меру обрізка сподобалась!» – каже начальник цеху озеленення КП «Благоустрій Кременчука».

«Кременчуцький ТелеграфЪ», 24 березня 2011 р.

«Лисий центр». Липи можуть не зацвісти, а каштани загинути. Цього року обрізані липи на вулиці Леніна красивими не будуть, але прослужать довше, запевняють фахівці «Благоустрою Кременчука». На думку ж біологів, липи потрібно було обрізати у кілька етапів та трохи раніше.

«Вісник Кременчука», 24 березня 2011 р.

«І на асфальті ростимуть дерева». Понад 500 тис. грн. міських коштів буде витрачено цього року на кампанію з озеленення... Сума – рекордна для міста за останні 20 років. Отримає її ТОВ «Голландські троянди», рідне підприємство нинішнього першого віце-мера Андрія Погрібного.

«Кременчуцька Панорама», 17 березня 2011 р.

 



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх