Дива кременчуцького музею

26.05.2011, 16:11 Переглядів: 2 595
За що намагалися оштрафувати директора Аллу Гайшинську і як її врятували благодійники.
Володимир Матицин вручив Аллі Гайшинській грамоту від фонду «Джерело Дніпра» та цінний подарунок для музею

Фонд «Джерело Дніпра» зробив Кременчуцькому краєзнавчому музею цінний подарунок та вдруге виступив спонсором справжнього дива: заходу «Ніч у музеї». Почесний Президент Фонду Володимир Матицин закликав усіх заможних кременчужан до благодійності.

Всесвітній День музеїв 18 травня у Кременчуцькому краєзнавчому святкували до пізньої ночі. На вході до експозицій, на сходах музею, відвідувачів зустрічали чарівні «вуличні музики». А в самому музеї – експозиція подружжя художників Ігоря і Тетяни Ярових. А ще працівники музею відновили минулорічну експозицію, котра так запам’яталася мешканцям міста «Кременчужан прекрасне черты появятся и растворятся снова». Це фото наших земляків, які збереглися ще з початку минулого сторіччя. Протягом року допитливі наукові співробітники музею досліджували долі нащадків цих людей, і дещо «розкопали»!

Але проводити глобальні дослідження працівникам Кременчуцького краєзнавчого непросто: музей не має навіть Інтернет-мережі! Тому його працівники «ходять» у всесвітню мережу або вдома, або з Інтернет-кафе. Музейні комп’ютери насправді зовсім і не музейні: наукові співробітники їх поприносили з дому або від знайомих. Про всі ці дива відданості справі збереження культурних цінностей розповіла директор музею Алла Гайшинська. Саму Аллу Павлівну ледь не оштрафував Мінфін: у музеї не було точних електронних вагів, на яких зважують експонати з дорогоцінних металів.

Довідавшись про цю проблему, Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра» презентував музею необхідні ваги. А директор музею Алла Гайшинська отримала диплом від Фонду за вагомий внесок у збереження культурної спадщини.

- Без історії, без минулого немає майбутнього, - сказав на урочистих зборах у музеї Почесний Президент ВБФ «Джерело Дніпра» Володимир Матицин. – Ми прагнемо того, щоб музей жив, процвітав. І я вважаю, що кожен бізнесмен, який живе і працює в місті, повинен зробити свій посильний внесок у підтримку музею.

Фонд вже багато років надає фінансову допомогу музею і одночасно реалізує освітню програму. Щомісяця для школярів у музеї проводяться 15 екскурсій, спонсором яких виступає «Джерело Дніпра». А на День музеїв на відвідувачів чекала незвичайна екскурсія: гідами були самі школярі!

Та родзинкою свята стала «Ніч у музеї»: ті, кому пощастило із запрошеннями, стали свідками унікального дійства. По музейних залах проходив квест «Аліса у країні музейних чудес». Музей справді «ожив»: цієї ночі в ньому панував гамір, штурханина і веселий азарт змагань. Переможці отримали право «безплатно пожиттєво» відвідувати музей і разом із глядачами та Алісою відправилися на чаювання. «Ніч у музеї» започаткована минулого року за ініціативи ВБФ «Джерело Дніпра» і, схоже, стає доброю традицією.

Учасники квесту «Аліса в країні музейних чудес»



 
Автор: ermakova
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх