Царське село-3

22.10.2009, 16:53 Переглядів: 2 990
або Де збудують VIP-котеджі на березі озера.
1. Церква
2. Стадіон
3. Школа-дитсадок
4. Блочна забудова
5. Індивідуальна забудова
6. Розважальний центр
7. Озеро
8. Багатоповерхівки
9. Медичні заклади

Мікрорайон «Озерний» перепроектували. Тепер він лише наполовину буде забудований багатоповерхівками, іншу половину відведено під дачі та котеджі. А також на папері намальовані школи, дитсадки, стадіон та кафедральний собор.

Майбутній мікрорайон «Озерний», що в районі колишніх артскладів, знов перепроектували. Це зробили через те, що корпорація «Столиця», яка раніше брала близько 90 гектарів під будівництво, відмовилась від більшої частини землі:

– Корпорація виявилась неспроможною вести це будівництво, – пояснив міський голова Микола Глухов.

Частина території, яку залишила за собою корпорація «Столиця», таки обростатиме багатоповерхівками. Поруч із озером, як і планувалось, будуть котеджі. А от ділянку, від якої відмовилась «Столиця», перепроектували. Тепер за проектом, половина території – багатоповерхові забудови, інша частина – приватні будинки. На місці знайденого захоронення, яке датується 1918 роком, збираються звести кафедральний собор. Поряд розіб’ють парк. Неподалік від нього планують побудувати стадіон, біля якого розмістять школу та дитсадок. Школу №2, що на Ревівці, реконструюють. Ще два дитячі садки заплановано на тій ділянці, яку забудовуватиме корпорація «Столиця». На перших поверхах багатоповерхівок розмістять магазини, перукарні, салони краси тощо. Посередині мікрорайону «Озерний» зроблять розважальний комплекс. Також в планах облаштувати зелену зону, якою можна буде прогулятись як до озера, так і до Дніпра. Вулиці обіцяють бути тихими, їх планували так, щоб вони практично не виходили на магістралі. «Озерний» матиме торгові центри, ринок, підприємства сфери обслуговування та торгівлі, автостоянки. Вулицю Б. Хмельницького та 40 років Жовтня збираються з’єднати, аби до мікрорайону було зручно діставатися. А у перспективі – зв’язок між вулицями Пролетарською та Шевченка, зазначають проектанти.

Всі ці грандіозні плани поки що на папері. Інвесторів для «Озерного» ніяк не знайдуть – район проблемний, бо у його енергозабезпечення потрібно вкладати мільйони. А звідки та як тягнути газ, фахівці й досі не вирішили Є варіанти щодо під’єднання до Піщанського газопроводу, або взагалі застосовувати в районі виключно електроенергію. У мерії зазначають, що розробили план під інвестора, і коли він нарешті з’явиться, вкладатиме гроші в уже конкретний проект.

Нагадаємо, що раніше при проектуванні району «Озерний» передбачалась переважно багатоповерхова забудова.



 
Автор: mudraya
Теги: озеро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх