“Озерний” почнуть заселяти наступного року

24.08.2006, 17:08 Переглядів: 2 107
22 серпня на території колишніх артскладів, а тепер на місці майбутнього будівництва мікрорайону “Озерний” було забито першу палю. Остаточно мікрорайон збудують до 2012 року, а перший будинок обіцяють заселити вже наступного року..
За рік в “Озерному” справлятимуть новосілля. Поки що забили першу палю

Вітер, що здіймає пил, обласні та міські високопосадовці, одягнені у світлий одяг, музичний оркестр, два автобуси з молоддю, повітряні кулі та державні прапори – в такій обстановці 22 серпня об 11.19 було забито першу палю нового мікрорайону “Озерний”. Розташується він на місці колишніх артскладів. Перший будинок обіцяють звести і заселити вже наступного року. Про це заявив інвестор та замовник будівництва, президент корпорації 'Столиця', народний архітектор України Валентин Ісак. За його словами, перший будинок буде різноповерховим – від 9 до 16 поверхів. Він матиме 15 під’їздів. На першому та другому поверхах розташуються магазини, офіси, перукарні.
Загалом будівництво мікрорайону триватиме до 2012 року і інвестор планує вкласти в забудову більше мільярда гривень. У новому мікрорайоні мають розміститися 20 тисяч чоловік. 5% від збудованого житла корпорація 'Столиця' передасть місту безкоштовно.

ПРОБЛЕМИ ЗАБУДОВИ. Однією з проблем будівництва є відсутність комунікацій в районі забудови. Валентин Ісак каже, що “Столиця” готова взяти на себе питання фінансування прокладення комунікацій. Але це потягне за собою збільшення вартості житла, хоча й не набагато. Скільки коштуватиме квадратний метр, пан Ісак назвати не відважився обмежившись фразою: “Наразі це 2,5-3,0 тисячі гривень за квадратний метр. Проте на цю суму ще слід навісити ПДВ, вартість прокладення комунікацій. Але і при цьому квартири продаватися будуть. Я впевнений!”.
Інша проблема – сама ділянка забудови. Як виявилося, розриваючи котлован під перший будинок, було виявлено кілька артснарядів. “Чи не виявиться так, що будівельники потраплять на склади боєприпасів і влаштують у Кременчуці другу Новобогданівку?”, – запитали журналісти у мера Миколи Глухова. “Цю ділянку два рази оглядали військові та рятувальники. Якщо треба буде, перед будівництвом її оглянуть знову. Поки що ми провели інструктаж будівельникам і думаю все буде гаразд. Головне почали будівництво. Колись Мао Цзедун казав, що аби пройти тисячу кроків слід зробити перший. Ми його зробили!”.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх