Будувати "Озерний" розпочнуть через три місяці

15.09.2005, 15:09 Переглядів: 2 284
Місто визначилось із керівником будівництва, а на затвердження депутатам вже найближчим часом нададуть перероблений ескіз забудови.
Перше житло у мікрорайоні 'Озерний' з'явиться за півтора року

Першу палю в будівництві нового мікрорайону “Озерний”, який розміститься на території колишніх артскладів, буде вбито в землю вже за три місяці, повідомила Світлана Негода віце-президент корпорації “Столиця”. За її словами, з цього часу і до початку продажу перших метрів житла в новому мікрорайоні пройде приблизно півтора року. Загалом комплекс мають збудувати десь за сім-дев'ять років. В понеділок Світлана Негода та віце-мер Сергій Бутко повідомили журналістам, що міським будівництвом керуватиме заслужений будівельник України, колишній директор ДСК, а нині керівник тресту “Кременчукнафтохімбуд” Віктор Михайлевич. Новопризначений директор зазначає, що забудовуватиметься площа поступово: “Щороку здаватимемо не менше 73 кв. метрів житла. Це своєрідний квартал. Він буде з гаражами і магазинами, дитячими площадками і об'єктами соцкультпобуту. В мікрорайоні також збудують школу, дитсадок, аквапарк і набережну”.
Труднощі які можуть очікувати будівельників - це кадри. “В місті зараз працює не більше 180 каменярів. Цього явно замало. Не достатньо і мулярів”, – каже Михайлевич.
Віце-мер Сергій Бутко розповів, що вже зараз до початку будівництва деякі місцеві підприємства готуються повним ходом. “На Крюківському цегляному заводі монтується нова лінія. Має поновитися і виробництво на заводі силікатної цегли. Щомісяця на будівництво постачатиметься до 4 млн. штук цегли”.
Можуть виникнути проблеми і у проектантів. Вони не встигатимуть проектувати житло для пересічних кременчужан, оскільки проектуватимуть будови для “Озерного”.
Пані Негода заявила також про готовність 'Столиці' співпрацювати з іншими компаніями, у тому числі і холдинговою компанією “Київміськбуд”. Вона каже, що відповідні перемовини вже відбулися.
А поки що корпорація “Столиця” готується до сесії кременчуцької міськради, де затверджуватимуться перероблений ескіз мікрорайону. “Ми врахували побажання депутатів і розширили площу зеленої зони навколо озера”, - каже Світлана Негода.
Вартість одного квадратного метра житла в елітному мікрорайоні складатиме до 2,5 тис. грн. Квартири матимуть різну квадратуру. Однокімнатна – до 50 кв. метрів. Двокімнатна – 75-88 кв. метрів. Трикімнатна – 115-145 кв. метрів. До 180 кв. метрів буде площа чотирикімнатної квартири. Побудують в 'Озерному' і пентхаузи, площа яких складатиме 200-250 кв. метрів.
Поруч з багатоповерхівками розміститься 47 котеджів. Як продаватимуть ці будинки поки що невідомо. 5% від збудованого житла буде передано місту.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх