Хокеїстів «Кременчука» підозрюють у корупційному скандалі

23.08.2017, 09:32 Переглядів: 4 284

Хокеїстів «Кременчука» підозрюють у корупційному скандалі

Захарченка та Вариводу підозрюють у «зливі» матчів на чемпіонаті світу, вони повинні були забезпечити фіксований результат у матчі з Кореєю

Воротаря Едуарда Захарченка та захисника Володимира Вариводу хокейного клубу «Кременчук» підозрюють у «зливі» матчів збірної України. У розписці хокеїсти обіцяють повернути 30 тис. доларів у разі, якщо збірна України не програє корейцям на чемпіонаті світу з різницею щонайменше у дві шайби.

 

Хокеїстів «Кременчука» підозрюють у корупційному скандалі

Хокеїстів «Кременчука» підозрюють у корупційному скандалі


Матч завершився перемогою корейців у серії булітів. Тому хлопцям довелося повернути кошти.

 

 

 

Хокеїстів «Кременчука» підозрюють у корупційному скандалі 

Захарченко цього літа перебрався в британський «Ноттінгем»

 

Хокеїстів «Кременчука» підозрюють у корупційному скандалі

Варивода продовжив контракт з ХК «Кременчук».

 

Ситуацією зі спробою організації договірного матчу зацікавилася Федерація хокею України. За розпорядженням президента Анатолія Брезвіна було створено спеціальну комісію з розслідування даної справи.


- Ми виступаємо за чесний спорт. Нехтування принципами fair play і чесної конкуренції на спортивних майданчиках неприпустимо. Особливо коли мова йде про захист спортивної честі держави на міжнародній арені. Ми дійсно отримали ряд фактів можливої участі вітчизняних спортсменів в маніпулюванні спортивними результатами. Уже кілька тижнів триває внутрішнє розслідування, яке ми проводимо спільно з Міжнародною федерацією хокею. Для нас не мають значення регалії спортсменів, їх досягнення або рівень гри - винні будуть нести відповідальність за всією суворістю закону. Ми не дозволимо паплюжити честь українського хокею і держави в цілому, - заявив віце-президент ФХУ Георгій Зубко.


На правах анонімності один зі спортивних функціонерів, знайомих з підосновою скандалу, розповів, що хокеїсти-збірники нібито вже були опитані на предмет автентичності оприлюднених документів. У них взяли письмові пояснення. Відомо також, що один із залучених в історію хокеїстів визнав, що дійсно писав нещасливу розписку. Але нібито зробив це жартома.


Це сталося багато в чому через дурість і жадібність спортсменів. Нібито хокеїстам задурив голови тренер «Витязя» Лазаренко, пообіцявши Вариводі й Захарченку золоті гори, звів їх зі «ставочною конторою», але ті «прогоріли».


Після цього букмекери дали хокеїстам кілька місяців для збору грошей, і періодично нагадували про себе. Уже влітку, переконавшись у безперспективності витівки повернути $60 тисяч, представники «контори» і передали компрометуючу інформацію про гравців керівництву клубу «Кременчук». Президент Сергій Мазур настільки обурився тим, що трапилося, що вирішив дати справі хід.

 

- Це не перший такий випадок з Лазаренком в українському хокеї. Раніше були підозри в тому, що ряд спортсменів, включаючи його, «живуть» на так званому чорному тоталізаторі. Вони ставлять не на конкретні результати ігор, а на шанси - що в поєдинку закинуть десять і більше шайб, наприклад. Ці корупційні діяння вбивають гру, і що найгірше - в подібні схеми втягують молодих хокеїстів, - розповів спортфункціонер. Він стверджує, що через Лазаренка і раніше проходили незаконні ставки і влаштовувалися договірні матчі.


Сам Олексій Лазаренко заперечує свою причетність до історії зі ставками.


Ситуацію з можливою спробою гравців збірної України «здати» матч чемпіонату світу в Дивізіоні IA проти команди Південної Кореї прокоментував головний тренер національної команди Олександр Савицький.

 

- Самі розписки я не бачив. Не знаю... Ставка, я так розумію, не зіграла. Федерація там розбирається. Чекаємо. Едіку ми дзвонили, але не додзвонилися. Варивода не тренується: отримав травму і зараз в Херсоні лікується. Поки з ними не спілкувалися. Щодо справжності почерку не скажу, але мені особливо не віриться, що таке могло бути. Які наслідки для збірної, не знаю, але хлопців можуть дискваліфікувати, - додав Олександр Савицький.


Розслідуванням даного питання займається Федерація хокею України та Міжнародна федерація хокею.


Едуарду Захарченку та Володимиру Вариводі загрожує відлучення від професійного хокею на термін від п'яти років аж до довічної заборони.
Також всі зібрані матеріали внутрішнього розслідування Федерація планує передати в правоохоронні органи, вбачаючи в діях учасників букмекерського скандалу «шахрайство в особливо великих розмірах».

 

Джерело: «Обозреватель», XSPORT.ua, «Страна»

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх