Космічна бібліотека: кременчужани разом з сонячною поеткою Яніною Дияк «готували» вірші

15.08.2017, 14:00 Переглядів: 4 518

Космічна бібліотека: кременчужани разом з сонячною поеткою Яніною Дияк «готували» вірші

Цієї неділі у кременчуцькій бібліотеці було гамірно, як ніколи

13 серпня у центральній Міській бібліотеці ім. Горького по вул. Соборній було як ніколи пізнавально, корисно, гамірно та весело. До Кременчука, у рамках літературно-космічного проекту «LitSpace», завітала сонячна київська поетка Яніна Дияк.


Під її керівництвом охочі кременчужани навчалися популяризувати свої вірші та бути успішними, переглянули неймовірне поетичне кіно та говорили про літературний конкурс для молодих авторів «Гайвороння» і як на нього податися.

 

 

Після зустрічі з Яніною молоді літератори знову мали змогу отримати поради від українського письменника-фантаста Радія Радутного про те, як писати українську фантастику.

Фото: Александр Попенко

Як раніше писав «ТелеграфЪ», з червня по вересень кременчужани матють змогу з головою поринути у вир літературного життя - Відділ абонементу ЦМБ ім. М. Горького на все літо перетворюється у космічно-літературний простір.

 

Сам проект «LitSpace» реалізується в рамках конкурсу соціальних проектів «AC pitching Kremenchuk» при фінансовій підтримці Британської Ради в Україні. Має на меті створення можливостей для інтелектуального і духовного розвитку громади міста через просування сучасної літератури та ідей активного читання шляхом створення і розвитку міжрегіональних заходів за участі молодих літераторів України.

 

Стартував проект 11 червня. Початок дав сучасний український письменник-фантаст Радій Радутний, зустріч з яким пройшла цікаво, пізнавально та у теплій творчій атмосфері. 18 червня власним досвідом ділилась з кременчужанами поетка Леся Мудрак, а 2 липня - кременчуцька письменниця Дарина Гнатко вчила писати романи, 9 липня - чарівні письменниці Наталя Лапіна та Світлана Горбань жартома учили писати в співавторстві, а 18 липня відомий верлібрист Остап Микитюк розповів звідки приходять слова. 23 липня бадьорий слемер Костя Козлов навчив кременчужан перемагати у батлах, а

30 липня - поети з Житомира зустрілися з молодими поетами з Миколаєва на «нульовому поверсі».

 

7 липня, у рамках проекту «LibSpace», кременчужани почали перетворення відділу абонементу ЦМБ ім. М. Горького на простір для різноманітних зустрічей громади й митців.

 

Вхід на всі заходи вільний, а участь - безкоштовна.

 

Заходи триватимуть з червня по вересень. Щоб приєднатися заповни форму та слідкуй за новинами.


Автор: Руслана Горгола Фото: Александр Попенко Відео: Відділ абонементу ЦМБ ім. М. Горького Джерело відео: facebook.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх