Космічна бібліотека: відомий верлібрист розповів кременчужанам звідки приходять слова

18.07.2017, 10:30 Переглядів: 5 007

Космічна бібліотека: відомий верлібрист розповів кременчужанам звідки приходять слова

Послухати Остапа Микитюка зібрались не лише кременчужани, але й гості з Полтави та Горішніх Плавнів

16 липня у центральній Міській бібліотеці ім. Горького по вул. Соборній, у рамках літературно-космічного проекту «LitSpace», відбулась зустріч

із калушським письменником та культменеджером Остапом Микитюком.

 

 

Більше двох з половиною годин молодий та харизматичний поет говорив про жанри та стилі написання, про видавництво «Смолоскип», про семінари та конкурси, на які можна податися молодим авторам.

 

 

Верлібрист розповів про те, як йому зараз пишеться, звідки приходять слова, з яких потім складаються вірші, відповідав на питання молодих поетів та, звичайно ж, читав власні вірші.

 

 

Послухати Остапа зібрались не лише кременчужани, але й гості з Полтави та Горішніх Плавнів.

 

 

Після іменитого гостя прочитати на публіку власні вірші мали змогу і молоді кременчуцькі поети.

 

Навіть після тривалого майстер-класу публіка не поспішала розходитись і з цікавістю спілкувалась з автором.

Остап Микитюк – молодий поет, активний блогер, організатор мистецьких фестивалів. Шукав себе в шести професіях і став бібліотекарем. Писати почав 2010 року. Стверджує, що війна змусила його відповідальніше ставитися до власної творчості. Любить подорожі автостопом, про що можна здогадатися, прочитавши назви віршів у збірці – «Автостопний», «Шенгенський», «Льондон», «На згадку»… - See more at: http://mediacenter.uzhnu.edu.ua/news/v_uzhgorodi_vidbulasja_prezentacija_zbirki_nas_troe/2015-06-26-2519#sthash.wrCrVGp9.dpuf
Фото: Александр Попенко

Довідково:

Остап Микитюк – молодий поет, активний блогер, організатор мистецьких фестивалів, який пише свої вірші у жанрі верлібру (vers libre — вільний вірш).

Шукав себе в шести професіях і став бібліотекарем. Писати почав 2010 року. Стверджує, що війна змусила його відповідальніше ставитися до власної творчості. Любить подорожі автостопом.

 

Як раніше писав «ТелеграфЪ», з червня по вересень кременчужани матимуть змогу з головою поринути у вир літературного життя - Відділ абонементу ЦМБ ім. М. Горького на все літо перетворюється у космічно-літературний простір.

 

Сам проект «LitSpace» реалізується в рамках конкурсу соціальних проектів «AC pitching Kremenchuk» при фінансовій підтримці Британської Ради в Україні. Має на меті створення можливостей для інтелектуального і духовного розвитку громади міста через просування сучасної літератури та ідей активного читання шляхом створення і розвитку міжрегіональних заходів за участі молодих літераторів України.

 

Стартував проект 11 червня. Початок дав сучасний український письменник-фантаст Радій Радутний, зустріч з яким пройшла цікаво, пізнавально та у теплій творчій атмосфері. 18 червня власним досвідом ділилась з кременчужанами поетка Леся Мудрак, а 2 липня - кременчуцька письменниця Дарина Гнатко вчила писати романи.

 

7 липня, у рамках проекту «LibSpace», кременчужани почали перетворення відділу абонементу ЦМБ ім. М. Горького на простір для різноманітних зустрічей громади й митців.

 

Вхід на всі заходи вільний, а участь - безкоштовна.

 

Заходи триватимуть з червня по вересень. Щоб приєднатися заповни форму та слідкуй за новинами.


Автор: Руслана Горгола Фото: Александр Попенко Джерело відео: facebook.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх