Спайдермен з Донецька підкорює стіни Кременчука

25.06.2017, 14:21 Переглядів: 4 783

Спайдермен з Донецька підкорює стіни Кременчука

8-річний Ігор Пічка мріє про новий боулдер-зал у Кременчуці та Олімпійські нагороди зі скелелазіння

Ігор Пічка з дитинства тяжів до підкорення висоти. Коли батьки побачили, як маленький Ігор лазить по трубах у квартирі вирішили віддати його секції скелелазіння у Донецьку. Так Ігор вперше у 4 роки потрапив на скеледром Донецького національно технічного університету. З перших тренувань хлопчик захопився скелелазінням. З самого початку брав активну участь у міських й обласних змаганнях, де займав призові місця. Напевно це і послужило стимулом до більш серйозних занять скелелазінням.


Бойові дії на сході України, які охопили безпосередньо Донецьк, внесли свої корективи. Мабуть, як і всі родина Ігоря Пічки сподівалась, що це не надовго. Щоб діти не бачили збройних захоплень адміністративних будівель родину переховували за містом, але на жаль, ситуація затягнулася й рідний Донецьк довелося покинути.


- Мені завжди подобалися активні види спорту. Після переїзду до Маріуполя я отримав перший досвід лазіння на природному рельєфі поблизу с. Кременівка, куди ми їздили з секцією скелелазіння «Скіфи», - розповів Ігор Пічка. - Коли ми переїхали до Кременчука, мені дуже пощастило потрапити у секцію скелелазіння КрНУ ім. Михайла Остроградського під керівництвом Олени Євгеніївни Бутенко й Олександра Валентиновича Колесніченка.

 

Спайдермен з Донецька підкорює стіни Кременчука


Тут Ігорю вдалося удосконалити свою техніку лазіння та освоїти нові навички, що дозволило займати призові місця на змаганнях. Так на одних з останніх змаганнях у Дніпрі «Золота ящірка» Ігор завоював три нагороди: «золото» на силу та «срібло» на багатоборство та загальні.


- Беручи участь у змаганнях по скелелазінню я побував у багатьох містах України, де познайомився з цікавими хлопцями. Побували на різних скеледромах і трасах різної складності, можу сказати, що у нас один з кращих стендів для заняття скелелазіння в Україні, - додав Ігор.


У маленького спайдермена є мрія – боулдер-зал у Кременчуці для занять скелелазінням. Також Ігор мріє виступити на Олімпійських іграх, адже не так давно скелелазіння включили у програму олімпійських видів сорту, а це дуже стимулює для більш серйозного ставлення до тренувань.

 

Спайдермен з Донецька підкорює стіни Кременчука

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх