Радикал Кавунник та опозиціонер Терещенко проти блокади торгівлі з окупантами

7.03.2017, 15:01 Переглядів: 3 711

Натомість полтавські депутати блокаду підтримали

«ТелеграфЪ» друкує поіменний список голосування кременчуцьких депутатів за заборону незаконної торгівлі з окупантами.

 

Депутати Кременчуцької міської ради провалили на сесії 2-го березня голосування за проект рішення щодо підтримки блокади незаконної торгівлі з окупантами. Проект готувала депутат Павленко. Це мало бути звернення депутатів Кременчуцької міськради до Президента, прем’єр-міністра, Верховної Ради України про заборону незаконної торгівлі з окупантами та про термінове ухвалення закону «Про тимчасово окуповані території України».

 

Депутати голосування провалили – розбіглися на перекур та «передзвон». За проект проголосувало лише 15 осіб, не голосували 13, двоє утримались, ще двоє виступили проти.

 

Натомість на початку сесії пролунало кілька пафосних заяв про підтримку проекту Павленко від керівника «Батьківщини» Головача та від депутата з Опозиційного блоку Дениса Терещенка. Також про це заявив лідер фракції «УКРОП» депутат Кальченко.

То були слова. Наразі перед вами реальні результати голосування.

 

Радикал Кавунник та опозиціонер Терещенко проти блокади торгівлі з окупантами

 

 

Як бачимо, «УКРОП» таки проголосував за проект Павленко, а от ряди «Батьківщини» та «Опоблоку» помітно поріділи якраз перед самісіньким голосуванням. Зокрема, Денис Терещенко, який заявляв про підтримку проекту, не голосував за нього, як і весь Опоблок.

За даними поіменного голосування на сайті Кременчуцької міськради, голоси за та проти заборони торгівлі з окупантами розподілилися так:

Мер Малецький – утримався; голова міськради Гриценко – утримався.

 

Проти проекту Павленко проголосували двоє – голова фракції Радикальної партії Ляшка депутат Кавунник та депутат з Опозиційного блоку Костянтин Терещенко.

 

Лідер фракції «Батьківщини» Головач, як і обіцяв, проголосував за. Натомість половина його фракції не брала участь у голосуванні.

 

Фракція Опозиційного блоку, крім Костянтина Терещенка, не голосувала (депутати Денис Терещенко, Порицький, Федорченко, Литвиненко, Грінченко).

 

Радикали не голосували, лише депутат-радикал Костромінов підтримав проект Павленко.

 

«Самопоміч» голосувала за проект. Із фракції «Рідне місто» його підтримали депутати Роженко, Головко та Шибашов, Плескун утримався.

 

Більшість членів провладних фракцій БПП та «Поруч» теж не голосували.

 

Мер Малецький запропонував депутату Павленко подати свій проект рішення на наступну сесію, яка відбудеться через місяць, 4-го квітня.

 

Натомість депутати Полтавської обласної ради не стали тягнути з підтримкою блокади торгівлі з окупантами. 6-го березня на сесії облради вони ухвалили звернення депутатів облради до Президента, Кабінету міністрів, Верховної ради України про підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями.

 

– Нині очевидним є те, що через корупційні схеми фейкові "республіки", підконтрольні Кремлю, наповнюють свої бюджети, з яких фінансується діяльність терористів, зокрема боєприпаси, якими вони ведуть вогонь по наших військах. На територію України з непідконтрольних областей через контрабандні канали потрапляє зброя, наркотики, контрафактна та фальсифікована продукція. Крім того, через лінію розмежування в Україну постачаються та реалізовуються нафтопродукти, вугілля, в результаті чого терористи та їхні симпатики-олігархи наповнюють свої кишені, – зазначено у їхній заяві.

 

Депутати облради підкреслили, що вважають торгівельну блокаду "ефективним методом впливу на бойовиків та їхніх російських кураторів".

 

Нагадаємо, голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко, навпаки, засудив блокаду, заявивши:

Сьогоднішня блокада — це не лише дестабілізуючий фактор. Це спроба знищити українську державність. Зупиніться, доки ще не пізно.

Ну, а міський голова Кременчука Віталій Малецький, як ми вже побачили, утримався – і таким чином залишив собі свободу для подальшого маневру.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх