Скільки отримують футболісти «Кременя» у порівнянні з іншими клубами

12.02.2017, 11:32 Переглядів: 7 171

Скільки отримують футболісти «Кременя» у порівнянні з іншими клубами

Один з українських сайтів назвав суми, які отримують футболісти в нижчих лігах

Футболісти "Кременя", згідно з неофіційною інформацією Sport Arena, у місяць заробляють від 4 до 9 тисяч гривень. Це не найвища зарплата у Другій лізі, для порівняння дохід гравців "Руху" стартує від 5,5 тисяч грн за місяць і сягає аж 50 тис. грн.

 

В рамках циклу «Гроші українського футболу» журналісти зібрали неофіційну інформацію про суми зарплат у Першій і Другій лігах. Багато років нижчі ліги були «тінню» при Прем'єр-лізі - як в плані іменитості гравців, так і по оплаті їх праці. Але криза несподівано розвернув цю ситуацію - так, у Першій і Другій лізі теж трапляються затримки з виплатою зарплат і преміальних, але суми не рухнули в десятки разів, як це сталося у вищому дивізіоні. Хоча, звичайно, через курс долара умовні 20 тисяч тоді й зараз - абсолютно різні речі.

У нижчих лігах і раніше рахують гроші в гривнях. Якщо брати загальну ситуацію, то зарплати збереглися у порівнянні з минулими роками, подекуди під завдання навіть зросли, а ось буквально зараз, у зв'язку з підйомом мінімальної зарплати по всій країні, клуби теж змушені вносити зміни в свої бюджети. Але нерідко клуби оголошують про те, що пора затягнути пояси, і знижують свої видаткові відомості.

Скільки отримують футболісти «Кременя» у порівнянні з іншими клубами

Що впливає на дохід футболіста:

1. Підйомні, які він отримує при переході в новий клуб. Іноді це просто аванс - наприклад, піврічна зарплата наперед, але нерідко це і спеціальний бонус, додаткова оплата, яку обумовлюють при підписанні контракту.

2. Преміальні. Тут ситуація наступна - у бідних клубів може бути фонд 10 тисяч гривень на всю команду за перемогу, часто практикується гібридна схема: наприклад, тисяча гривень за перемогу вдома і два - за виїзну, або ж подвоєння суми за кожну наступну перемогу, якщо почалася серія.

3. Штрафні санкції. У кожного клубу - свої списки, хтось штрафує за запізнення на заняття, хтось - за вибитий м'яч в аут під час гри, хтось - за зіпсовану амуніцію.

Підходи до розрахунку у різних клубів дуже відрізняються.

Скільки отримують футболісти «Кременя» у порівнянні з іншими клубами

Як повідомляє сайт Sport Arena, вони опитали півсотні фахівців, що працюють в Першій і Другій лігах - футболістів, тренерів, агентів, функціонерів. Бувало, навіть говорячи про одні й ті ж командах, вони називали іноді діаметрально різні цифри. Що потрібно розуміти: цифри змінюються, кожен день несе нові трансфери, трапляються кризи у спонсорів, не завжди гучні слова підтверджуються реальними справами. Зазначимо інформація неофіційна і може місцями бути неточною, однак, як стверджують анонімні консультанти, в цілому показує тенденції в нижчих лігах.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх