В міському Палаці культури представляли «Декамерон»

23.03.2012, 18:15 Переглядів: 4 956

Спритний священик збирав «пожертви» на інтим. І все це – на очах у публіки

В міському Палаці культури представляли «Декамерон»
Ольга Сумська у костюмі благородної мони Джованни. Героїня «Декамерона» просить у закоханого в неї бідняка Федериго його єдиний скарб – сокола для свого хворого сина. Та прохання запізнилося: Федериго подає сокола на обід, бо не має нічого іншого, чим пригостити кохану. Вражена його вчинком мона Джованна (на той час вдова) погоджується вийти за бідняка

 

Народна артистка України Ольга Сумська «продавала любов», зігравши пікантну роль доступної жінки. А наостанок перевтілилася у зовсім протилежний образ.


17 березня в Кременчуці відбулися гастролі Московського незалежного театру. Представляли еротичну комедію «Декамерон» за однойменним романом Джованні Бокаччо, італійського письменника епохи Відродження.


Дія відбувається в ХІV столітті у Флоренції: під час епідемії чуми молоді люди збираються на заміській віллі, щоб врятуватися від хвороби. Вони розважають себе цікавими історіями про кохання та життя, в яких є все: від фривольних ситуацій до трагедії. Розповідають по 10 історій протягом 10 днів (звідси і назва «Декамерон», буквально – «десятиднів»).


У виставі представлено 10 сцен, багатих на пікантні епізоди. Не все тут «дослівно» за Бокаччо: деякі історії поєднані. У постановку внесли і сучасні комічні елементи. «Ці руки нічого не крали», – вигукує один із героїв-хитрунів, говорячи про свої уявні чесноти та бажаючи отримати сан святого.


Актори міняють по кілька образів протягом вистави. Ольга Сумська постає перед глядачем то легковажною ігуменею, то доступною селянкою, то добропорядною благородною дамою.


Найбільше захоплення викликав пікантний сюжет про селяночку та її залицяльника – не обтяженого чеснотами священика. Грайлива жінка просить за інтим п‘ять флоринів. І сценічний священик посилає монаха збирати «подаяння» у залі.


– На богоугодну справу! – волав під регіт публіки монах, блукаючи серед кременчужан зі скарбничкою. І глядачі жертвували: хтось кинув цілих 5 гривень! Середньовічних італійських флоринів не знайшлося :)

 

В міському Палаці культури представляли «Декамерон»
У заставу за куплене кохання священник лишає свою сутану

 

В міському Палаці культури представляли «Декамерон»

Хтось із шанувальників передав Ользі Сумській шикарну троянду. На жаль, вона була єдина – чомусь наш глядач не купує квіти на театральні вистави. Хоча спектакль пройшов на «ура»

 

В міському Палаці культури представляли «Декамерон» 

Герой «Декамерона» Каландріно став жертвою своєї скупості та дружнього розіграшу: його впевнили, що він вагітний, і почали «лікувати»

 

Фото: Эдуард Аверьянов 

 

ПО ТЕМІ:

Роксолана українського кіно розповіла "Телеграфу", яка вона у житті (ВІДЕО)

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх