Кохання кременчуцьких піратів

11.02.2011, 13:17 Переглядів: 3 991
В Кременчуці тривають зйомки пригодницького фільму «Санта-Крус».
Оператор задоволений – коханка Пілігріна Ельвіра (зліва) розкішно виглядає на тлі старовинних смугастих шпалер.

На початку січня режисер Іван Титар почав у Кременчуці зйомки пригодницького фільму «Санта-Крус». Другий етап зйомок щойно завершився. Проходили вони «на натурі» – в селі Гоголеве, в музеї-заповіднику.

 На початку січня «ТелеграфЪ» розповів читачам про зйомки в Кременчуці ігрового фільму за мотивами п’єси «Санта-Крус». П’єсу написав відомий швейцарський письменник Макс Фріш. А режисер Кременчуцького Троїцького театру Сергій Ситник поставив її у нашому місті. П’єса мала успіх у кременчуцьких театралів. Сподобалась вона і режисеру Івану Титару. Та так сподобалась, що він розпочав зйомки багатосерійного  ігрового фільму. На відміну від п’єси, у фільмі буде менше монологів і більше дійства – всі питимуть, битимуться, бігатимуть, їздитимуть верхи, стрілятимуть і з’ясовуватимуть стосунки. Перший етап зйомок пройшов у симпатичному кременчуцькому барі «Чегевара». На думку режисера, інтер’єр бару ідеально підходить для початку розповіді про кохання пірата. Нагадаємо, головний герой п’єси (і фільму) – пірат Пілігрін.  У кількох серіях поспіль він з’ясовує стосунки з життям та зі своєю колишньою коханкою Ельвірою.  А паралельно трохи грабує фермерів, їздить верхи і, здається, фехтує.

 Як виявилось, знімати в Кременчуці пригодницький фільм про піратів та джентльменів складно. Бо в нашому місті немає жодного пристойного замку! А цілих 17 сцен мали бути відзняті у замку Барона. Бо, за сценарієм,колишня коханка пірата Пілігріна Ельвіра вдало вийшла заміж за справжнього Барона! Отак воно і вийшло – Пілігрін є, Ельвіра є, навіть Барон є.  А замку немає! Тому знімальна група у повному складі – а це режисер, оператор та всі актори Троїцького театру – поїхали на натурні зйомки у Гоголеве – історичне село у Шишацькому районі. Там є дім-музей родини Гоголя, він має більш-менш пристойний фасад з колонами та симпатичні старовинні інтер’єри. У цих симпатичних інтер’єрах три доби і тривали зйомки – за що продюсерська група заплатила певну суму до музейної каси.

 Акторам грати в музеї та жити в готелі страшенно сподобалось – вони самі нам про це розповіли. А режисеру Івану Титару страшенно сподобалось знімати кіно – він теж нам сам про це розповів. Таким чином, в атмосфері злагоди та творчого натхнення, відзняли 24 сцени  з 48-ми. Попереду – хвилюючі зйомки, на які будуть запрошені коні – теж кременчуцькі. Нагадаємо, Пілігрін – він такий затятий та різнобічний, що й фехтує, і їздить верхи, і з такелажем управляється, і фермерів грабує, і з Ельвірою кохається. І все це – в одному фільмі! До речі, фільм, на відміну від п’єси, матиме щасливий фінал.  У п’єсі Фріша Пілігрін помирає від якоїсь бридкої хвороби – чи просто від горя.  А у фільмі він дарує своїй дочці перлину і залишається живий – а яким чином, ми ще й самі не знаємо, бо режисер тримає інтригу і розповісти фінал відмовляється.  Тож чекайте нових повідомлень зі знімального майданчика.  Ми обов’язково надрукуємо портрети коней, які гратимуть в наступних серіях.

Режисер Іван Титар занепокоєний відсутністю креативної назви для фільму. На його думку, робоча назва «Санта-Крус» не передає повною мірою пригодницьку атмосферу піратського фільму.  Пану режисеру хотілося б знайти назву, таку ж ефектну, як, наприклад, «Пірати Карибського моря» або «Острів скарбів». Якщо допоможете, вас, можливо, запросять «обмити» знахідку до «Чегевари».

 

Головного героя – коханця і пірата Пілігріна – в фільмі грає директор Кременчуцького міського палацу культури Сергій Ситник. До речі, він має відповідну освіту – закінчив свого часу Дніпропетровське театральне училище і «мореходку» в Находці, на Далекому Сході. Має спеціальності «актор театру» та «судовий механік».

Головного героя – коханця і пірата Пілігріна – в фільмі грає директор Кременчуцького міського палацу культури Сергій Ситник. До речі, він має відповідну освіту – закінчив свого часу Дніпропетровське театральне училище і «мореходку» в Находці, на Далекому Сході. Має спеціальності «актор театру» та «судовий механік».

 



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх