В Кременчуці знімають кіно

14.01.2011, 13:56 Переглядів: 5 150
По п’єсі «Санта-Крус» знімають багатосерійний фільм.
Зйомки у розпалі.

Трупа Кременчуцького Троїцького театру (режисер – Сергій Ситник) поставила п’єсу «Санта-Крус». Нині за матеріалами п’єси режисер Іван Титар знімає художній фільм. Заплановано зняти п’ять серій.

  Рік тому кременчуцький театральний режисер Сергій Ситник (він же – режисер Кременчуцького Троїцького театру) поставив спектакль «Санта-Крус».  В основу сюжету покладена  однойменна  п’єса  відомого швейцарського письменника Макса Фріша. У 70-х та 80-х роках минулого сторіччя Фріш був культовим письменником інтеллектуалів. Його твори – «Назву себе Гантенбайн», «Homo Faber», «Людина з’явилася в епоху голоцену»  – стали культовими. П’єса «Санта-Крус» також набула неабиякої популярності.  Це дуже  довга і драматична  історія про Пілігріна та його жінку. Пілігрін любив волю і став піратом.  Його жінка прагнула стабільного забезпеченого життя і намагалася змусити Пілігріна одружитися.  Коли ж план провалився, дівчина трохи поплакала і вийшла заміж за багатого Барона (досить молодого і симпатичного). Тож кожен отримав те, що хотів – та все одно всі залишились невдоволеними.  Пілігрін згодом втомився від вільного піратського життя, захворів.  А його колишня коханка втомилася від одноманітного життя в маєтку і почала нудити світом.   Зрештою, двоє невдоволених життям людей  зустрілися.  Про те, що з цього вийшло, і розповідає п’єса «Санта-Крус». 

  В Кременчуці її зіграли актори  міського Троїцького театру – «ТелеграфЪ» писав про прем’єру. Пройшов рік, і ми дізналися, що режисер Іван Титар знімає за мотивами п’єси «Санта-Крус» п’ятисерійний ігровий фільм. Іван Титар – кременчужанин, мистецтву режисури вчився на факультеті «кіно та телебачення» Київського національного університету культури та мистецтв. У послужному списку Івана чотири фільми – «Алтай. Путь льда», «Кам’яне село», «Хеллоуін. Казка про Джека» та «9.05». Про останній фільм – «9.05»  – «ТелеграфЪ» розповідав читачам.  Минулої весни ми відвідали прем’єрний показ фільму. Пройшов він у дуже холодній та дуже задимленій атмосфері старого клубу «Зебра».  Було сумно і стильно.  Практично всі відзняті фільми можна віднести до групи авторського кіно.  Та нині режисер Титар вирішив знімати ігрове кіно. Щоб знайти сюжет, він майже рік мандрував, спілкувався з різними самодіяльними та професійними театральними колективами Києва, Харкова, Дніпропетровська. Передивився купу матеріалу, і нарешті зупинився на п’єсі «Санта-Крус» , поставленій кременчужанами. Ось що розповів «Телеграфу» Іван Титар:

– Я передивився чимало матеріалу, п’єсу «Санта-Крус» обрав одразу і без коливань, бо вона зроблена практично «на відмінно». Все дуже професійно – зрозумілі діалоги, зрозумілі сцени, фактично, матеріал можна одразу знімати. Хоча, зважаючи на те, що фільм багатосерійний, ми ще дописуватимемо деякі сцени, додамо більше динаміки. Власне, хотілося б зняти щось у дусі  «Острову скарбів». Все-таки Пілігрін – пірат, причому з 13-річним стажем.  І його піратське життя має бути показане  у фільмі.

 Зйомки першої серії фільму з життя піратів-інтелектуалів пройшли у кременчуцькому барі «Чегевара». За словами режисера, там «дуже мила, затишна, приємна атмосфера». Бар і справді симпатичний – як для піратів. Пілігріна у фільмі (як і в п’єсі) грає Сергій Ситник. Режисер, як ми вже казали, Іван Титар. Оператором на проекті працює містер Блек із Харкова (взагалі-то він Дмитро Никонов, професійний оператор). Камеру та світло для зйомок орендували на кіностудії ім. Довженка. Зйомки триватимуть у лютому, березні та травні. Сцени у замку Барона планують знімати в музеї Гоголя. Загалом робота над фільмом триватиме рік. А ми вам про неї розповідатимемо.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх