Суд постановив знову розслідувати справу проти «Добробита»

26.01.2017, 17:01 Переглядів: 2 208

Кременчужани оскаржили в Автозаводському районному суді рішення слідчого, який закрив справу

Кременчужанин Іван Данько та депутат Валентина Гордєєва оскаржили в Автозаводському районному суді рішення слідчого поліції щодо закриття справи «Добробита». Справу, яку розслідували понад три роки розпочнуть спочатку. Її розглядали за ознаками правопорушень, передбачених ст. 191 ч.1, ст. 191 ч.2, ст. 191 ч.5, ст. 364 ч.1, ст. 358 ч.2 Кримінального кодексу України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, підробка документів, зловживання службовим становищем).

 



Нагадаємо, справу відкрили після отримання відповіді на запит у ТОВ «Добробит» відповідь про виконання робіт у 2012 році. На думку депутата Валентини Гордєєвої роботи фактично не виконувалися.

Згідно рапорту з обласного управління протидії злочинам у сфері економіки, вказувалося, що на території Кременчука діє організована злочинна група з-поміж високопоставлених осіб. За оперативними даними поліції, дана група осіб через підприємство «Добробит», зареєстроване на підставних осіб, привласнювала гроші, отримуючи їх за послуги, які фактично не виконуються. Гроші проходили через десяток підприємств. Загальна сума отриманих коштів оцінювалася в 900 тис грн. На підставі даного рапорту також було відкрито кримінальне провадження.

У ході розслідування правоохоронці вилучили на підприємстві документацію щодо проведених робіт - як самим «Добробитом», так і підрядними організаціями. Поліція прийшла до висновку, що всі роботи підтверджуються відповідними актами. Виходячи з цього, слідчий виніс постанову про закриття кримінального провадження ще 23 вересня. Відзначимо, що в 2013 році АМКУ встановив: роботи з дезінсекції та дератизації проводилися не в повному обсязі - тобто прийшов до висновків, абсолютно протилежним, ніж поліція. Перевірки АМКУ проводилися за заявами мешканців.

 

Наразі підприємство «Добробит» перейменувалося на «Місто для людей. Кременчук», в ньому змінилося керівництво.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх