Обіцянки в асортименті – 2: Які зобов'язання беруть на себе потенційні нардепи-мажоритарники

1.10.2012, 17:28 Переглядів: 4 479


«Телеграф» продовжує знайомити читачів з програмами мажоритарників

У минулому номері газети ми показали, що конкретно обіцяють зробити у Верховній Раді кандидати, що балотуються по 146-у округу. Зараз ми пропонуємо конкретні пункти із програм претендентів на депутатське крісло по округу №150. Ці програми офіційно зареєстровані в ЦВК*. Нагадаємо, нас цікавили лише конкретні зобов'язання, які кандидати беруть на себе. На загальні слова на кшталт «сприяти», «покращити», «запровадити», «удосконалити» та на роздуми «що у країні не так», ми просто не звертали уваги. Бо хочеться обрати до Верховної Ради людину, яка працюватиме на досягнення конкретного результату, а не лише красиво говоритиме та тиснутиме на кнопки.

 

ОБІЦЯНКИ КАНДИДАТІВ У ДЕПУТАТИ З ОКРУГУ 146 (ВСЕ МІСТО КРІМ МОЛОДІЖНОГО) ЧИТАЙТЕ В СТАТТІ "Обіцянки в асортименті: Які зобов'язання беруть на себе потенційні нардепи-мажоритарники"

 

Юрій Баглаєнко, 51 рік, самовисуванець (ВЫБЫЛ), тимчасово не працює

Влада: Добиватися скасування недоторканності президента, народних депутатів, суддів, інших державних посадовців.

 

Економіка: Бюджетонаповнюючі галузі (в першу чергу виробництво ліків, спиртних напоїв і тютюнових виробів) передати у державну власність.

Бізнес: скасування ПДВ, введення податку з обороту та диференційовану ставку податку на прибуток. Введення прогресивного податку на прибуток, податків на багатство.

 

Для села: кожній молодій людині, яка проживає в сільській місцевості – житло, можливість безкоштовного здобуття вищої і середньої професійної освіти. Запровадження стандартів умов проживання в сільській місцевості та гарантії їх реалізації за рахунок Державного та міських бюджетів (газифікація, водозабезпечення, телефонізація, транспортне обслуговування, будівництво доріг та інфраструктури). Пільгове кредитування на розвиток виробництва, безвідсоткові житлові і побутові кредити спеціалістам.

 

Оксана Савицька, 39 років, висувається партією «УДАР, завідуюча жіночою консультацією 2-ї міськлікарні міста Кременчук

Влада: провести антикорупційну люстрацію. Відкрити для громадян дані про доходи і витрати бюджетів всіх рівнів. Скасувати персональні пенсії і пільги чиновників.

 

Запровадити: народну законодавчу ініціативу – законопроект, підтриманий 150 тисячами громадян, першочергово розглядатиметься парламентом. Народне вето та Народний вотум недовіри – громадяни на референдумі зможуть скасовувати рішення органів влади та місцевого самоврядування, а також відправляти у відставку голову місцевої держадміністрації, керівника міліції і податкової, прокурора, суддю.

 

Молоді: Державне квотування робочих місць на підприємствах та установах.

 

Економіка: 100% податку на доходи фізичних осіб, землю та нерухомість будуть залишатися на місцях. Нульова ставка податку на прибуток для новостворених підприємств – на 3 роки; для створених на депресивних територіях – на 5 років.

 

Громадянам: Кожен працюючий, не економлячи на харчах та одязі, на місячну зарплату зможе купити холодильник або пральну машину; пересічна сім’я протягом 3 років матиме змогу придбати автомобіль, протягом 10 – житло.

 

Ганна Капустян, 59 років, самовисуванець, професор кафедри теорії, історії держави та права, КНУ ім.Остроградського

Влада: ухвалити закон про імпічмент Президента України, відправити у відставку Уряд Азарова, скасувати «Харківські угоди», розслідувати законність приватизації та повернути у власність держави стратегічні підприємства. Провести люстрацію влади. Запровадити обрання місцевих суддів громадою строком на 5 років. Забезпечити громадам право шляхом референдуму: відкликати депутатів, суддів, висловити недовіру голові виконкому, землевпорядникові й керівникові відділу внутрішніх справ.

Суспільство: скасувати закон «Про засади державної мовної політики». Ухвалити Закон «Про захист української мови». Обов'язковий іспит з української мови для держслужбовців та кандидатів на виборні посади. Зобов'язати всіх держслужбовців вживати українську мову на роботі та під час публічних виступів. Визнати вояків ОУН-УПА учасниками національно-визвольної боротьби. Заборонити рекламу тютюнових виробів та алкогольних напоїв. Запровадити кримінальну відповідальність за пропаганду наркоманії та сексуальних збочень.

Економіка: протидіяти запровадженню ринку землі. Відмінити ухвалений Податковий кодекс. Запровадити прогресивну шкалу оподаткування за принципом: «малий бізнес – малі податки, великий бізнес – великі податки». Пільгові умови повернення українських заробітчан. Зароблені ними гроші і майно вважати інвестиціями, які не оподатковуються.

Громадянам: відмінити несправедливу пенсійну реформу. Узалежнити пенсійний вік від середньої тривалості життя. Встановити пряму залежність розміру пенсії від стажу роботи.

 

Юрій Колісник, 32 роки, висунутий КПУ, землевпорядник, Піщанська сільська рада

Держава: припинити співпрацю із МВФ, вийти з переговорів ЗВТ та ЄС. Вийти з ініціативою створення країнами Митного союзу та Україною спільного Антикризового Фонду з можливістю приєднання до нього інших країн з групи БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай) та Південної Африки.

Економіка: Зупинити членство України в СОТ. Запровадити програми пільгового кредитування підприємств, орієнтованих на внутрішній ринок, в першу чергу переробних, легкої та харчової промисловості. Прискорити створення державного Земельного Фонду, продовжити мораторій на купівлю-продаж землі. Прийняти Закон про мораторій на приватизацію державних підприємств. Повернути у державну власність лікеро-горілчані і тютюнові підприємства.

Зменшити або відмінити ПДВ на більшість продуктів харчування вітчизняного виробництва ті вітчизняні ліки.

Громадянам: ввести податок на розкіш – встановити разовий податок при придбанні цих товарів на рівні 3%. Звільнити від сплати податків громадян з малими доходами. Щоквартальна індексація прожиткового мінімуму, пенсій і зарплат з урахуванням зростання вартості споживчого кошика. Встановити зарплату медичних працівників та вчителів на рівні середньої зарплати в промисловості. Скасувати прийнятий пенсійний закон.

 

Леонід Куліченко, 49 років, самовисуванець (ВЫБЫЛ), директор, ПП «Наукове виробниче торговельне об’єднання «Україна"

Екологія: прийняття Екологічного кодексу України. Введення в навчальних закладах освітньої програми з екології. Кардинальний перегляд екологічних нормативів господарської діяльності; уніфікації екологічного законодавства із законодавством Євросоюзу; застосування на всеукраїнському рівні екологічної програми, розробленої кременчужанином Сподіним Ю.М. із очищення басейну Дніпра. Створення Громадської екологічної ради при виконавчих органах в регіоні.

Громадянам: введення податку на розкіш.

 

Віктор ВАСИЛЕНКО, 45 років, самовисуванець (ВЫБЫЛ), приватний підприємець

Влада: Люди безпосередньо обиратимуть суддів. «Створимо незалежні … дисциплінарні комісії, які будуть піддавати стягненню суддів, визнаних винними у винесенні протиправних рішень». Скасуємо судове мито для громадян. Введемо «…надання безкоштовних адвокатських послуг». Звернемося до народу з проханням скласти «реєстр державного насильства». Позбавлення волі лише за тяжкі злочини проти людини та суспільства, за інші правопорушення – штрафи, майнові стягнення або примусові роботи.

Суспільство: закон, який дав би журналістам можливість бути незалежними від власників ЗМІ.

 

Денис Кафізов, 28 років, висунутий партією Наталії Королевської «Україна-Вперед!», заступник директора, ТОВ «Рімол»

Пенсіонерам: створювати різноманітні об`єднання, співтовариства, долучати до громадської діяльності, безкоштовно навчати працювати на комп`ютері.

Молоді: допомога в отриманні кредитів на житло під мінімальні відсотки.

Громадянам: Безкоштовні консультації з економічних та юридичних питань (кредити, депозити, лізинг, страховка тощо).

 

Анатолій Сичевський, 39 років, самовисуванець, директор, ПП «Експрес-Логістика»

Перша частина програми кандидата слово в слово збігається з програмою кандидата Литвиновича:

Спорт: побудувати спортивні міні-комплекси для занять фізкультурою і спортом в кожному житловому масиві. Проведення спортивних змагань «Веселі старти» між селищами.

Медицина: оновити парк машин швидкої допомоги.

Для району: очистка ставка в селищі Пришиб та Рокитне та організація біля нього зони відпочинку. Огородити існуючі сміттєві майданчики і створити нові, додати кількість контейнерів на існуючих майданчиках, спиляти аварійні дерева.

 

Костянтин ЖЕВАГО, 38 років, самовисуванець, чинний нардеп

Бізнес: пільгове кредитування сільгоспвиробників.

Для регіону: продовжити роботу благодійних фондів, продовжити фінансування програм: «Соціальна медицина», «Оновлене місто», «Подяка ветеранам та першопрохідцям», «Соціальний автобус», матеріальну підтримку дитячих притулків, притулків для людей похилого віку та інвалідів.

Ірина Мітіна, 41 рік, висувається Партією регіонів, заступник директора з навчально-виховної роботи, Комсомольська гімназія

ім. В.О. Нижниченка.

Освіта: забезпечити сільські школи округу «Шкільним автобусом». Добитися 100-відсоткової комп'ютеризацію всіх шкіл округу та їх підключення до мережі Інтернет.

Громадянам: створити приймальню для оперативного вирішення питань за зверненнями ветеранів, інвалідів та пенсіонерів.

 

Іван ПАНАСЕНКО, 63 роки, самовисуванець, голова фермерського господарства «Пятківський»

Влада: прийняття закону про передачу реальної влади місцевим територіальним громадам. Зняття недоторканності з усіх без винятку посадових осіб. Персональна відповідальність депутата за виконання своїх обіцянок, публічна звітність перед виборцями – запровадити механізм відкликання депутатів.

 

Олексій Поздняков, 29 років, самовисуванець (ВЫБЫЛ), директор Кременчуцької дирекції ПАТ «ТЕРРА БАНК"

Кандидат обіцяє брати участь у: створенні законів про «можливість громадян впливати на роботу органів влади», «про підвищення економічної самостійності регіонів і місцевого самоврядування», «про підвищення відповідальності регіональної влади та місцевого самоврядування перед громадянами».

 

 

Олена Шумейко, 33 роки, самовисуванець (ВЫБЫЛА), заступник директора, благодійний фонд ВАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат"

Суспільство: законодавче забезпечення захисту ЗМІ та журналістів від можливого тиску з боку влади або власників.

 

Сергій Литвинович, 29 років, самовисуванець (ВЫБЫЛ), приватний підприємець

Спорт: побудувати спортивні міні-комплекси для занять спортом в кожному житловому масиві. Проведення спортивних змагань «Веселі старти» між селищами.

Медицина: оновити парк машин швидкої допомоги.

 

ПО ТЕМІ:

Обіцянки в асортименті: Які зобов'язання беруть на себе потенційні нардепи-мажоритарники

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх