Обіцянки в асортименті: Які зобов'язання беруть на себе потенційні нардепи-мажоритарники

22.09.2012, 15:08 Переглядів: 7 070

Обіцянки в асортименті: Які зобов'язання беруть на себе потенційні нардепи-мажоритарники

Карикатура с сайта redfox.at.ua

 

За голос кременчуцького виборця на 146 окрузі (все місто, крім Молодіжного) боротимуться 10 кандидатів. «Телеграф» вже аналізував статки претендентів на депутатське крісло, а також програми партій. Сьогодні ми пропонуємо вам дізнатись, що обіцяють зробити кандидати, які йдуть на вибори самостійно, а не за списками партій. «Телеграф» детально вивчив програми, офіційно зареєстровані в ЦВК*. Нас цікавили лише конкретні зобов'язання, які кандидати беруть на себе. На жаль, у більшості програм конкретики майже немає. Кандидати обмежуються загальними словами на кшталт «сприяти», «покращити», «запровадити», «удосконалити». А інколи їх програми більше схожі на роздуми, а не на чіткий і зрозумілий план дій... Оскільки пустомелів у Верховній Раді і так вистачає, ми просто не звертали уваги на усі ці загальні фрази та думки. Тож судіть самі, яким чином майбутні нардепи збираються удосконалювати державу та працювати на інтереси міста і людей. «Телеграф» сподівається, що настане час, і ми нарешті обиратимемо депутатів не за принципом «він мені подобається, бо пообіцяв», а за фактом – «він зробив». А ті, хто не виконав обіцяного, більше не отримуватимуть жаданих крісел.

 


Андрій Безкоровайний, 43 роки, самовисуванець, гендиректор, ПАТ КПТФ «Кремтекс», позапартійний


Якість життя покращить інтернет


Головне завдання: всі реєстрації, державні узгодження – через інтернет. «Спрощення механізму головних життєвих процедур, шляхом введення узгодження за допомогою інтернету», на думку Безкоровайного, дасть змогу скоротити чисельність службовців та збільшити зарплату медиків, педагогів та людей, що розслідують злочини.

 

Управління: об’єднати навколо себе високопрофесійних фахівців з метою реформування системи державного управління.

Конкретно про Кременчук – 0

 


Олександр Бортник, 44 роки, самовисуванець, доцент Кременчуцького інституту Дніпропетровського університету

імені А.Нобеля, позапартійний (ВЫБЫЛ)


«Допоможу кожному»


Бізнес: прийняття законів, направлених на зниження ставок податків, скорочення кількості податків; спрощення податкового обліку; удосконалення оподаткування малого та середнього бізнесу.

 

Громадянам: обіцяє «кожному, хто до мене звернеться, підтримку і допомогу».

 

Конкретно про Кременчук – 0

 


Олександр Мельников, 53 роки, самовисуванець, позапартійний


Реформа НБУ та кредити під 3%


Головне завдання: лобіювати інтереси громадян «щодо правового захисту вирішення проблем споживачів фінансових послуг (позичальників та вкладників)». Добиватися реформування НБУ, запропонувати програму захисту прав споживачів фінансових послуг.

 

Влада: кримінальна відповідальність за голосування картками інших депутатів. Гарантія держави на неупереджений, професійний, справедливий та швидкий розгляд судових справ у всіх судах України.

Суспільство: добиватися свободи слова для ЗМІ.

Громадянам: гарантувати безпеку продуктів харчування, а також інших товарів та послуг. Іпотечне кредитування, закріпити право громадян на отримання доступних кредитів на рівні 3% річних.

Молоді: ініціювати прийняття програми про забезпечення молодих сімей житлом та роботою, можливість отримувати безвідсоткові кредити до 10 років.

Конкретно про Кременчук – 0

 

Обіцянки в асортименті: Які зобов'язання беруть на себе потенційні нардепи-мажоритарники
Юрій Шаповалов, 40 років, самовисуванець, підприємець, позапартійний

 

Міському бюджету – 35-40% податків


Влада: антикорупційна люстрація. Конт­роль над задекларованими статками та видатками чиновників.

Бізнес: «має бути прийнятий Кодекс економічного зростання, кількість податків зменшена, ставки збалансовані, процедура сплати спрощена».

Громадянам: однакові правила нарахування пенсій для всіх категорій працівників: «більше і довше працюєш – одержуєш більшу пенсію». Соціальна допомога має бути адресною.

Конкретно про Кременчук: залишати в міському бюджеті не менше 35-40% податків, а з екологічних платежів – 80%.

Держава через держзамовлення має стимулювати

вітчизняне виробництво, наприклад, вагонів КВБЗ та автомобілів КрАЗ, а не купувати «Хюндаї» та МАЗи.

Будівництво мосту через Дніпро має розпочатись найближчим часом за державні кошти.

 

Сергій Москалець, 49 років, самовисуванець, машиніст тепловоза, локомотивне депо «Кременчук»

СТГО «Південна залізниця», позапартійний

 

Покращувати демографію через законодавство


Влада: відмінити недоторканість депутатів Верховної Ради, натомість надати її журналістам. Ввести звітність депутатів ВР перед виборцями. Заробітна плата депутатів ВР повинна дорівнювати середній заробітній платі пересічного українця. Внесення змін до Конституції України тільки через референдум.

Медицина: фінансове забезпечення в повному обсязі державної (соціальної) медичної галузі.

Освіта: середня, професійно-технічна та вища освіта – за бюджетні кошти. «Повернення соціально-економічних пільг навчаючимся та студентам».

Бізнес: удосконалити Податковий кодекс. «Не допускати екстрадицію громадян, які на території України відкрили 10 і більше рентабельних робочих місць, та не допускати дій, які б перешкоджали їх бізнесу». Відмінити податок безпосереднім виробникам сільськогосподарської продукції.

Громадянам: «працювати над законодавством України, яке б покращувало демографічне становище». Скасувати закон щодо збільшення пенсійного віку, вихід на пенсію жінкам – 55 років, чоловікам – 60 років. «Заробітна плата та пенсійне забезпечення не нижче рівня інфляційного процесу та споживчого кошика».

Конкретно про Кременчук: «допомогти ВАТ «Крюківський вагонобудівний завод» в запуску в серійне виробництво швидкісних електропоїздів для українських залізничних доріг».

 

Обіцянки в асортименті: Які зобов'язання беруть на себе потенційні нардепи-мажоритарники
Геннадій Остапець, 39 років, висуванець від КПУ, слюсар, ВАТ «Крюківський вагонобудівний завод»

Виплату зарплат – під контроль депутатів

Громадянам: депутатський контроль над своєчасною виплатою зарплати підприємствами та установами міста. Розробка державної програми забезпечення доступним і соціальним житлом мешканців Кременчука, підключивши до її реалізації промислові підприємства міста.

Виступити проти прийняття антинародних законів: Трудового, Житлового кодексу та інших.

Відновлення мережі комунальних аптек для пільгового забезпечення ліками ветеранів та малозабезпечених громадян.

Заробітна плата медичних працівників і вчителів на рівні середньої зарплати в промисловості.

Бізнес: Прийняти закон України про приватизацію. Встановити державний контроль над підприємствами стратегічного призначення. Прийняти закон про мораторій щодо приватизації державних підприємств. Заборона купівлі-продажу землі сільськогосподарського призначення. Повернути в держвласність лікеро-горілчані та тютюнові підприємства.

Комуналка: припинити приватизацію житлово-комунальної галузі. «Тарифи ЖКГ не повинні перевищувати 10% від доходу сім'ї і відповідати інфляції». «Повернути на головні магістралі міста комунальний автобус, розвивати екологічно-чистий вид транспорту – тролейбус». Не допускати зростання цін на енергоносії та комунальні послуги.

Конкретно про Кременчук: сприяти проектуванню мосту через Дніпро і домагатися фінансування початку його будівництва з 2014 року. «Сприяти розвитку державних закупівель на пасажирські і вантажні вагони ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

«Відновлення роботи дитячих садків в тих приміщеннях, які були передані для використання іншим організаціям».

 


Дмитро Богодист, 38 років, висуванець від партії «УДАР», генеральний директор, ПрАТ «ПВК «Кремінь»

 

Пральна машина – з кожної зарплати


Програма кандидата майже повністю збігається з програмою політсили, яка його висунула.

Влада: антикорупційна люстрація, звільнення корумпованих та непрофесійних чиновників, правоохоронців, суддів і прокурорів. Відкрити для громадян дані про доходи і витрати бюджетів всіх рівнів.

Громада: запровадити народну законодавчу ініціативу, народне вето та народний вотум недовіри. Громадяни зможуть пропонувати законопроекти, скасовувати рішення органів влади, відправляти у відставку чиновників. 100% податку на доходи фізичних осіб, на землю, на нерухомість залишати на місцях.

Молоді: державне квотування робочих місць на підприємствах; надання доступного житла.

Бізнесу: нульова ставка податку на прибуток: для новостворених підприємств – на 3 роки; для створених на депресивних територіях – на 5 років.

Доходи: кожен працюючий, не економлячи на харчах та одязі, на місячну зарплату зможе купити холодильник або пральну машину; пересічна сім’я протягом 3 років матиме змогу придбати автомобіль, протягом 10 років – житло.

Конкретно про Кременчук – 0

 

 


Микола Степаненко, 52 роки, самовисуванець, письменник, директор, науково-просвітницький центр «Відродження» Товариства «Знання» України, безпартійний

 

Євроазійський New Corridor через Україну та «НІ» – ПДВ.


Держава: інтеграція України до Митного і Євразійського союзів. «Забезпечити реконструкцію та побудову нових авто– та залізничних шляхів, таких як проект нового транспортного коридору «Західний Китай – Західна Європа», що пройде по території Казахстану, Росії, України і далі у європейському напрямку; потенційного коридору «Північна Америка-Європа-Росія-Азія», що має умовну назву New Corridor, а також участь України у транспортних проектах ЕврАзЕС та ШОС».

Бізнес: скасувати ПДВ на товари і послуги. Державне регулювання цін на товари і послуги.

Комуналка: розібратися з високими комунальними тарифами, забезпечити їх прозорість. Запровадження системи звітності за якість виконаних робіт перед мешканцями будинків.

Конкретно про Кременчук: вирішити міську проблему з питною водою за рахунок державного, обласного та міського бюджетів.

Повернення незаконно перепрофільованих дитячих садочків дітям.

 

Перезавантаження: все, що не встигли...

 


Олег Надоша, 48 років, кандидат від Партії регіонів, чинний нардеп, екс-мер Кременчука

 

Держава: гарантувати позаблоковий статус України.


Комуналка: розробити єдині комунальні тарифи і заходи по дієвій компенсації для малозабезпечених верств населення.

Робота: буде розроблений пакет законодавчих актів, які визначатимуть механізми розвитку підприємницької активності в Україні і як наслідок – збільшення робочих місць.

Громадянам: підтримувати всі законодавчі ініціативи, що направленні на збільшення пенсій і виплат малозабезпеченим верствам населення.

Конкретно про Кременчук: сприяти ремонту поліклініки кременчуцького онкодиспансеру.

Забезпечити громадський контроль за ремонтом відділень Третьої міської лікарні та ефективністю використання виділених коштів із держбюджету.

Сприяти виділенню коштів на розвиток медичної галузі в місті.

Разом з міською владою розробити та затвердити програму створення комунальних аптек для пільгових категорій населення.

Створити приймальню для оперативного вирішення питань по зверненням ветеранів, інвалідів та пенсіонерів.

До 2014 року завершити проектування та забезпечити початок будівництва мостового переходу через Дніпро.

Сприяти розробці закону щодо фінансових компенсацій місцевим громадам при виконанні ремонтів доріг загальнодержавного і місцевого значення (до 2014 року).

Разом з міською владою розробити та ввести в дію «Соціальну карту кременчужанина» на термін до 2014 р.

Забезпечити громадський контроль за роботою комунальних підприємств, що обслуговують мешканців міста.

Сприяти технічному переоснащенню насосних станцій комунального підприємства «Міськводоканал» задля стабільного забезпечення якісною питною водою жителів міста (до 2014 року).

 

 
Віктор Таран, 71 рік, висунутий партією ВО «Батьківщина», чинний нардеп (з 1994 року)

Влада: вступити до фракції Об’єднаної опозиції «Батьківщина» та не виходити з неї до кінця скликання. Голосувати особисто, підтримати закон про кримінальну відповідальність за голосування картками інших депутатів. Проголосувати за закон про процедуру імпічменту, за імпічмент Януковича та за закон про відкликання народного депутата. Публікувати у ЗМІ раз на рік свою декларацію про доходи та видатки. Зробити все можливе, щоб звільнити Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, усіх політичних в’язнів, припинити політичні репресії.

Проведемо ревізію результатів державних закупівель та приватизації, здійснених нинішньою владою. Повернемо народу розкрадене.

Пільги посадовців будуть скасовані, а витрати на утримання органів влади – скорочені удвічі. Проведемо антикорупційну люстрацію – перевірку відповідності витрат і вартості майна чиновників задекларованим доходам.

Громадянам: прожитковий мінімум і мінімальна заробітна плата будуть доведені до

2400 грн, зарплата бюджетників – збільшена щонайменше вдвічі. Будуть встановлені однакові правила нарахування пенсій для всіх та скасовані спеціальні пенсії. Її розмір буде залежати від трьох чинників: трудового стажу, умов праці та заробітку.

Медицина: встановимо законом обсяг медичних послуг, які надаватимуться безкоштовно.

Конкретно про Кременчук: домогтися формування державного бюджету за принципом «знизу-вгору», а не «згори-вниз», що означає різке збільшення місцевого бюджету.

Безперебійна робота кременчуцьких підприємств, забезпечення робочим місцем кожного кременчужанина. Запровадження мораторію на знищення зелених насаджень у місті. «Встановлення депутатського контролю за викидами, які роблять заводи, та будівництво сміттєпереробного заводу». Зберегти кожен заклад культури і кожну школу. Збудувати міський театр. Створити та реалізувати програму обміну студентів між кременчуцькими та європейськими навчальними закладами.

Допомагати кожному, хто звертається за допомогою.

 

"Кременчуцький ТелеграфЪ" від 20 вересня 2012 року (У наступному номері «Телеграф» надасть для ознайомлення програми кандидатів по округу №150 (Молодіжний, Комсомольськ, Кременчуцький та Глобинський райони)

Автор: editor
Теги: выборы-2012
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх