«Будівельник» не дозволив «Кременю» створити сенсацію

21.10.2016, 12:32 Переглядів: 3 213

«Будівельник» не дозволив «Кременю» створити сенсацію

Кременчуцький баскетбольний клуб не витримав тиску киян

20 жовтня баскетбольна команда “Кремінь” не витримала тиску “Будівельника”. Матч завершився з рахунком - 68:88.

 

У минулому сезоні обидві команди виступали у Суперлізі АБКУ. В обох очних зустрічах перемогу святкував “Будівельник”. У Києві “Кремінь” програв з рахунком 84:70, а вдома дав справжій бій киянам і поступився лише в кінцівці матчу 80:83.

 

«Будівельник» не дозволив «Кременю» створити сенсацію  Не дивлячись на два програшні матчі на виїзді, центровий “Кременя” Олександр Тіщенко - найкращий рібаундер Суперліги. Наразі його статистика підбирань – 9.4 в середньому за матч. Також Олександру належить рекорд сезону – 17 зібраних відскоків у поєдинку проти “Дніпра”.

 

Перші очки у матчі закономірно набрав "Будівельник". Про це повідомляє прес-служба федерації. Спочатку Приймак закинув двійку, а згодом Буцький реалізував дальній кидок. Втім господарі намагалися надто не відпускати гостей. Найбільша перевага киян в 11 очок довго не протрималася. Дальнє влучання Малиша з сиреною зафіксувало різницю в 5 очок після перших 10 хвилин.

 

На початку другої чверті після влучання Дроздова триочковий Хамзаєва зробив різницю в 4 очки. Та той же Дроздов разом з Кодфрі швидко відкинули господарів. Господарі знову завершали чверть дальнім влучанням, але загальна різниця вже була 17 очок на користь киян.

 

Після відновлення гри здавалося, що її хід не зміниться й гості впевнено доведуть справу до переконливої перемоги. Та з середини третьої чверті ситуація на майданчику стала поступово змінюватися. Триочковий Вудсона ніби відкрив господарям друге дихання. За дві хвилини до кінця чверті різниця становила вже 10 очок. Луговцов скоротив триочковим її до семи, змусивши Євгена Мурзіна брати для “Будівельника” тайм-аут. Однак останнє слово у 10-хвилинці було за “Кременем”. Три влучних штрафних Балашова скоротили відставання до чотирьох очок.

 

Певну частку інтриги своїм вболівальникам господарі змогли подарувати, але дотиснути іменитого суперника сил не вистачило. Активність Анісімова на початку заключної чверті знову збільшила перевагу гостей. Схоже, на цьому запал і сили господарів вичерпалися. У заключні хвилини гри у “Кременя” значно побільшало помилок та браку в завершенні атак. Відтак “Будівельник” спокійно довів поєдинок до перемоги.

 

«Кремінь» — «Будівельник» - 68:88 (19:24, 16:28, 29:16, 4:20)

«Кремінь»: Шостуха 4, Балашов 14 + 3 передачі, Байда 10 + 5 підборів, Луговцов 5 + 5 підборів, Малиш 13 + 5 підборів (старт) Кожемякін 2 + 2 перехватів, Вудсон 9 + 6 передач, Зозуля 0, Лохманчук 2, Хамзаев 9.

Тренер: Сагай

«Будівельник»: Буцький 6 + 4 передач + 2 перехватів, Луценко 8 + 3 подборів + 2 передач, Горбенко 5 + 2 підборів + 2 передач, Приймак 6 + 5 підборів + 1 блокшот, Анисимов 16 + 6 підборів + 3 передач (старт) Отверченко 9 + 4 підбора + 4 передач, Дугат 6 + 4 підбора + 3 передач + 2 перехвата, Дроздов 10 + 3 підбора + 2 передач, Годфри 18 + 8 підборів + 3 блокшота, Винтоняк 4 + 3 підбора + 2 передачі.

Тренер: Мурзін

 

Захисник "Кременя" Андрій Кожемякін:

- Після перерви ми програвали з достатньо великим рахунком. У перерві тренер нам сказав, де звернути увагу, де додати. Основне це в бажанні перемогти. У третій чверті ми скоротили розтавання до 4 очок. Але на далі нам не вистачило сил.

 

Наставник "Кременя" Борис Сагай:

- Андрій прав. у третій чверті ми видали всі свої емоції та сили, плюс обмежений склад. Тіщенко та Ясиненко травмовані. По "великим" мені приходилося економити сили, дивитися щоб наші гравці не перебрали фолів. Важкувато було підтримувати цей темп. Можливо тому так склалася для нас ця підступна 4-та чверть.

- Чи будуть до наступного матчу готові Тіщенко та Ясиненко

- Сподіваюсь, але на 100% сказати не можу. Ви самі розумієте, хвороба не обирає. Як вона протікатиме важко передбачити. Тим паче наступна гра з "Черкаськими мавпами". Очікувати від гравця, що він відновиться за один день неможливо. Навіть, якщо він буде готовий приступити до тренувань, це не означає, що він готовий грати.

 

Форвард "Будівельника" Віталій Винтоняк:

- Вітаю команду з перемогою, це дуже важливо для нас, перемогти Кремінь та налаштуватися на майбутніх суперників. У третій чверті у нас пішов спад у захисті. Пішли кидки у Балашова з якими ми не дуже впоралися. Проте ми реабілітувалися у четвертій чверті, й пропустили всього чотири очки.

 

Головний тренер "Будівельника" Євген Мурзін

- Перша половина гри вийшла провальною. Суперник здивував у третій чверті - 29 очок. Я не прихильник, щоб ми забивали чи ми забивали, я за відкриту гру. Спробував у перерві достукатися до гравців. Показова четверта чверть - чотири очки у захисті.

 

Турнірна таблиця

«Будівельник» не дозволив «Кременю» створити сенсацію

 

Наступний матч “Кремінь” зіграє вдома з “Черкаськими мавпами”. Початок матчу о 15.00.

Автор: Альона Душенко Джерело відео: Kremen tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх