«Мовомарафон-25»: кременчужанам пропонують 25 днів говорити українською

13.08.2016, 18:00 Переглядів: 4 788

«Мовомарафон-25»: кременчужанам пропонують 25 днів говорити українською

25-річчя Незалежності - гарний привід перейти на солов'їну

 

Щоб заохотити громадян спілкуватися державною мовою, стартувала волонтерська ініціатива «Переходь на українську». Громадянам, які хочуть зробити українську мовою повсякденного використання та вдосконалити свої знання, пропонують зареєструватися на сайті mоvomarafon.in.ua і так долучитися до акції «Мовомарафон-25», приуроченої до 25-ї річниці Незалежності країни.

 

З 24 серпня кожні два-три дні всі зареєстровані будуть отримувати інтерактивні завдання на пошту. Але основне — розмовляти українською. Є два варіанти участі - полегшений та із глибоким зануренням.

 

Організатори надсилатимуть зареєстрованим учасникам листи із задачами та порадами кожні 2–3 дні. Виконання завдань активісти «Переходь на українську» пропонують публікувати в Facebook під хештеґами ‪#‎мовомарафон25‬ та ‪#‎мовомарафон25лагідний— так про цей досвід дізнається більше людей. Якщо учасник буде виконувати завдання постійно і навіть краще за інших, організатори обіцяють потішити його подарунками.

 

«З 24 серпня у рамках ініціативи «Мовомарафон-25» ми пропонуємо всім бажаючим розмовляти українською 25 днів поспіль в побуті. Мета нашої ініціативи — не просто перехід на українську, а й усвідомлення ними того, що українська мова — це фундамент незалежності, важливий чинник розвитку людини. Перехід повинен бути особистим вибором. 25 днів — тому що, як відомо, за три тижні виробляється звичка», — пояснила співзасновниця громадської ініціативи «Переходь на українську», координатор «Мовомарафону-25» Ярина Чорногуз.

 

Очікується, що в «Мовомарафоні-25» візьме участь близько десяти тисяч осіб. За перші години роботи сайту для участі зареєструвалися 200 осіб з різних куточків України, також є бажаючі долучитись з Великобританії, Ізраїлю і Росії.

 

За даними соціологічного опитування «Молодь України — 2015», 51% молодих людей розмовляють українською в родині, 43% — з друзями та знайомими.

 

Вйо до мовомарафону!

Автор: Руслана Горгола Відео: Мовомарафон Джерело відео: youtube.com
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх