Гройсман назвав «популістичним кроком» мораторій на тарифи, який хочуть ухвалити й кременчуцькі депутати

22.07.2016, 15:36 Переглядів: 2 655

Депутатів, які закликають міські ради ухвалювати рішення про мораторій на тарифи, прем’єр назвав політиканами

Міські ради слідом за Києвом почали ухвалювати рішення про мораторій на підвищення комунальних тарифів. На семінарі з регіональною пресою 21 липня журналіст із Житомира поцікавився у прем’єра Володммира Гройсмана, що він думає з приводу таких рішень.

 

Проект рішення про мораторій винесений і на сесію Кременчуцької міської ради, яка відбудеться 26 липня. Нагадаємо, авторами є депутати Кременчуцької міської ради Олександр Головач (фракція «Батькіащина») та Валентина Головко (фракція «Рідне місто»).

 

- Можете прокоментувати такі голосування. Який наслідок може мати таке рішення: політичний, економічний, юридичний, моральний? – так звучало запитання до прем’єра з приводу мораторію.

 

- Це просто якась декларація, яка не має під собою юридичної основи, - прокоментував Володимир Гройсман. – Наприклад, є місто Житомир, у ньому є теплоенерго, яке робить розрахунки тарифу і подає на затвердження в НКРЕКП. А хто є власником житомирського міськтеплоенерго? Територіальна громада. Хто управляє? Міська рада. То навіщо міська рада сама приймає рішення про не підвищення тарифів на своєму ж підприємстві? Достатньо сказати керівнику: не подавайте ніяких розрахунків, робіть збитковий тариф, ми вам його компенсуємо – як різницю в тарифах, і все.

 

Разом із тим Володимир Гройсман зазначив, що він проти такого підходу – компенсації збиткових тарифів за рахунок бюджету. Він за економічно обґрунтовані тарифи, а люди, які не спроможні платити, мають отримувати допомогу у вигляді субсидій.

Також прем’єр зазначив, що за рахунок децентралізації у міст з’явилися додаткові кошти в бюджеті. І ці гроші, на його думку, треба вкладати в термомодернізацію, а не просто дотувати збиткові тарифи.

 

Київ ухвалив рішення, щоб накласти мораторій до 1 жовтня, - продовжив прем’єр свою критику рішень про мораторії. – Але 1 жовтня немає опалення! Опалення в країні починається з 15 жовтня. Тобто мова йде про те, що це просто популістичний крок. І ті політикани, які закликають міські ради приймати такі рішення, роблять це не для того, аби щось захистити, а щоб зробити інформаційну кампанію проти тарифів.

 

Раніше «ТелеграфЪ» зробив власний аналіз проекту рішення про мораторій – ми теж дійшли висновку, що це популізм, бо таке рішення не знизить тарифи.

 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх