Жеваго не хоче, щоб Комсомольськ став Горішніми Плавнями

25.02.2016, 13:01 Переглядів: 6 155

Жеваго не хоче, щоб Комсомольськ став Горішніми Плавнями

Як сповістив обласний телеканал «Лтава», нардеп їздив на перемовини до Українського Інституту національної пам’яті (УІНП)

Народний депутат від Комсомольська, власник ГЗК Костянтин Жеваго не хоче, щоб місто стало Горішніми Плавнями. Нагадаємо, таку назву пропонує профільний комітет Верховної Ради з питань місцевого самоврядування за узгодженням з Українським Інститутом національної пам’яті (УІНП). Як повідомяє "Информационній портал Комсомольска", міський голова Комсомольська Дмитро Биков разом із народним депутатом Костантином Жеваго відвідали Верховну Раду з метою вплинути на зміну назви. І при цьому Комсомольську нібито дали три дні, щоб придумати нову. Втім, сюжет «Лтави» наразі не доступний – відео «видалене користувачем».

 

Позиція мера Комсомольська Дмитра Бикова відома: він категорично опирався перейменуванню. Нагадаємо, міська рада Комсомольська вирішила не перейменовувати місто і намагалася будь-що зберегти стару назву, давши їй «нове життя», мовляв, це абревіатура: КОлектив Молодих СОціально МОтивованих Людей (Ь) - Справжніх (Ь) Козаків.

 

Після того, як УІНП запропонував назву Горішні Плавні, Дмитро Биков розмістив на сайті Комсомольської міськради заяву про те, що вона не є історичною.

 

«Запропонована нова назва міста «Горішні Плавні» не має ніякого відношення до нашого міста і місця, де розкинувся Комсомольськ, це не історична назва міста», - йдеться в його заяві.

 

Нагадаємо, Верховна Рада мала ухвалити рішення про перейменування Комсомольська та низки інших населених пунктів 18 лютого. Але не встигла. А 19 лютого розійшлася до березня, не ухваливши жодного законопроекту. Тож перейменування ще попереду.

 

А тим часом у мережі Фейсбук на сторінці Богдана Короленка, фахівця Українського Інституту національної пам’яті, комсомольчани обговорюють нову назву – Горішні Плавні. Богдан Короленко теж висловив власну думку.

 

Светлана Богатырева: Комсомольчане!!! Ну какие, блин, Плавни? И как мы будем называться - горишнеплавненцами? Село какое-то получается ((

 

Богдан Короленко: щодо "немилозвучності" та "сільських" конотацій назви Горішні Плавні - Лохвиця, Крижопіль, Кобеляки, Гола Пристань, Кривий Ріг, Чортків...... Продовжити? І люди живуть у них, нормальні звичайні люди.

 

Жеваго не хоче, щоб Комсомольськ став Горішніми Плавнями

 

На цій же сторінці у ФБ серед постів користувач Руслан Зайцев розмістив і обґрунтування нової назви Комсомольська. Отже, чому Горішні Плавні? Тому що Полтавський ГЗК будувався на базі Горішньоплавнінського родовища залізистих кварцитів і залізняку. А Комсомольськ свого часу був заснований на території Горішньоплавнінської сільської ради. І свого часу були села – Горішні Плавні та Нижні Плавні. Більш детально – у довідці Юрія Лози, головного редактора картографічного видавництва «Мапа».

 

Жеваго не хоче, щоб Комсомольськ став Горішніми Плавнями

 

Жеваго не хоче, щоб Комсомольськ став Горішніми Плавнями

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх