«Кремінь» залишається у другій лізі

20.06.2015, 08:48 Переглядів: 2 627

«Кремінь» залишається у другій лізі

У першому дивізіоні виступатиме 16 клубів, а у другому – 14

19 червня у Будинку футболу в Києві відбулась чергова Конференція ПФЛ (Професійної футбольної ліги). На засіданні підвели підсумки сезону, обговорили варіанти проведення першої та другої ліг наступного сезону, а також безпеку на стадіонах.

 

На заході розглядалися два варіанти проведення першої та другої ліг наступного сезону. Перший – 16 команд в першій лізі і орієнтовно 14 – у другій. Ще один варіант – розширення першої ліги до 18 команд і 12 колективів – у другій. У цьому випадку «Кремінь» (3 місце у другій лізі минулого сезону) і «Буковина» (16 місце в першій) могли наступний сезон розпочати у першій лізі.

 

Більшістю голосів делегати проголосували за те, щоби сезон проводився за формулою 16 + 14 у звичайному двоколовому форматі.

 

Таким чином, кременчуцька команда продовжує грати у другій лізі.

 

Матчі першої та другої ліг стартують 26 липня, а перша частина сезону завершиться орієнтовно 21 листопада.

 

ПФЛ залишають шість клубів: ФК «Олександрія» (як переможець першої ліги переходить у Прем’єр-лігу), «НПГУ-Макіїввугілля» (Макіївка), «Сталь Алчевськ, «Сталь» Дніпродзержинськ (в зв’язку з об’єднанням з ФК «Металург» Донецьк), «Шахтар» Свердловськ та «Шахтар-3» Донецьк.

 

Атестати клубів ПФЛ і членство в організації отримали наступні клуби: перша ліга – «Авангард» Краматорськ (поновлює виступи у цьому дивізіоні), «Іллічівець» Маріуполь (перейшов з Прем’єр-ліги); друга ліга – «Арсенал» Київ, «Барса» Суми, «Інгулець» Петрово, «Колос» Ковалівка, «Мир» Горностаївка. «Нікополь-НПГУ» Нікополь (замість «НПГУ-Макіїввугілля»).

 

Слід додати, що клуб «Верес» Рівне отримав можливість пройти процедуру атестації в порядку виключення, а в разі позитивного результату він розпочне сезон у змаганнях серед команд клубів другої ліги.

 

Жеребкування календаря ігор проведена не була. Конференція надала всім проблемним клубам 10 днів на вирішення питань, пов'язаних з отриманням атестатів на участь у сезоні 2015-2016 рр. Якщо орієнтовна кількість учасників другої ліги зменшиться, не виключається варіант гри в три кола.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх