«Згоріла хата — гори сарай»: ТНМК у Кременчуці знімали відео на пісню «Небокрай»

26.09.2016, 18:40 Переглядів: 12 732

«Згоріла хата — гори сарай»: ТНМК у Кременчуці знімали відео на пісню «Небокрай»
Виступом гурту завершився фестиваль «Солодкий Кременчук»

25 вересня, у рамках фестивалю «Солодкий Кременчук», кременчужан із Днем народження міста привітали гурти «Клей Угрюмова», радіо «П’ятниця» та ALEKSEEV. Завершився фестиваль драйвовим виступом гурту «Танок на майдані Конґо».

 

«Згоріла хата — гори сарай»: ТНМК у Кременчуці знімали відео на пісню «Небокрай»

«Згоріла хата — гори сарай»: ТНМК у Кременчуці знімали відео на пісню «Небокрай»

 

 

Хлопці розпочали свій виступ з пісні «Українська мрія», на яку в травні зняли кліп, разом з харківськими хулами.

 

- Не можна відокремитися від того, що відбувається з твоєю країною і взагалі зі світом, тому, нам здається, що і “Українська мрія” — це рефлексії наші на те, що з нами і з країною відбувається зараз, тому і пісня така народилася, - розповів на прес-конференції перед виступом Олег “Фагот” Михайлюта. - Знімалися ми там, де колись почалися, де знімали перший свій кліп і, може саме тому, у кліпі знімалися, як ми їх називаємо, найпотужніші хітмейкери останніх років — ультрас харківського “Металіста”, якщо ви розумієте про що я.

 

Над площею Перемоги прозвучали як пісні з останніх альбомів («Фідель», «Дзеркало», «Пливи за буй»), так і старі-добрі хіти («Та ти шо», «Віва, Україно!», «Іво Бобул», «Гранули», «Молодець», «Люба Люба», «Відривайся»). Кременчужани співли разом з ТНМК.

 

Тепло зустрів Кременчук і кавер на пісню Братів Гадюкіних «Файне місто Тернопіль».

 

«Згоріла хата — гори сарай»: ТНМК у Кременчуці знімали відео на пісню «Небокрай»

 

- Серед публіки зараз є діти й вони цілком можуть запитатися назавтра у батьків, що значать слова: “Добий, бродяга, п'ятку”... Але це питання не до нас, а до Братів Гадюкіних, - розповів Фоззі, представляючи наступну пісню “Гупало Василь”. - Але вони також можуть запитатися, що означають слова: “Добро закохає зло”. У вас, звичайно можуть бути свої версії, але офіційна версія ТНМК така: якщо на тебе йде ворог, то слід зустріти його з широко розпростертими обіймами і міцно-міцно обійняти та тримати так доти, доки він не здохне.

 

До речі, Олександр “Фоззі” Сидоренко нещодавно написав книгу про українського супергероя Гупало Василя. Про яку розповів під час прес-конференції.

 

- Ми зробили пісню “Гупало Василь”, - розповів Фоззі, - а український аніматор Сашко Даниленко зробив нам на неї кліп. З цим кліпом ми так закохалися у персонажа, так вже з ним зрослися, що з'явилася ідея його продвигання у Соціальних мережах. Ми там гнали як могли - Даниленко вмальовував Гупало Василя в картину “Запорожці пишуть листа турецькому Султану”...Гнали-гнали і, серед іншого, я написав казочку. Якщо написав одну, то можна ж написати і декілька. Я її запропонував “Видавництву Старого Лева” і вони її випустили.

 

- Ця книжка не єдина, тиждень тому вийшла книга “ДНК” у спільному авторстві українських письменників. У мене була ідея, і я її запропонував Сергію Жадану, а він, у свою чергу, запропонував іще 5-м письменникам, і ми написали 7 історій України за 150 років через 7 поколінь однієї родини. Фактично там є дві повісті з майбутнього і 5 з минулого. Оскільки це була моя ідея, я собі одразу забив шматочок - 60-70-ті роки, тому що тоді в Харківській області, не так далеко і від вас, відбувся ядерний вибух про який населення не повідомили. Дуже багато людей тоді загинуло і я хотів написати історію, яка б перетиналася з цими подіями, тому що багато хто про це не знає.

 

Також ТНМК презентували у Кременчуці пісню «Небокрай», та розповіли, що під час виступу, відзнімуть матеріал для кліпу на неї. Так що, ті, хто були на площі, зможуть побачити себе у телевізорі в наступній відеороботі гурту.

 

Музиканти так сподобались кременчужанам, що їх покликали “на біс”. На біс хлопці виконали пісню «По барабану», а потім порадились і заспівали ще «Зроби мені хіп-хоп» - пісню, з якою у 96-му році гурт переміг на фестивалі “Червона Рута”.

 

Перед виступом вокалісти поділилися зі ЗМІ, що у переддень Дня Кременчука їх попросили виконати цю пісню на Дні міста Березань і вони не зразу її згадали:

 

- Є пісні, котрі не пам'ятаєш, які виграні або котрі ти просто забув. От наприклад на передодні, на Дні міста в Березані, нас попросили зіграти “Зроби мені хіп-хоп”, а ми її забули. Пісні 20 років і ми її періодично десь граємо, але не так, щоб вона прям легко шла, - говорить Олег.

 

 

Певно, у Березані повторили і у Кременчуці, заодно, теж вирішили зіграти. Журналісти також розпитали Фоззі та Фагота про плани на майбутнє, про те, чи виступають вони у Росії що слухають та чи забувають тексти своїх пісень.

 

«Згоріла хата — гори сарай»: ТНМК у Кременчуці знімали відео на пісню «Небокрай»

 

- Які плани у гурту на найближче майбутнє? Чи плануєте випустити новий альбом?

- Цієї осені ми гуляємо ювілей — 20 років гурту й у нас на листопад запланований ювілейний концерт “20 сезонів”, а після того, будемо писати новий матеріал на альбом. Тексти пишуться для нових пісень, просто потрібен час, - каже Олександр.

- Яка тематика альбому?

- Ми не відокремлюємося від сьогодення. Як можна писати і співати про смак мінеральної води, якщо у країні таке відбувається? Те, що відбувається навколо, мені здається, має відбиватися у музиці. З одного боку, не можна співати тільки про війну, а з іншого — не можна від цього відокремитися повністю. Тому будемо шукати золоту середину.

- Зважаючи на ситуацію в нашій країні і вашу допомогу бійцям, як ви ставитесь до виступів колег-артистів у країні агресора?

- Дехто усе через себе пропускає, а хтось — ні. Кожен робить свій вибір, - каже Олег. - Я, наприклад, не можу собі зараз уявити, щоб я поїхав туди виступати, але ми можемо відповідати тільки за себе в такій ситуації.

- Чи часто текст забуваєте і що робите в таких ситуаціях?

- Буває, - зізнався Фагот. - Плюс нашого гурту у тому, що у нас два вокалісти і якшо один забув, то інший за нього доспіває. А от якщо забули обидва, тоді вже стає весело.

- На якому концерті останній раз були в якості глядача або на кого мрієте сходити?

- На Tori Amos сходив би за гроші, - розповів Олександр Сидоренко. - Шкода, що вона скасувала концерт у Києві, пару років тому, але якщо приїде знов — обов'язково піду.

- Muse вразив мене дуже, - розповів Олег Михайлюта. - На Manu Chao давно мріяв потрапити і нарешті потрапив, може вони не для головної сцени, але дуже круті.

Автор: Руслана Горгола Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх