Доведеться пити «елітку»: Кабмін хоче підвищити мінімальні ціни на коньяк, горілку та вино

14.08.2016, 18:00 Переглядів: 3 394

Доведеться пити «елітку»: Кабмін хоче підвищити мінімальні ціни на коньяк, горілку та вино

Мінекономрозвитку вирішило врегулювати ціни на спирт і алкогольну продукцію. Таке коригування потягне за собою підвищення мінімальної вартості «традиційних» горілки, вина та коньяку, але «елітні» ром, віскі і джин мають подешевшати

Мінекономрозвитку взялося за врегулювання цін на спирт та алкогольну продукцію і вже підготувало відповідний проект постанови уряду, який оприлюднило у себе на офіційному сайті.

 

У пояснювальній записці до проекту постанови “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957” обґрунтовуються коливання вартості спирту: у січні 2016 декалітр коштував 240 гривень, у квітні – вже 285 грн.

 

Так як зросли і інші складові ціни, Міністерством економічного розвитку пропонується скорегувати мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на алкогольні напої в залежності від коду продукції.

 

В результаті цього вартість горілки та лікеро-горілчаних напоїв підскочить на 24%, коньяку – на 30%, вина – в середньому на 40%. Але ром, віскі та джин здешевіють на 37%.

 

Так, мінімальні роздрібні та оптово-відпускні ціни на горілку можуть бути підвищені на 24% – до 340,57 і 218,32 грн відповідно за літр 100% спирту. В перерахунку на півлітрову пляшку горілки це означає, що її мінімальна ціна в магазині буде 68,12 грн.

 

Цим документом передбачено збільшення мінімальної оптово-відпускної ціни коньяку "три зірки" з нинішніх 269,23 грн за літр 100% спирту до 336,22, роздрібної – 420 грн до 524,5 грн.

 

Мінімальні ціни на вино пропонують підвищити на 22% – до 33 грн. за пляшку 0,7 л у роздрібній торгівлі, на вермути в пляшці 1 літр – на 44%, до 39 грн, на шампанське за пляшку 0,7 л – на 55,7%, до 69,9 гривень.

 

Але не слід панікувати - ціни піднімуться тільки після того, як підготований Міністерством економічного розвитку проект буде підтриманий Міністерством аграрної політики, Міністерством фінансів, Міністерством юстиції, Державною фіскальною службою та Регуляторною службою.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: thebeast.ru
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх