Відповідь на петицію: мер самостійно не дасть ради проблемі смороду у Кременчуці

13.07.2016, 11:32 Переглядів: 2 353

Відповідь на петицію: мер самостійно не дасть ради проблемі смороду у Кременчуці

Він просить втрутитись голову Полтавської областної ради та Держекоінспекцію

12 липня мер Кременчука Віталій Малецький відповів на петицію з вимогою перевірити шкідливість викидів сажового заводу у нічний час. Судячи з відповіді мера, жодні проведені перевірки та листи до керівників підприємств північного промвузла результатів не дали.

 

З'явилось звернення з проханням розібратися чим смердить на Молодіжному на сайті електронних петицій мерії 19 квітня з ініціативи Олександра Горкавенка.

 

У тексті петиції він просив Віталія Малецького перевірити шкідливість викидів сажового заводу в нічний час і опублікувати результати перевірки у місцевих ЗМІ, бо переконаний, що саме цей завод винен у смороді, від якого потерпають мешанці мікрорайону.

 

«З вечора і до ранку, якщо вітер в напрямку Молодіжного, неможливо відчинити вікно через неприємний сморід. Вдень (скоріш за все, через незаконність) викидів, а відповідно і неприємного запаху немає», - пише в тексті петиції Олександр.

 

30 червня ініціативу Олександра підтримало 255 кременчужан, і 12 липня мер відповів на неї.

 

 

У своїй відповіді міський голова пояснив, що з 1 травня по 1 липня пересувною муніципальною екологічною лабораторією було здійснено 32 виїзди, з них: 15 планових по 79 точках спостережень та 17 позапланових оперативних виїздів по 33 точках спостережень на звернення громадян, у т.ч. 6 виїздів у позаробочий час – вихідні та святкові дні, у вечерні та нічні години доби.

 

За результатами спостережень ПМЕЛ за вмістом забруднюючих речовин в атмосферному повітрі 27 травня в районі будинку № 1/22 по вул. Тараса Бульби зафіксовано перевищення максимально разової гранично допустимої концентрацій сірководню (Н2S) в 10,73 раза.

 

За результатами спостережень за вмістом забруднюючих речовин на стаціонарних постах, що проводились Лабораторією спостережень за забрудненням атмосферного повітря Кременчука протягом травня – червня 2016 р. випадків високого та екстремально високого забруднення повітря зафіксовано не було, але спостерігається стабільне перевищення гранично допустимих концентрацій в атмосферному повітрі діоксиду азоту, фенолу та формальдегіду.

 

За інформацією, що надійшла від керівництва ПАТ «Укртатнафта», ПАТ «Кременчуцький завод технічного вуглецю», філії Кременчуцької ТЕЦ ПАТ «Полтаваобленерго», Промивально-пропарювальної станції ВП «Вагонне депо Кременчук», аварійних ситуацій із залповими викидами в атмосферне повітря, технологічних змін або відхилень в режимі роботи підприємств протягом травня - червня 2016 року не зафіксовано, а перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин - не виявлено.

 

Матеріали по даних підприємствах направлені листом до Державної екологічної інспекції у Полтавській області. Також були направлені звернення до Кременчуцької місцевої прокуратури, Управління Держпродспоживслужби у м. Кременчуці та Кременчуцького МВПЛД ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр» Держсанепідслужби України з проханням вжити заходів та перевірити підприємства північного промвузла.

 

Також, за підсумками наради, проведеної 4 липня, звернення направлено до Голови Полтавської обласної ради з проханням втрутитися у вирішення проблеми смороду у місті та підготовлено Проект рішення Кременчуцької міськради «Про звернення депутатів Кременчуцької міської ради до Кабінету Міністрів України та Державної екологічної інспекції України» з вимогою проконтролювати додержання вимог природоохоронного законодавства кременчуцькими підприємствами.

 

 

Нагадаємо, що нещодавно кременчужани створили ще дві петиції, з проханням до мера розібратися з нестерпним смородом на Молодіжному.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: ngs55.ru
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх