Кременчужан порадували голубами та кроликами

11.07.2015, 14:47 Переглядів: 3 602

Кременчужан порадували голубами та кроликами

На виставці збирали кошти на придбання апарату для дослідження крові

В Кременчуці в Придніпровському парку поруч з атракціонами пройшла виставка голубів та домашніх улюбленців.

 

На виставці були представлені голуби породи якобін з гривою як у лева, кавказькі, римські, узбецькі, двочубі. Традиційно, окрім голубів були папуги, фазани різноманітного кольору, павичі, безліч порід кроликів, курей та інших домашніх тварин.

 

Дітлахи милувалися птахами, а дорослі мали змогу купити не лише голубів, а й равликів. Каченят на виставці продавали від 20 грн, курей від 25 грн, а декоративних курей від 100 грн. Ціна голубів коливалась від породи, звичайні від 40, крюківські (порода голубів виведених у Кременчуці) – 1500 грн. Виноградних равликів можна було купити по 10 грн.

 

Кременчужанин Василь розводить курей, кролів різних порід близько 10 років. Декоративні кури нічим не відрізняються від звичайних та особливого догляду не потребують. На виставці побачили шовкових курей. Про дану породу було придумано безліч міфів. Так, голандські заводчики говорили покупцям, що порода вийшла в результаті схрещування кролика та курки. Багато хто вірив, що пухові кури мають справжнє хутро ссавця. Але це не так.

 

Кременчужан порадували голубами та кроликами

 

«Курей привіз декоративних та м'ясо-яєчних. Є декоративна пухова куриця. Іноді її називають шовковою. У таких курей немає пір’я, лише пух. Їх шкіра має темний (темно-синій, чорний) колір, дзьоб та гребінець синього кольору. На лапках, на відмінну від інших курей по 5 пальців», - розповів кременчужанин.

 

Також під час виставки організатори заходи збирали кошти на придбання фотоелектроколориметра (пристрій за допомогою якого визначається концентрація гемоглобіну) для поліклініки № 1.

 

«Літня виставка проходить втретє. Вона стає більш масштабною, цього разу учасники приїхали із Прилук, Маріуполя», - розповів організатор виставки Геннадій Тертичний. – На виставці збираємо кошти на апарат ФЕК для першої лікарні. Він надасть можливість швидко та максимально точно проводити дослідження крові».

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх