«Кременчук» розгромив «Донбас» та вийшов на перше місце УХЛ

26.01.2017, 21:40 Переглядів: 5 362

«Кременчук» розгромив «Донбас» та вийшов на перше місце УХЛ

Кременчуцька команда перемагає у битві титанів

26 січня у Кременчуці відбувся матч між лідерами Української хокейної ліги, в якому зустрічалися перша і друга команди турнірної таблиці регулярного чемпіонату - «Кременчук» приймав «Донбас». Кременчужани здобули переконливу перемогу 6:1. Обидві команди тепер мають в своєму активі по 78 очок, але за рахунок переваги в особистих зустрічах "Кременчук" вийшов на перше місце. 

 

 

Як повідомляє прес-служба клубу, після останньої очної зустрічі, в якій кременчужани в гостях виграли 3:0, тренерський склад господарів не змінив переможний склад, тільки Ілля Коренчук грав з перших секунд в першій трійці нападу, а Дмитро Чернишенко в четвертій. У донеччан ж зміни були більш суттєві - місце в воротах зі старту зайняв Богдан Дьяченко, форвард Віктор Захаров змінив в першій трійці Романа Благого, який вийшов у другому з Денисом Кочетковим і Артемом Бондарєвим. У захисті Ігор Кугут вийшов з Всеволодом Толстушко, а його партнер по минулим матчам В'ячеслав Хакимов з Андрієм Григор'євим.

 

«Кременчук» розгромив «Донбас» та вийшов на перше місце УХЛ

 

Відставання на три очки від чинного чемпіона змушувало підопічних Дмитра Підгурського активно грати з перших хвилин, але і гості були налаштовані зробити «бліц-криг». У нервовій і гострій боротьбі краще реалізували свої гольові моменти господарі - на 13-ій хвилині Артем Гніденко після ювелірної передачі Віталія Кірющенкова відкрив рахунок. Майже відразу ж Ілля Коренчук не реалізував відмінний шанс подвоїти рахунок, але реабілітувався на 17-ій хвилині, вивівши разом з Максимом Слиш один на один з воротарем Сергія Кузьмика, який з незручної руки відправив шайбу між щитків Богдану Дьяченко, зробивши рахунок 2:0.

 

Після першої перерви гості активізувалися в атаці і це їм принесло результат у вигляді закинутої шайби на 21:05 - Едуард Захароченко відбив перший кидок Віталія Ляльки, але встиг першим на добивання Євген Нікіфоров віддав пас на порожній кут Микиті Буценко, який скоротив відставання в рахунку до гола. Череда вилучень у другому періоді жодної з команд дивідендів не принесла, хоча суперники були часто близькі до взяття воріт, і рахунок перед другим перервою не змінився.

 

У заключній двадцятихвилинці хокеїсти почали з численних сутичок. Нерви виявилися міцнішими у господарів і на 23-ій хвилині кременчужани зуміли реалізувати більшість - дубль потужним кидком оформив Сергій Кузьмик, після передач Артема Гніденко та Андрія Башко - 3:1. На екваторі періоду свій дубль оформив і Артем Гніденко, а через 31 секунду Тимур Гніденко практично зняв питання про переможця, зробивши відрив кременчужан в чотири шайби - 5:1. На 53-й хвилині Юрій Петранговський точно пробив в кут зробив рахунок розгромним 6:1. Він і поставив переможну крапку в матчі. У кінці матчу переповнені трибуни СК «Айсберг» скандували «Молодці! Молодці! »

 

«Кременчук» не тільки обійшов «Донбас» в турнірній таблиці, але і обігнав по закинутих шайб - 165 проти 161. 

 

«Кременчук» - «Донбас» - 6:1 (2:0; 0:1; 4:0)

Судді: А. Севрук, А. Горбатюк, А. Корепанов, О. Серебряков

Шайби: 1:0 - Гніденко (Гаврик, Кірющенков), 12:46, 2:0 - Кузьмик (Коренчук, Слиш) 16:54, 2:1 - Буценко (Нікіфоров, Лялька), 21:14 3:1 - Кузьмик (Башко, Гніденко), 42: 47-більш, 4:1 - Гніденко, 49:05, 5:1 - Коваленя (Гриценко, Петранговський), 49:36, 6:1 - Петранговський (Коваленя), 52:47

Кременчук: Захарченко (Петленко). Башко - Андрейків, Ісаєнко - Ігнатенко, Романенко - Варивода, Дегтярьов -Мельніков. Коренчук - Кузьмик - Слиш, Гаврик - Гніденко - Кірющенков, Петранговський - Гриценко - Коваленя, Чернишенко - Карпенко - Чорний.

Донбас: Дьяченко (Царегородцев). Побєдоносцев - Яковлевс, Кугут - Толстушко, Петрухно - Алексюк, Хакимов - Григор'єв. Захаров - Шафаренко - Німенко, Нікіфоров - Буценко - Лялька, Кочетков - Бондарєв - Благой, Рамазанов - Шаманський - Єгоров.

 

Головний тренер «Кременчука» Дмитро Підгурський:

- Перед грою обидві команди розуміли, що всі хочуть зайняти в регулярному чемпіонаті перше місце, тому було багато боротьби, зіткнень і сутичок. «Донбас» не хотів програвати сьогодні, але ми виграли.

- Команди по ходу матчу виграли по одному періоду, але за рахунок чого все-таки вдалося так упевнено перемогти в заключній двадцятихвилинці?

- Ми строго і здорово відіграли перший період, а в другому добре зіграв «Донбас». У третьому вчасно закинули шайбу 4 на 3 в більшості. У суперника грав молодий воротар Богдан Дьяченко - йому ще важкувато такі матчі грати.

- Останнім часом із «Донбасом» рівну кількість очок, але попереду ще очний поєдинок з донеччанами 15 лютого. Що чекати від цього поєдинку?

- Буде зовсім інша гра, ніхто не захоче втрачати перше місце в регулярному чемпіонаті. 15 лютого розставить всі крапки над «І». 

 

Турнірна таблиця

«Кременчук» розгромив «Донбас» та вийшов на перше місце УХЛ

 

Наступний матч «Кременчук» зіграє в гостях проти харківського «Витязя» 29 січня. Початок поєдинку о 13:00. А нас ще чекає одне вирішальне протистояння проти «Донбасу» в Кременчуці 15 лютого.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ХК "Кременчук" Джерело відео: xsport
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх