Кременчужани попрощалися з Героєм Юрієм Яценком

15.07.2016, 14:46 Переглядів: 8 688

Кременчужани попрощалися з Героєм Юрієм Яценком

Військовослужбовець загинув в Авдіївці під час прорива диверсійно-розвідувальної групи

15 липня Кременчук попрощався з солдатом з 58 бригади Юрієм Яценком. Військовослужбовець загинув 12 липня близько 23.00 в Авдіївці на блокпосту під час прориву диверсійно-розвідувальної групи.

 

 

- Ми разом з ним несли службу, а також разом працювали. Хороший хлопець був, погано, що такі йдуть у першу чергу, - сказав побратим Віталій Санін.

 

За словами головного сержанта взводу забезпечення побратима Сергія Літневського з позивним "Балу", 35-річний Юрій був контрактником.

 

Кременчужани попрощалися з Героєм Юрієм Яценком

 

- Юра прийшов до нас в дивізіон контрактником близько місяця назад. У нього був вибір, але він вирішив захищати на передовій в Авдіївці. Під час служби у девятиповерхівці спостерігав за супротивником .. але так вийшло, - зазначив Сергій Літневський.

 

Про поранених та загиблих разом з Юрієм побратими не говорять, але підтверджують, що в нього було чотири ножових поранення.

 

Побратими згадують Юрія Яценка життєрадісним, веселим та чуйним.

 

В останній путь Героя проводжали у Свято-Миколаївській церкві. Попрощатися з Юрієм прийшли рідні, побратими та міський голова з секретарем та заступником.

 

Після панахиди загиблого супроводили автоколоною до Свіштовського кладовища, де поховали у секторі героїв АТО. У Юрія залишилися неповнолітні донька та син.

 

Напередодні, 14 липня, близько 50 автомобілістів зустріли загиблого Юрія Яценка на в'їзді у Кременчук. По дорозі до автоколони приєднувалися нові й нові машини. Загиблого Героя супроводили до рідного міста під звук сирен. Кременчужани виходили на дорогу до колони, схиливши голову перед захисником.

 

Нагадаємо, у кінці травня на міні підірвався боєць 58 бригади Максим Кочура, а 25 березня під Авдієвкою загинув Олег Довбня. 22-річний кременчужанин служив розвідником у 90-му батальйоні 81-ї аеромобільної бригади.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх