Під гул сирен кременчужани попрощалися з Героєм Олегом Довбнею

30.03.2016, 13:50 Переглядів: 19 831

Під гул сирен кременчужани попрощалися з Героєм Олегом Довбнею

Кременчужани оплесками провели розвідника, який загинув під Авдіївкою

30 березня Кременчук попрощався з 22-річним розвідником Олегом Довбнею, який загинув 25 березня під АвдіївкоюВ останній путь Героя проводжали у Міському палаці культури. Рідні, бойові побратими та представники влади на колінах схиливши голови провели Олега Довбню.

 

“Ми з ним майже з перших днів разом. Були в навчальному центрі разом, їли разом. Він був справжнім чоловіком. В честь таких називають вулиці і ставлять пам'ятники. Він віддав найцінніше - своє життя”, - зазначили побратими.

 

За словами бойових друзів, Олег був чесним, сміливим та надійним другом. Девізом життя старшого розвідника - оператора другого розвідного підрозділу стали слова: “Хто, як не ми, будемо захищати нашу землю”.

 

Колона комунальної техніки з КАТП-1628, де працює батько загиблого Олега, Олександр Миколайович, прощалася з Героєм під гул сирен. Після панихиди у Свято-Миколаївській церкві загиблого супроводили автоколоною до Свіштовського кладовища, де поховали у секторі героїв АТО. У Олега залишились батько, дідусь з бабусею. 

 

Олега призвали до лав Збройних Сил України 14 серпня 2015 року. У складі 90 батальйону аеромобільної бригади служив старшим розвідником на території Донецької області, поблизу Костянтинівки. Загинув хлопець загинув у промзоні. 25 березня близько 18 години перед виїздом на бойове завдання телефоном він заспокоїв бабусю: “Я повернуся живим і зателефоную”. А вже через півгодини отримав поранення під час артилерійського обстрілу позицій українських військових поблизу Авдіївки. 

 

Тетяна Лобан, заступник директора з виховної роботи, колегіуму №25, де навчався Олег, розповіла, що він був дуже товариським.

 

- Коли ми дізналися про загибель Олега, ми були шоковані. Адже це третій випускник нашого колегіуму: Степан Усс, Олексій Древаль тепер і Олег Довбня, - каже пані Лобан.

 

Олег також навчався вечірній школі № 3 та Кременчуцькому професійному ліцеї нафтопереробної промисловості №19. Здобув професію штукатура-лицювальника, плиточника. Захоплювався боксом. 

 

У 2011 році проходив службову у військовій частині ВЧ 1107, що розташована у Кам'янець-Подільському.

 

Після армії працював у приватному охоронному агентстві. За словами колег, на нього завжди можна було покластися, ніколи не відступав.

 

Нагадаємо, 28 березня Олега Довбню на в'їзді в Кременчука зустріли автомобілісти та колоною провели до рідного міста.

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх