И не мечтайте! Малецкий ответил на петицию о снижении стоимости проезда в Кременчуге

16.02.2016, 09:39 Переглядів: 5 724

И не мечтайте! Малецкий ответил на петицию о снижении стоимости проезда в Кременчуге

Мэрия продолжает не видеть «стоячих пассажиров» и полностью доверять расчётам перевозчиков

Мэр Кременчуга Виталий Малецкий ответил на петицию с требованием снизить стоимость проезда в городском транспорте в связи со снижением цен на нефтепродукты. Городской голова в своём ответе рассказал, что для снижения цены нет оснований и поблагодарил перевозчиков, которые с пониманием относятся к ситуации и не требуют повысить стоимость проезда.

 


Автор петиции просил, чтобы мэрия при перерасчёте стоимости проезда наконец-то стала учитывать «стоячих пассажиров». Ведь в расчётах перевозчиков заложено, что они перевозят за один кругорейс только 18 (!) пассажиров, что приводит к завышению стоимости проезда.

 

Данный факт на протяжении многих лет не смущает ни руководство города, ни контролирующие органы – несмотря на то, что подобные действия противоречат приказу Минтранса «Об утверждение Методики расчета тарифов на услуги пассажирского автомобильного транспорта», на которую в своём ответе ссылается городской голова.

 

Ответ на петицию:

Розглянувши Вашу електронну петицію стосовно зниження вартості проїзду в маршрутних таксі, виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Полтавської області повідомляє наступне. Рішенням виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області від 06.03.2015 року № 157 було затверджено тариф на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у режимі маршрутного таксі в розмірі 4,00 грн.

 

Розрахунки зазначеного тарифу було виконано на підставі розрахунків, наданих підприємствами-перевізниками, у відповідності до затвердженого наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 №1175 «Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту» та постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту». В розрахунках підприємств-перевізників вартість дизельного палива враховано в розмірі – 17,00 грн./літр.

 

Станом на 11.02.2016 року вартість дизельного палива на заправках міста Кременчука становить: «Авіас» - 15,00 грн./літр, «Укртатнафта» - 15,75 грн./літр, «Сокар» - 15,99 грн./літр., «ОККО» - 16,49 грн./літр. Середня вартість дизельного палива по Полтавській області становить 15,79 грн./літр. Таким чином, зменшення вартості палива складає 7,1%. Вартість газу (метан), в розрахунках і на час встановлення тарифу становила 10,80 грн./літр, на сьогоднішній день зросла на 26,1% та складає 13,62 грн./літр. Відповідно до інформації, наданої підприємствами-перевізниками до відділу транспорту виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, близько половини транспортних засобів, що обслуговують міські автобусні маршрути, працюють на дизельному паливі, а решта використовує газ (метан).

 

Курс долара США (НБУ) на час встановлення вартості проїзду становив 22,89 грн., станом на 11.02.2016 року – 25,94 грн./дол., збільшення складає 13,3%. Підвищення курсу долара відповідним чином вплинуло на вартість запасних частин та шин.

 

Мінімальна заробітна плата на час встановлення вартості проїзду становила 1218 грн., на 01.01.2016 року – 1378 грн. (збільшення 13,1%), а з 01.05.2016 року мінімальна заробітна плата буде становити 1450 грн. (збільшення 19%).

 

Відповідно до розрахунків, наданих «АТП - 15307», структура собівартості тарифу на проїзд становить: - заробітна плата з нарахуваннями – 27,1%; - пальне – 45,6%; - технічне обслуговування і ремонт автомобілів, автомобільні шини, мастильні матеріали, амортизація – 25%; - інші – 2,3%. Плановий прибуток становить – 10%.

 

Додатково повідомляємо, що в місті Полтава вартість проїзду у звичайному режимі складає 4,00 грн., а в тролейбусах – 2,00 грн. У місті Комсомольськ тариф на проїзд у громадському транспорті в звичайному режимі складає 4,00 грн.

 

Відповідно до п. 1.6 вищевказаної Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, перегляд тарифу проводиться, в тому числі, в разі зміни вартості палива на 10%.

 

Підприємства-перевізники ще в минулому році надали до виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області розрахунки щодо підвищення вартості тарифу на послуги з перевезення пасажирів у звичайному режимі руху, однак, на сьогодні цей тариф залишається незмінним та становить 2,00 грн. Крім того, незважаючи на підвищення вартості електроенергії, вартість проїзду в тролейбусах складає 1,50 грн.

 

Незважаючи на збільшення вартості газу (метан) на 26,1% та інших витрат з часу встановлення тарифу, підвищення вартості проїзду у міському транспорті не планується. Підприємства-перевізники з розумінням ставляться до складної економічної ситуації і забезпечують належний рівень транспортного перевезення в місті Кременчуці.

 

Міський голова В.О. МАЛЕЦЬКИЙ


Автор: Станислав Константинов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх