Захисники-кременчужани, яких ми втратили у 2015-му

3.01.2016, 08:30 Переглядів: 8 083

Захисники-кременчужани, яких ми втратили у 2015-му

Чоловіки загинули, захищаючи наш спокій від російських окупантів та терористів

Андрій Ільїн

 

Захисники-кременчужани, яких ми втратили у 2015-му

 

30 років. Лейтенант 17-го окремого мотопіхотного батальйону. Загинув під обстрілом ввечері 22 січня на блокпосту під Горлівкою Донецької області. Поруч із бійцем розірвався снаряд. Андрій жив і працював у Кременчуці. Поховали Героя в рідному Світловодську. Нагороджений посмертно орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

 

Анатолій Білоус

 

 

35 років. Служив у 92-й окремій механізованій бригаді. Загинув під обстрілом 26 січня в районі Трьохізбенки Луганської області. Поховали Анатолія на Свіштовському кладовищі. Нагороджений посмертно орденом «За мужність» III ступеня.

 

Богдан Гавеля

 

Захисники-кременчужани, яких ми втратили у 2015-му

 

40 років. Служив у 79-й окремій аеромобільній бригаді. Пішов у АТО добровольцем. 4 лютого потрапив у засідку бойовиків у селі Широкине під Маріуполем. Кременчужанин був у джипі за кулеметом, коли в них влучили з гранатомета. Командир Богдана розповів, що він та його побратим із Києва Олександр своїми життями врятували дев'ятьох бійців, які їхали у БТР позаду джипа. Поховали Героя на Свіштовському кладовищі. Нагороджений посмертно орденом «За мужність» III ступеня.

 

Андрій Покладов

 

Захисники-кременчужани, яких ми втратили у 2015-му

 

42 роки. Командир зенітної батареї в 128-й гірсько-піхотній бригаді. Загинув у лютому під час боїв під Дебальцевим. Поховали Андрія на Свіштовському кладовищі. Нагороджений посмертно орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

 

Олександр Поросюк

 

 

37 років. Служив у 72-й окремій механізованій бригаді. Загинув 27 квітня під Волновахою під час мінометного обстрілу. У нього залишилася 14-річна донька, мама дівчинки померла. Дитину виховує бабуся, мати Олександра. Похований на Свіштовському кладовищі.

 

Сергій Щербак

 

 

53 роки. Десантник. Служив у 95-й аеромобільній бригаді в гранатометному відділенні. 16 березня Сергія накрило артилерійським вогнем противника при утриманні прориву терористів під Авдіївкою (Донецька область). Похований на Свіштовському кладовищі. Нагороджений посмертно орденом «За мужність» III ступеня.

 

Микола Мартинюк

 

 

22 роки. Помічник гранатометника в 95-й окремій аеромобільній бригаді. Загинув 5 травня неподалік Авдіївки Донецької області. Під час передислокації особового складу БТР-80, в якому їхав Микола, підірвався на фугасі. Боєць похований на Свіштовському кладовищі. Нагороджений посмертно орденом «За мужність» III ступеня.

 

Ігор Єлісеєв

 

 

50 років. Капітан, служив у 131-му окремому розвідувальному батальйоні. Загинув 5 червня у смт. Володарське Донецької області. Причиною загибелі називають необережне поводження зі зброєю.

 

Вадим Пугачов

 

Захисники-кременчужани, яких ми втратили у 2015-му

 

40 років. Молодший сержант 92-ї окремої механізованої бригади. Загинув від кульових поранень 16 травня 2015 під Щастям Луганської області під час зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою спецназу ГРУ на річці Сіверський Донець. Похований на Свіштовському кладовищі. Нагороджений посмертно орденом «За мужність» III ступеня.

 

Станіслав Душа

 

 

31 рік. Офіцер, служив у 34-му мотопіхотному батальйоні. Загинув 26 липня неподалік Горлівки Донецької області – автомобіль підірвався на міні. Похований на Свіштовському кладовищі.

 

Олег Кукса

 

Захисники-кременчужани, яких ми втратили у 2015-му

 

45 років. Розвідник у 54-й окремій механізованій бригаді. Загинув 10 вересня на блокпосту за селом Троїцьке Попаснянського району Луганської області. Він і ще п'ятеро бійців підірвалися на розтяжці, встановленій терористами. Олега доставили до лікарні Артемівська, але медикам не вдалося врятувати його життя. Похований на Свіштовському кладовищі.

 

Артем Носенко

 

Захисники-кременчужани, яких ми втратили у 2015-му

 

24 роки. Старший солдат роти глибинної розвідки у 131-му розвідувальному батальйоні. Загинув від кулі снайпера 15 грудня під Павлополем Донецької області. Похований на Свіштовському кладовищі.

 

 

ТАКЖЕ МЫ ПОТЕРЯЛИ...

 

Олег Фень

 

 

Олег Фень, позывной "Катастрофа", 1979 г.р. Был призван 15 августа 2014. Проходил службу в составе 93-й механизированной бригады, был киборгом, вместе с другими бойцами защищал Донецкий аэропорт. Скончался 23 августа 2015 года в подъезде дома от острой сердечной недостаточности.

 

Олег Фень - папа Ангелины, которая болеет эпилепсией. "Телеграф" неоднократно писал о девочке.

 

Похоронен на Свиштовском кладбище.

 

Юрий Гудзенко

 

Захисники-кременчужани, яких ми втратили у 2015-му

 

41-летний кременчужанин умер 20 апреля 2015 года в результате болезни, которую «заработал» в зоне АТО. Юрий был призван в августе 2014 года и служил в Национальной гвардии, брал участие в антитеррористической операции под Луганском. Там у бойца начались боли в позвоночнике. Его направили на лечение в Харьков, а после – домой. Похоронен в Кременчуге на Свиштовском кладбище. 

 

Юрий Невидничий

 

Захисники-кременчужани, яких ми втратили у 2015-му

 

45 лет (дата рождения - 31 августа 1970 года). Скончался 14 апреля 2015 года. 14 августа 2014 года пошел добровольцем на фронт. Боец служил с августа 2014 года в зоне АТО, был в составе 30-й бригады, пройдя Дебальцево, вернулся живым. В апреле 2015 года был в отпуске, дома на Третьей Занасыпи. Тело Юрия обнаружил его сын. Как выяснилось - оборвался тромб и сердце бойца остановилось. Похоронен 17 апреля 2015 года на Свиштовском кладбище, на аллее Героев.

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх