На громадські слухання з питання перейменування вулиці Леніна прийшло менше 10 чоловік

22.07.2015, 22:20 Переглядів: 8 328

На громадські слухання з питання перейменування вулиці Леніна прийшло менше 10 чоловік

Більшість кременчужан, які там мешкають, проігнорували питання перейменування своєї вулиці

 

У Кременчуці вже тиждень тривають громадські слухання з питань перейменування вулиць, що підпадають під дію закону про декомунізацію.

 

21 липня о 16.00 на площі Незалежності відбулися громадські слухання з питання перейменування вулиці Леніна. Проте зібралося на зустріч не більше 10 чоловік

 

- Сьогодні відбувалися громадські слухання з приводу вулиці Леніна, і, якщо я не брав участі в обговоренні назви вулиці 50 років Жовтня, то на це обговорення прийшов. Леніна - центральна вулиця міста, тому я вважаю, що кожен кременчужанин має право і зобов’язаний бути сьогодні тут. З якими пропозиціями прийшов – не важливо, головне щоб змінилася загальна місцева тенденція «не перейменовувати» на «перейменовувати» - каже мешканець вулиці Рози Люксембург Микола.

 

Всі «за», «проти» і «пропозиції» організатори слухань записали до спеціальних бланків, які пізніше передадуть на розгляд депутатам, для прийняття остаточного рішення. По Леніна – 7 проти перейменування, троє внесли пропозиції – вулиця Незалежності, вулиця Соборна і проспект Героїв Революції.

 

- Виносяться пропозиції міської комісії, які вона надала з приводу перейменування вулиць, - розповідає спеціаліст по роботі з населенням Геннадій Дорошенко. - Ми людям пропонуємо висловити свої пропозиції. Серед них такі – «погоджуюся із пропозицією перейменування на цю назву», «не погоджуюся на перейменування» і «ваш варіант назви». Є люди, які приходять з конкретними пропозиціями і кажуть як вони хотіли б назвати свою вулицю.

 

Проте, за словами фахівців, таких людей дуже мало, зазвичай 70% виступають за «не перейменування» і не хочуть зрозуміти, що назву всеодно доведеться змінювати, бо є закон. Питання в тому, якою саме ця назва буде.

 

- Треба людям роз’яснювати те, що насправді це перейменування не обійдеться людям в усі їхні кошти, - говорить кременчужанка Світлана Овчаренко. - Побоювання людей зрозумілі, проте не зрозуміло, чому влада не хоче підготуватися як слід і просто спокійно пояснити, що не треба буде кудись бігти і міняти документи, що свідоцтво про право власності не втрачає своєї юридичної сили у зв’язку з перейменуванням, прописку також можна не змінювати, якщо людина не змінює паспорт. Можна хоч 10 років жити на вулиці Леніна, яка перейменована, і це нікому не заважатиме. Зміни внесуться, якщо якісь юридичні дії власник захоче здійснити. Я просто боюся, що після громадських слухань ми прийдемо до того, звідки виходили – як не було варіантів – що робити з перейменуванням - так і не буде. Люди проголосували «не перейменовувати», а це неможливо, можемо кілька разів організувати слухання і буде те саме. А треба просто продумувати якісь варіанти. В законі написано – якщо місцева громада не визначиться, то Київ просто нам вкаже назви. А він може вказати – вулиця 247 або 198, або перша кременчуцька, друга кременчуцька і так далі.

 

Слухання триватимуть ще зовсім недовго – у Автозаводському районі завершаться 24 липня, а у Крюківському – 12 серпня. Повний графік проведення громадських слухань можна знайти тут.

Автор: Олена Маляренко Фото: Ростислав Богданов Відео: Сергій Макаров, Олена Маляренко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх