Кременчужани назавжди прощалися з Героєм Вадимом Пугачовим

19.05.2015, 15:24 Переглядів: 14 623

Кременчужани назавжди прощалися з Героєм Вадимом Пугачовим

У Кременчуці провели в останню путь добровольця, який загинув під Щастям

19 травня Кременчук назавжди прощався з 40-річним добровольцем Вадимом Пугачовим, який загинув 16 травня в зоні АТО. У бою з ДРГ спецназу 3-й бригади збройних сил Російської Федерації під Щастям в Луганській області Вадим Пугачов отримав шість вогнепальних поранень.

 

Кременчужани назавжди прощалися з Героєм Вадимом Пугачовим 

 

Народився Вадим Володимирович 13 березня 1975 року в Томську (Російська Федерація), звідки сім'я переїхала до Кременчука. Навчався в гімназії № 5, потім в СПТУ-22, здобув фах кухаря. Військову службу в званні молодшого сержанта проходив в Сімферополі, Кременчуці та Кривому Розі. Після демобілізації повернувся до Кременчука. Працював більше 18 років диспетчером газової служби. Одружився, виховував сина Кирила.

 

У серпні 2014 року пішов добровольцем захищати незалежність України. Служив у 92 окремій механізованій бригаді.

 

16 травня на блокпосту за назвою "Фасад" підрозділи 92-й ОМБр замінили на передовій 80-ту аеромобільну бригаду, і невдовзі російські диверсанти нанесли удар. Крім Пугачова, ще троє військових отримали поранення.

 

"О 14:50 почався бій. Група противника вийшла на наш опорний пункт. Вадим Пугачов дав команду всім до бою, тому перші черги пішли в нього. Він був поранений, наша мобільна група витягнула його з окопу на машину", - розповів боєць і додав, що Пугачов не вижив.  В цьому бою військовослужбовці Збройних сил України захопили в полон командира групи спецназу 3-й бригади ЗС РФ (місце постійної дислокації - Тольятті) капітана Євгена Єрофєєва, а також заступника командира групи сержанта Олександра Александрова, які отримали поранення. Російські військові вже дають свідчення.

 

Бойовий побратим Ігор, який служив разом з Вадимом, але зараз перебуває у короткотерміновій відпустці, розповів що Вадим був добрим та відповідальним, завжди говорив, те що думає.

 

Як розповіли співробітники, Вадим працював диспетчером газової служби, а згодом - підрядником в будівельній компанії, заочно навчався на психолога. Він був "світлим", добрим та прямолінійним, за що часто страждав.

 

"Вадим був відповідальним, у нього бойовий дух та воля до перемоги. Він був із тих людей, яких один раз побачив і запам'ятав. Восени ми з ним зустрілися в Щасті на мосту, коли передавали допомогу, на цьому мосту він і загинув", - зазначила волонтер Ірина Митрофанова.

 

У міському Палаці культури з Героєм прощалися кременчужани, рідні, бойові побратими, а також представники влади.

 

Після прощання в Свято-Миколаївській церкві, де відбулася панахида, загиблого супроводили автоколоною до Свіштовського кладовища, де поховали в секторі Героїв АТО.

 

Напередодні, 18 травня кременчужани зустріли загиблого в зоні бойових дій Вадима Пугачова. У рідне місто Героя супроводжувала колона з понад 30 автомобілів з державною символікою.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Дмитро Малишко Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх