Мерія "захворіла" ідеєю створити у Кременчуці мережу відеоспостереження

3.01.2014, 16:00 Переглядів: 7 152

Мерія "захворіла" ідеєю створити у Кременчуці мережу відеоспостереження

Інформацію з камер оброблятимуть за допомогою спеціальних коп'ютерних програм, що здатні ідентифікувати людей

 Мерія "захворіла" ідеєю створити у Кременчуці мережу відеоспостереження

Центр управління системою "Безпечне місто" у Донецьку

 

27 грудня керівництво компанії Modern Telecom Engineering (MTE) представило у мерії Кременчука проект «Безпечне місто». Олегу Бабаєву, іншим високим чиновникам, а також правоохоронцям продемонстрували можливості новітньої системи відеонагляду, яка успішно працює в багатьох країнах світу і згодом запрацює у сусідньому Комсомольську.

 

За словами директора MTE Ігоря Боровкова, проект передбачає встановлення на території Кременчука камер відеоспостереження з централізованим пунктом управління, завдяки чому 24 години на добу можна спостерігати за тим, що відбувається у місті.

 

– Таким чином можна проводити відеоспостереження в місцях скупчення людей: на площах, у парках, на вокзалах, перехрестях і автодорогах, – пояснив Ігор Боровков. – Наприклад, система здатна вести автоматичний контроль дотримання Правил дорожнього руху, робити аналіз руху транспортних засобів, шукати автомобілі, що перебувають у розшуку тощо.

 

Систему можна використовувати для спостереження за роботою муніципальних служб, прибиранням вулиць, дворів. Вона здатна оперативно сповіщати про виникнення або імовірне виникнення надзвичайних ситуацій. Наприклад, на гірничо-збагачувальному комбінаті в Комсомольську система попередила 18 пожеж.

 

«За» та «проти» відеоковпака

 

«Безпечне місто» призначене для забезпечення правопорядку, охорони власності та безпеки громадян у будь-якому куточку міста. З іншого боку, це тотальна система стеження за населенням. Наприклад, у Лондоні людина, вийшовши з дому і дійшовши до роботи, приблизно триста разів потрапляє в об’єктив камер відеоспостереження. Звісно, все залежить від їхньої кількості. У Москві це 124 тисячі камер, у Донецьку – всього 800, а у Харкові – 104.

 

– Вся відеоінформація архівується, а записи можуть бути надані оперативним службам, міліції, службі з надзвичайних ситуацій, – каже пан Боровков.

 

Всі, хто матиме доступ до системи (мер чи начальник міліції), зможуть відстежувати ситуацію в місті з будь-якого комп’ютера, підключеного до інтернету.

 

Де вже діє така програма

 

Головний інженер компанії Олександр Підмогильний розповів, що «Безпечне місто» ефективно працює, зокрема, у Донецьку, Києві, Харкові, Бердичеві, Алушті. У MTE заявляють, що в Донецьку за допомогою відеонагляду розкрили більше двохсот злочинів по гарячих слідах, усунули більше тисячі адміністративних порушень, встановили 45 власників транспортних засобів, що зникли з місця ДТП, розкрили сім випадків угону автомобілів. Завдяки впровадженню програми поліпшилася криміногенна ситуація: на 15-25% зменшилася кількість квартирних крадіжок, правопорушень у під’їздах, актів вандалізму, на 12-15% – кількість пожеж, на 10-20% підвищилася пропускна здатність доріг.

 

«Вважайте, що ми цим захворіли»

 

Мер Олег Бабаєв доручив керівникам міських служб (комунальники, міліція, ДАІ тощо) представити своє бачення роботи з системою «Безпечне місто» у Кременчуці. Коли в MTE опрацюють їх побажання, фірма повідомить ціну питання. За наявності фінансування підприємство обіцяє запровадити систему впродовж року.

 

– Вважайте, що ми цим захворіли, – сказав мер після презентації. – Думаю, що кременчужани повинні бути зацікавлені в програмі, бо їм стане комфортніше жити, вони не будуть боятися виходити на вулицю, де проводитиметься відеонагляд.

 

Нові технології

 

• Підсистема «Інтелект» дозволяє самостійно аналізувати інформацію з камер та датчиків та надавати оператору результати. Наприклад, її можна попросити знайти чоловіка у червоній футболці, що перейшов дорогу – за лічені секунди система видасть результат.

 

• При роботі з базами даних система може обробляти до 100 тисяч завантажених у неї зображень (наприклад, підозрюваних у скоєнні злочинів).

Автор: bulashev Джерело фото: Сайт города Донецка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх