Першого віце-мера Кременчука Погрібного прибирають зі списку «батьків міста»

17.10.2013, 13:21 Переглядів: 10 158

Першого віце-мера Кременчука Погрібного прибирають зі списку «батьків міста»
В міськвиконкомі назрівають кадрові зміни. В оточенні мера кажуть, що той не хоче працювати з людиною, якій не довіряє. Мова про першого віце-мера Андрія Погрібного. Останній запевняє, що не має ворожнечі з Олегом Бабаєвим і працює на своєму робочому місці. Але повноваження його тануть на очах

Міський голова Кременчука Олег Бабаєв видав розпорядження, згідно з яким першого заступника міського голови Андрія Погрібного було позбавлено права підпису під банківськими документами, а цей обов’язок було покладено на віце-мера Віктора Калашника. Сам пан Погрібний ситуацію з позбавлення його повноважень та чутки про звільнення не коментує, а лише вперто запевняє, що працює на своєму робочому місці.


– Я працюю, у мене багато планів. Це і створення центру надання адмінпослуг, і індустріального парку «Центральний», – каже перший-віце-мер.


Водночас він у вівторок не пішов на президію міськради, мабуть, аби не мозолити очі керівнику міста. За даними джерел «Телеграфа», між міським головою Кременчука Олегом Бабаєвим та його першим заступником Андрієм Погрібним таки, схоже, пробігла чорна кішка, а в оточенні мера ще кажуть, що той не хоче працювати з людиною, якій не довіряє.
А хмари над головою пана Погрібного збиралися досить довго. Колись права рука мера час від часу «тонув і випливав» у різних скандалах, але постійно накопичував навколо себе негатив – то він заявив про інвентаризацію гуртожитків і згодом очолив комісію, яка вимагала, всупереч законам, додаткові документи на приватизацію кімнат у них; то йому довелося виправдовуватися у скандальних справах навколо поховань ветеранів та екс-головлікаря міськСЕС Віктора Самойленка; то фірма, де він був співзасновником, продала місту квіти та дерева за високою ціною...


Ситуація дуже загострилася в середині серпня. Тоді ж пан Погрібний раптово пішов у відпустку. Одні казали, що він вирішив взяти тайм-аут, аби мер заспокоївся, інші – що поїхав до Києва шукати нове місце роботи.


Але він не зник з поля зору, а, навпаки, прийшов на День міста на мітинг, а згодом і на парад.


Тоді ж він сказав журналістам, що у відпустку пішов не через ворожнечу з мером, а через сімейну ситуацію.


– Із-за кордону приїхала донька і гостювати до Кременчука приїхали родичі. Тому я взяв відпустку, – сказав Андрій Погрібний.


Проте, вочевидь, не всі повірили у його слова. Вже після свят інтрига навколо того, чи вийде Андрій Погрібний 14 жовтня з відпустки на роботу, у міськвиконкомі наростала.
Чиновники переважно сходилися на думці, що не вийде – або буде хворіти, або піде у відпустку за свій рахунок, доки не перейде на нове місце роботи.


Щодо останнього, то йому пророкували тепленьке крісло в Києві. Там заступником голови Київської міської державної адміністрації працює чоловік рідної сестри дружини першого віце-мера. А також у пана Погрібного є друг юності, а нині голова «Київміськбуду», депутат міської ради Кременчука Ігор Кушнір. Начебто вони можуть допомогти пану Погрібному з пошуком роботи.


Однак 14 жовтня, на Покрову, Андрій Погрібний повернувся до мерії та узявся до роботи: провів наради та спілкувався з відвідувачами. Тоді ж його ознайомили з розпорядженням мера про позбавлення частини повноважень.


Але й це не зламало пана Погрібного і він продовжував наполягати, що він – працює! Вже у вівторок ввечері на численні запитання «Телеграфа» про відставку та свою подальшу долю Андрій Погрібний відповів стисло, але ємко: «Все дізнаєтесь, коли прийде час!».


Коментарі мера щодо позбавлення повноважень свого першого заступника у вівторок дізнатися не вдалося. Він після проведення президії поїхав до Держказначейства у Київ вирішувати питання неплатежів, що позбавляють місто не лише розвитку, але й нормального існування. Але аж під вечір мер, імовірно, вирішивши не виносити «сміття з хати», стисло повідомив «ТелеграфЪ»: «Погрібний зараз на місці, працює!». Про подальшу долю свого першого заступника він говорити не став.

Автор: bulashev
Теги: Погребной
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх