Кременчук залишився без «реанімації на колесах»

30.09.2013, 14:18 Переглядів: 6 195

Кременчук залишився без «реанімації на колесах»
Помпезно презентований два роки тому реанімобіль швидкої допомоги Peugeot «довели до ручки». Тепер він стоїть, чекаючи на кошти для ремонту

«Найсучасніша «реанімація на колесах»... «Машина, укомплектована всім необхідним медобладнанням...» Усе це слова мера Кременчука Олега Бабаєва та головного лікаря «швидкої» Ігоря Дубницького про реанімобіль Peugeot вартістю 695 тис грн, який отримала міська станція швидкої медичної допомоги у 2011 році.


Саме тоді, презентуючи машину, придбану за бюджетні кошти, пан Дубницький казав: аналогів немає ані в Кременчуці, ані в регіоні.


У захваті був і міський голова. Мер Кременчука Олег Бабаєв тоді подивився «начинку» реанімобіля, сів за кермо і навіть проїхався, побажавши лікарям використовували це авто якомога рідше.


Минуло два роки, і побажання мера здійснилося. Навіть більше – лікарі зовсім перестали використовувати реанімобіль, але не тому, що він не потрібен. Як з’ясував «ТелеграфЪ», автомобіль, без належного нагляду з боку керівництва станції швидкої меддопомоги, був «доведений до ручки», тож тепер він стоїть без діла.


– Машина знята з гарантійного обслуговування на фірмовій автостанції Peugeot. Полетіли клапани, щось з двигуном. Там масло 50 тисяч кілометрів не міняли. Фільтри – теж. Авто загнали на якусь приватну станцію у Піщаному та лагодять, – розповіло «Телеграфу» джерело у медсередовищі.


Майже не заперечує цю інформацію головний лікар станції швидкої допомоги Ігор Дубницький. Він каже, що автівку не віддали на сервісну станцію Peugeot, бо це занадто дорого – дешевше ремонтувати в приватних майстернях. Він не бачить великої проблеми у тому, що машина не працює. Каже, що хворих можна транспортувати на інших авто, і просить не роздмухувати скандал.


Але при цьому він не згадує, як днями людину везли до Полтави не на машині «швидкої», а на приватному реанімобілі. Не каже й про те, що торік Кременчук, передаючи «швидкі» на баланс області, орендував для обслуговування лікарень три нові автівки, але їх не вистачає.


Стурбовані ситуацією і на самій станції швидкої медичної допомоги. Її працівники бояться, що у них збиратимуть кошти на ремонт машини. Сам пан Дубницький запевняє: такого не буде. Мер Олег Бабаєв, дізнавшись, що сталося з реанімобілем, сказав – головний лікар має ремонтувати машину «швидкої» сам або шукати спонсорів.


– Він довів її до цього стану, тож нехай і відповідає. Якщо не відремонтує реанімобіль, я зроблю це за власні кошти... А йому вже не буде місця на посаді головного лікаря швидкої меддопомоги. Я у Полтаві поставлю це питання, – заявив пан Бабаєв.


Мер наголошує, що машина буде відремонтована лише на станції Peugeot і згодом почне виїжджати на виклики.

 

Довідка


Обладнання нової «швидкої» дозволяє проводити реанімаційні заходи вже на шляху до лікарні. Цією машиною можна транспортувати важких хворих, не чекаючи, коли приїде з Полтави «санавіація». Автомобіль містить багато медапаратури: від електрокардіографа до дефібрилятора і прилада для штучної вентиляції легенів. У наявності – чотири види носилок, набір вакуумних шин, телефон для зв’язку кабіни із салоном, умивальник.

Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх