Через проблеми з фінансуванням дитсадок-школу в кварталі № 278 цього року таки не відкриють

31.05.2013, 08:48 Переглядів: 3 473

Через проблеми з фінансуванням дитсадок-школу в кварталі № 278 цього року таки не відкриють
Майбутня школа знову нагадує довгобуд, нову дорогу навколо досі не проклали

Через проблеми з фінансуванням дитсадок-школу в кварталі № 278 цього року таки не відкриють.


Навчальний рік завершується, тож уже незабаром з мапи Кременчука зникнуть школи № 13 і №14, які міська влада закрила. Натомість у новому навчальному році мав би запрацювати дитсадок-школа на 420 місць, який протягом кількох років зводять у кварталі № 278 (вулиця Радянської Армії). «ТелеграфЪ» вирішив відвідати будівництво і подивитися, чи справдиться прогноз Олега Бабаєва, який він дав минулого року:


– Будівлю вони здадуть у цьому році, а відкриття дитсадочка-школи відбудеться 1 вересня 2013 року, – пообіцяв мер у липні 2012 року.


Схоже, цей план – нездійсненний. Будівельників на місці ми не побачили. Сама ж майбутня школа знову нагадує довгобуд, нову дорогу навколо досі не проклали.

 

«ТелеграфЪ» звернувся за коментарем до керівництва управління капітального будівництва. Його начальник Микола Шендрик підтвердив, що роботи не ведуться, бо немає належного та своєчасного фінансування з боку держави.


– Місто цього року виділило на будівництво мільйон. Ще 900 тис грн заборгувала держава з минулого року. Кабмін визнав це держборгом. На завершення робіт необхідно ще 7,5 млн грн, – каже пан Шендрик.


Він припустив, якщо отримати всі кошти сьогодні та «добре попотіти», дитсадок-школу можна побудувати до 2014 року.


– Але необхідні ще гроші на дорогу. Це 1,3 млн грн. Таких коштів у міському бюджеті поки що немає. Але все ж головне – отримати фінансування на саму будівлю, – додав начальник УКБ.


Чи продовжить держава фінансувати будівництво, ми запитали в губернатора області Олександра Удовіченка.


– Держава обов'язково погасить борг. Також область отримає держсубвенцію. Частину тих коштів ми направимо на ваш дитсадок-школу. Чи вистачить їх, поки не можу сказати. Ще йде розрахунок – кому й скільки грошей виділяти, – зазначив керівник області та підтвердив прогноз «Телеграфа»: школу в цьому році не відкриють.

 

300 дітей зможе прийняти дитсадок, 120 – початкова школа, якщо заклад добудують

 

ІСТОРІЯ ПИТАННЯ

Будівництво дитсадка-школи розпочали в 2008 році, його планували завершити в 2010-му. Через проблеми з фінансуванням роботи були призупинені. Пізніше їх відновили, але грошей не вистачило – тож будівництво знову зупинили. Кошти виділяли як з державного, так і з міського бюджету. Влітку 2012 року мер сказав, що внутрішні роботи завершені вже на 70%.

Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх