Під гул сирен віддали честь померлому 24-річному сержанту Руслану Кирнісу

18.05.2017, 15:10 Переглядів: 9 510

Під гул сирен віддали честь померлому 24-річному сержанту Руслану Кирнісу

Військовослужбовець служив у складі 107-го реактивного артилерійського полку

18 травня у Міському палаці культури кременчужани попрощалися з 24-річним сержантом Русланом Кирнісом. Руслан з 2013 року служив у 107 реактивному артилерійському полку.

 

 

 

Військовий родом з села Бурімка Семенівського району, хоча останнім часом проживав у Кременчуці. У складі артилерійського полку брав участь у бойових діях на території Донецької області, під час яких отримав інвалідність другої групи. Довготривале лікування й невтішний вирок - онкологія. Руслан став одним з перших госпіталізованих до паліативного відділення 2 міської лікарні (хоспісу). У військового залишились маленький син та батьки.

 

Попрощатися з Русланом Кирнісом прийшли побратими, рідні та представники влади: мер Віталій Малецький та віце-мер Ольга Усанова.

Побратими згадують Руслана життєрадісним хлопцем, який любив розповідати анекдоти та грати на гітарі.

 

Під гул сирен віддали честь померлому 24-річному сержанту Руслану Кирнісу

 

Командир Кременчуцького ракетно-артилерійського полку А-1546 Олександр Келембет розповів, що з 2013 року Руслан проходив службу на посаді начальника радіостанції командира відділення. Це перша втрата 107 полку в російсько-українській війні.

 

- Спочатку бойових дій на півдні та сході України брав участь у захисті держави. До 2016 року брав участь в антитерористичній операції на території Донецької області. Як військовослужбовець зарекомендував себе з позитивного боку. Має ряд заохочень, як від начальника Генерального штабу, так і Міністра оборони за виконання військового обов'язку. У вересні 2016 року звільнився за станом здоров'я, - поділився Олександр Келембет. - Руслан був життєрадісним “весельчаком”, добре грав на гітарі. Я його добре знав, адже він у мене був начальником радіостанції, на той час виконував обов'язки командира дивізіону. Ми з ним і під час хвороби і після звільнення підтримували стосунки, допомагали як могли, як сім'ї так безпосередньо Руслану. Він людина чесна, порядна, хороший сім'янин. Руслан дуже любив свого сина, якому зараз 6 років. Важко втрачати таких хлопців.

 

Під гул сирен віддали честь померлому 24-річному сержанту Руслану Кирнісу

 

Після підготовки в Херсонській області Андрій Кожин разом з Русланом відправилися у зону проведення антитерористичної операції.

 

- Майже два роки ми були з ним разом. Виконували завдання та й у повсякденному житті. Дуже шкода, молодий хлопчина. Завжди Бог забирає найкращих. Руслан назавжди залишиться у нашому серці, - додав начальник штабу дивізіону підполковник Андрій Кожин.

 

Після прощання автоколона рушила центральними вулицями міста. Проїхавши біля площі Перемоги колона звернула на Соборну та проспект Свободи. Де колона на кілька хвилин зупинилась біля військової частини на Гвардійській.

 

Під гул сирен віддали честь померлому 24-річному сержанту Руслану Кирнісу

 

Вздовж стіни військової частини стояли військові, які під гул сирен віддали честь побратиму Руслану Кирнісу.

 

 

Далі колона рушила до села Бурімка Семенівського району, де його і поховають.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх