На Майдані Незалежності у Києві прощалися з бійцем з Кременчука – Володимиром Самойленком

22.06.2016, 08:30 Переглядів: 8 616

На Майдані Незалежності у Києві прощалися з бійцем з Кременчука – Володимиром Самойленком

Провести бійця батальйону «Айдар» з'їхалися люди з усієї України

 

20 червня у Києві на Майдані Незалежності попрощалися з бійцем з Кременчука Володимиром Самойленком. 56-річний боєць батальйону «Айдар» помер 16 червня у київському шпиталі від зупинки серця. Провести Володимира в останню путь приїхали побратими з Кременчука та всієї України. Поховали Володимира Яковича на Лісовому кладовищі у Києві.

 

За словами побратима Юрія Мироненка з позивним «Мирон РПГ», Володимир Самойленко працював у правоохоронних органах.

 

- Він вирішив покинути міліцію, говорив, що там перестав відчувати себе людиною, - розповів Юрій. - Дядько Володя, так ми його називали, брав участь у Майдані в Києві. Разом з першою хвилею добровольців вирушив на схід у складі афганської роти батальйону «Айдар». У серпні 2014 року була можливість відвоювати Луганськ, ми вже бачили ліхтарі на світлофорах, але президент підписав Мінські угоди, за якими артилерія відступила і нам довелося пропустити 4 колони російської техніки.

 

В ефірі програми "Громадського радіо" у 2015 році Володимир Самойленко розповів, що він щасливець. Майже рік був добровольцем, а постраждав під час ДТП, коли повертався додому.

 

- Перші бойові дії були 24 травня в містечку Новий Айдар. Ми там без бою захопили 14 козаків, це було нашим першим... Потім 14 червня ми брали місто Щастя, потім 17 травня брали блокпост Металіст. Потім виїзди у нас були, ми на Металісті ночували, тримали там оборону. Потім виїжджали на Червоний Яр кілька разів. Наша задача була захопити, протриматись поки підійдуть регулярні війська. Це в нас такий штурмовий батальйон.
 
Додому я приїжджав, коли отримав контузію в серпні місяці, 24 числа на день Незалежності в Новосвєтловкє, тоді я ще був трошки при частині, а потім стала голова боліти, відправили в Ірпінь в госпіталь, тоді мені дали 15 діб відпустки. І от зараз я повертався додому у відпустку і така проблема.
 
Отримав поранення 5 лютого. Тоді була погана погода і водій фури залишив її з виключеною аварійкою у другій смузі, він не мав там взагалі знаходитись. Ми то їхали по другій смузі і вже звернули увагу і я, і водій, що він стоїть. Нам не було куди дітися. Або на зустрічну виїхати, на право в нас теж була прикрита дорога, і ми в’їхали. Оце таке непорозуміння, - згадував боєць.

 

Володимир у шпиталі тоді поділився враженнями щодо ситуації на сході України.

 

- Головні враження – просто нас дурять. Вражень стільки, що тут треба сидіти філософствувати. Ото Порошенка слухав, як він казав цю брехню. Ми в серпні місяці могли Луганськ просто забрати. Нас тупо вивели, поклали людей, побили всю техніку і нас вивели звідти. Було елементарно, якщо нас там біля 70 чоловік тримали такі напрямки із Краснодона цю дорогу. Нас бомбили 14 діб, ми ж тримались, трималися. Казали, дайте підкріплення, ми підемо далі. Ніхто ж цього не дав, взяли відвели назад. Кому це треба? Просто продали, мабуть Україну і роблять сценарій, що нібито ми воюємо. Насправді ми не воюємо, ми сидимо, як хлопчики для биття.
 
Ну того вже немає настрою, який був. Розумієте, дух ще залишився і треба воювати, є кому воювати. Але не вірять ні командирам, нікому. Тим більше, знаєте, як наші командири, цей Мельничук, яка ж ти скотина, як ти кидаєш батальйон і ідеш балотуватися в депутати. Щоб просто прикрити свою задницю, щоб тебе законно ніхто не міг притягти до відповідальності. В нас батальйон добровольчий, не кажу, що ми дозволяємо собі щось, що не можуть дозволити, але якщо ти мурло, вибачте мене, якщо ти категорія людини, то ми можемо послати просто на х... як Гелетея того, - розповідав Володимир Самойленко у київському шпиталі.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх